Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!

Живко Георгиев: Много са желаещите да споделят благото от властта
187
Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!
Преговарящите дами от ГЕРБ. Снимка: БулФото

Коалиция в чист вид няма да има, но ще има правителство, което ще бъде подкрепено с достатъчно мнозинство при старта на парламента, прогнозира социологът Живко Георгиев пред БНР.

Той е категоричен, че никой няма интерес от предсрочни избори, затова поне година „ще изтрае“ дори кабинет на малцинството.

Още по темата
По отношение на преговорите за кабинет, които ГЕРБ провежда с парламентарно представените партии, Георгиев заяви, че има доста желаещи да споделят благато от управлението, но не много да споделят отговорности.

Според него са възможни коалиции на ГЕРБ с ПФ и/или ББЦ, но не и с АБВ.

„Това е самоубийствено за една млада политическа сила, която е претендент за място в лявото политичесо пространство. БСП да е в опозиция, а АБВ в управление, доминирано от ГЕРБ, е край на АБВ“, аргументира се социологът.

Георгиев смята, че за съставянето на правителство партията на Бойко Борисов може да разчита на гласове от АБВ и ДПС, но това ще е само в началото.

„Да държиш ключа към правителството, означава да си готов за избори във всеки един момент, а поне за година няма желаещи. Поне година ще изтрае каквото и да било правителство, дори на малцинството на ГЕРБ“, смята той.

Според него управлението е прекалено рисково и ще консумира непопулярни решения, така че на ДПС не им трябва да са на всяка цена във властта.

Срещу парламентарната си подкрепа ДПС със сигурност ще запази силни позиции във втория ешелон на властта, коментира социологът.

По думите му партията на Лютви Местан няма нужда да участва в първия ешелон, а да има работещ парламент и тя да се подготвя за местните избори с цел да разшири позициите си в местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
7
 
! Отговори
33333 преди 9 години
НЕ ЗНАМ ЗА КАБИНЕТ, АМА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ НАХАЛНИ ОТПАДЪЦИ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ КОНВЕНТ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. ДА ВНИМАВАТ ДА НЕ СТАНЕ РЕВОЛЮЦИЯ!!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС ще са хитър ПАС.А БСП ще събират сили за ръководна роля в следващия мандат...
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има кабинет - кабинет от широка коалиция партии с общ корен и произход - БКП !Назначена "опозиция" на този кабинет ще е отредена на Волен - да лае и попържа кабинета, като основната цел на това лаене ще бъде народът да припознaва със Запада извършваните малоумщини !Реална, истинска опозиция ще бъдат Реформаторите.Не им завиждам на позицията - жилени от Вожда-Слънце, хокани от "патриотите", иронизирани от Цензурата на дудуците, "интелигентно" громени от азбукарите...
44
2
 
13
 
! Отговори
правда преди 9 години
Нали много скачахте бе брадати пияници, до такава степен ви промиха мозъка в тоя Нов Български Университет на Джордж Сорос че даже и еврейски бради си пускате. Сега и *** си сложете за да сте пълноценни членки на евроатлантически гейценности. Ще ви избием до един сектанти такива. Няма целия народ да страда заради шепа активни отпадъци с промити мозъци.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички които нямат интерес от нови избори май масово са си купували гласовете !!!! И сега не искат парите им да идат по дяволите !!!На първо време да пограднат малко, че да съберат за следващите избори !!!
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тролгеносенЛеле, трола дойде, стана страшно!Сега ще се развихри (ще се опита даж простее по филиповски, ИЛИ ПО ФАКУЛТЕТСКИ, АМА СЕ Е ЦИВИЛИЗОВАЛ И ВЕЧЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА КОГА ЩЕ СИ ПУСНЕ ДУШАТА!)Аферим, машалла, чоджум!
41
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Каква година бълнува този тиквите до два три месеца така ще се омажат че няма да ги видиме в политиката години на ред!Ще отиде в историята при Костов и Царя!
40
0
 
4
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
NE CE LAGETE HE NEMA DA IMA NOVI IZBORI---52 PROCENTA CA PROTIV VAHATA PROTIVONARODNA CBIRHTINA--GERB DPC BCP I TEXNITE PARTII--DECA IDE VREME ZA DAVANE NA CAD NA VCIHKI UPRALIAVAHTI OT 1999 DO CEGA---DO CTENATA I PO BARZATA PROCEDURA KAKTA C HAUHECKO --RACTREL
39
3
 
8
 
! Отговори
Негласувал преди 9 години
Xак ви е. Поднесоxте им властта на тепсия сега плачете. Единственото спасение е не 51% негласували, а 100%. Ганди го е измислил още преди 80 години
38
6
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Тук съм , тролчета, и леко ядосан..Да опитаме, а?
37
4
 
8
 
! Отговори
правда преди 9 години
Балъци що не сте обективни. Дали е Волен или не ни трябва човек който да изгони американците. Сърбите сега са на най-печеливша позиция, ще изнасят храни за Русия за милиони, ще получават руски инвестиции и газ на безценица....а ние ще воюваме щото САЩ така нарежда и ще купуваме военна техника за милярди при положение че разпродадоха наличната, вместо да изнасяме ние ще внасяме какво ли не. Но както Жириновски каза Русия ни помага а ние винаги сме срещу тях. България е предателска държава.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ имат интереси навсякъде по света и на определени места в Космоса!Това са извънземни мислители, при които трябва да имигрираме!!!!!!!!!!!!!!!Не говорете лошо за хората, на които се кланяме! Може да ни издебнат при кланянето...
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 57=60В България *** ГМО-мутанти, смятащи се за безсмъртни, искат за изкарат по някой лев от Господаря си, на когото могат да правят всякакви музикални изпълнения, щото са талантливи!Накрая ходят да бродят из кофите за *** и се съзтезават с кварталните плъхове по простата причина, че са некадърни за нищо друго, освен да капризничат и да проявяват необосновани претенции.Но са чули, че чича им Самчо дава пари на *** и гледат да се класират.Големи са индивиди!!!
34
8
 
5
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Червения *** от 53 вече стана и обикновен избирател. Абе просто и неграмотно *** нали БСП-ДПС-Атака бяхте на власт , защо избягахте , а не останахте на власт . Защото сте *** и крадливи .
33
3
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
До междунар. журналистСоросоид всички националистически партии и движения в Европа застават на страната на Русия срещу еврейско-масонската измама на сащ и ес ,с Путин са Френския фронт национал австрийскат партия на Свободата,италианските патриоти от Северна лига и Трицветен пламък,естествено е и Атака да подкрепя Русия ,и това е така защото мислещите и разумни хора по света виждат в Русия надежда за избавление от жидовската глобалистка и сатанинска измама която ни я налагат чрез САЩ и ЕС
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи забегни - все ще останат балъци да работят за НАС!Ние демократично усъвършенствахме нещата - политическата НИ власт направихме икономическа, а сега, с изборите пак ще я направим и икономическа.Ха така - да ти е ясно, че все ще работите за НАС, а вечер сме ви оставили да си чешете езиците свободно, щото БГ е свободна държава! Ха наздраве
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови избори !За да може Светлю да си купи нов модел мерцедес!
30
10
 
4
 
! Отговори
междунар. журналист преди 9 години
Ако Волен Сидеров е родолюбец защо е Руски агент на КГБ и от там се финансира партийката му. Как се издържа телевизия " Алфа " с дарения ли от бедните , които реват за всяка стотинка. Тези номера могат да минават в някой колхоз , но не и тук . Волен нищо вече не го интересува освен Руските пари.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям пазарлък за благинките!Нема лабаво!Искам да предават пазарлъка наживо - ще е по-интересно и от т.н. "ВИП" брадър (каквото и да значи това чудно нещо)Щото, като гладам ВИП-овете в Брадъра и като си мисля кои ни кроят шапката задкулисно, се замислям що още съм тук. То си е Тъпландия отвсякъде.И така - като гледам новия Крали Марко с артистичното име "Евгений Минджев" и като гледам театъра зад канала, наречен БГ-Политика, ми иде за забегна в горите тилилейски.
28
1
 
8
 
! Отговори
правда преди 9 години
Нови избори за да може поне част от жадните за кокал да не влезнат в парламента. Политическата обстановка е "не се знае кой пие кой плаща" .....състезават се кой да хапне повече месце. ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ДОКАТО ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА.