Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!

Живко Георгиев: Много са желаещите да споделят благото от властта
187
Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!
Преговарящите дами от ГЕРБ. Снимка: БулФото

Коалиция в чист вид няма да има, но ще има правителство, което ще бъде подкрепено с достатъчно мнозинство при старта на парламента, прогнозира социологът Живко Георгиев пред БНР.

Той е категоричен, че никой няма интерес от предсрочни избори, затова поне година „ще изтрае“ дори кабинет на малцинството.

Още по темата
По отношение на преговорите за кабинет, които ГЕРБ провежда с парламентарно представените партии, Георгиев заяви, че има доста желаещи да споделят благато от управлението, но не много да споделят отговорности.

Според него са възможни коалиции на ГЕРБ с ПФ и/или ББЦ, но не и с АБВ.

„Това е самоубийствено за една млада политическа сила, която е претендент за място в лявото политичесо пространство. БСП да е в опозиция, а АБВ в управление, доминирано от ГЕРБ, е край на АБВ“, аргументира се социологът.

Георгиев смята, че за съставянето на правителство партията на Бойко Борисов може да разчита на гласове от АБВ и ДПС, но това ще е само в началото.

„Да държиш ключа към правителството, означава да си готов за избори във всеки един момент, а поне за година няма желаещи. Поне година ще изтрае каквото и да било правителство, дори на малцинството на ГЕРБ“, смята той.

Според него управлението е прекалено рисково и ще консумира непопулярни решения, така че на ДПС не им трябва да са на всяка цена във властта.

Срещу парламентарната си подкрепа ДПС със сигурност ще запази силни позиции във втория ешелон на властта, коментира социологът.

По думите му партията на Лютви Местан няма нужда да участва в първия ешелон, а да има работещ парламент и тя да се подготвя за местните избори с цел да разшири позициите си в местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка!
66
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА- АТАКА и АТАКИСТАМного ни е яд на вас. Отде накъде сте тръгнали да държите сметка на шефа Буда и на нас *** че ще управляваме със скритата подкрепа на ДПС. Все пак ни трябват пари,затова вдигаме тока,крадем парите от фалшивите магистрали,парите за здраве,на пенсионерите,работещите.Мрази всички като Волен които ни разкриват кражбите и ни пречат!Да живее Герб!Да живее ДПС!Вечна дружба!
65
1
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
аз искам да има избори и ще се аргументирам,защо.Много гласове се купиха и много пари се пръснаха.Хаиде да не изброявам от какво се печелят пари в тази държава.Просто ще трябва отново да се раздават пари.голям смях ще падне.
64
8
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКА и АТАКИСТАДепесарски *** от ЮРУШ, АКО ГЕРБ направят коалиция с ДПС и за тях ще напиша, че са *** на хидроинженера!!!Според делата, а не думите и предизборните обещания - такива сте юрушистите и онези нещастници от БСП!Ненавиждам всеки, който ляга пред ръководството на ДПС!!!Мекерета и доброволни еничари!Да живее България!Юруш за опорни точки към сараите на почетния си председател в сянка - сокола!
63
3
 
8
 
! Отговори
плaтен трол преди 9 години
Единствения *** тук с обратни наклонности е превърнал този сайт от политико- обществен- икономически в розов и сайт за мъжки ласки. Разбираме че е разгонен и сънува Сидеровия,но Волен сега е зает тези дни да задоволява мутрата - тиква. После и на него пак ще обърне внимание!
62
9
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Нееееееееееееееееееееееееееееееееееее!! Не , Бойко, неееееееее! Не, целия!
61
13
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Мазохист, "парашутист", онанист..............АТАКИСТ!!!!
60
3
 
9
 
! Отговори
коко преди 9 години
Ние от перник ще дойдем и ще помогнем на КОШМАРА АТАКА!Още зимата сме готови да изтребваме тия алчни *** с мерцедесите!!!!
59
11
 
3
 
! Отговори
КОШМАРА-АТАКА преди 9 години
"Мина" шефа...Сайдеров.... "Умряла работа"...........в прекия и преносния смисъл...Много исках да му кажа, че друго си е "пожарникарския" ама пусто кой си рита трудовата книжка.........
58
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До АТАКИСТ- ментетоАбе *** Герберски,ти наистина си обратен и си падаш по мъжки ласки след като постоянно обръщаш темите от политически на сексуални. Всички ли гербери са с хомо наклонности като теб????????????????????
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако парите от субсидиите на партиите бяха в КТБ, резултатите щяха да са коренно различни. Субсидиите са вредни за това самопровъзгласило се за политици племе.
56
4
 
3
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Мисля, че не ни е необходим ГЕРБ , защото в този сайт има няколко червени трола, които са готови да крадат / управляват / България по комуно-социалистчески. Правят лагери и там всички, които не мислят като тях , не че те могат да мислят но то така беше и при овчаря Тодор Живков .
55
9
 
6
 
! Отговори
Л@ЙНАРА-АТАКА преди 9 години
Баба ми Бойка Борисова ме почерпи с бяло сладко. Верно, че беше глътка-глътка и половина ама беше супер!! Ммммммммммммммммм!!!!!!!!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
ГЕЙБЕР преди 9 години
Моля да ме извинете,но няма да съм във форума известно време и да коментирам защото заедно със шефа Буда сме в сараите на гости на смелия сокол и желае да напълни всички мои отверстия.
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ на подготвяната Зле прикрита Коалция БОСТАН и на властта на Олигархията, Задкулсието и Мафията.Ноември пак сме на барикадите пред НС.ОСТАВКА !
52
6
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Искам да попитам:На Герберите и на Буда дали им се клатят фасулите напред- назад докато Сокола Ааамед Доан и Местан ги....пъват отзад?
51
3
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До БГИ ти ли си като мен пасивен ГЕЙбер!Няма ли тук някой активен че съм загорял страшно!?
50
7
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА- АТАКААЗ СЪМ ИБРИКЧИЯТА НА ХИДРОИНЖЕНЕРА!ДОЛУ АТАКА- САМО ГЕРБ И ДПС!ВЕЧНА ДРУЖБА!СЛАВА НА ПАДИШАХА!Да живее вечно нашата партия Герб!
49
8
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА-АТАКАИБРИКЧИЯ НА ХИДРОИНЖЕНЕРА!Да живее България!
48
2
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Тук съм пак тролчета ГЕЙберастки, Атакисстки и кутевски и с жажда чакам пак някой да ме обладае! Чакам оферти на някой мачо с голям и работлив!