Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!

Живко Георгиев: Много са желаещите да споделят благото от властта
187
Ще има кабинет поне година, никой няма интерес от избори!
Преговарящите дами от ГЕРБ. Снимка: БулФото

Коалиция в чист вид няма да има, но ще има правителство, което ще бъде подкрепено с достатъчно мнозинство при старта на парламента, прогнозира социологът Живко Георгиев пред БНР.

Той е категоричен, че никой няма интерес от предсрочни избори, затова поне година „ще изтрае“ дори кабинет на малцинството.

Още по темата
По отношение на преговорите за кабинет, които ГЕРБ провежда с парламентарно представените партии, Георгиев заяви, че има доста желаещи да споделят благато от управлението, но не много да споделят отговорности.

Според него са възможни коалиции на ГЕРБ с ПФ и/или ББЦ, но не и с АБВ.

„Това е самоубийствено за една млада политическа сила, която е претендент за място в лявото политичесо пространство. БСП да е в опозиция, а АБВ в управление, доминирано от ГЕРБ, е край на АБВ“, аргументира се социологът.

Георгиев смята, че за съставянето на правителство партията на Бойко Борисов може да разчита на гласове от АБВ и ДПС, но това ще е само в началото.

„Да държиш ключа към правителството, означава да си готов за избори във всеки един момент, а поне за година няма желаещи. Поне година ще изтрае каквото и да било правителство, дори на малцинството на ГЕРБ“, смята той.

Според него управлението е прекалено рисково и ще консумира непопулярни решения, така че на ДПС не им трябва да са на всяка цена във властта.

Срещу парламентарната си подкрепа ДПС със сигурност ще запази силни позиции във втория ешелон на властта, коментира социологът.

По думите му партията на Лютви Местан няма нужда да участва в първия ешелон, а да има работещ парламент и тя да се подготвя за местните избори с цел да разшири позициите си в местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49ненормален соросоиден ***,като нямаш аргументи,само това ли успя да измисли болната ти напушена с марихуана главичка
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе българи !Цената на "братската" руска газ също не може да се предоговаря...макар че е най-висока в Европа.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** съм ази Атакист а на вид съм като *** Неуморно хваля Волен- не ми пука, че е болен. Волене, кумире мой пиша постове безброй! Може да са адски *** но за мен са скъпи, скъпи!!/0.06лв. за брой/ Пица, бира и цигари- рая доди бре, другари!!
24
13
 
6
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Червените *** се ориентираха към празните приказки на Волен Сидеров. Той знае, че никога няма да управлява и иска 1000 лв. мин.заплата и 500 лв. мин. пенсия , ток без пари и присъединяване къв евразийски съюз на Путин. Сега продължава с цирковете , като навсякъде иска камери и телевизия за да си прави реклама колко милее за бедните. И така както милее стана милионер и ходи по световните курорти като харчи стотици хиляди евра за пиене и любовници. Е тона как се връзва с пенсията на баба.
23
3
 
4
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 9 години
Ще има кабинет - кабинет от широка коалция партии с общ корен и произход - БКП !Назначена "опозиция" на този кабинет ще е отредена на Волен - да лае и попържа кабинета, като основната цел на това лаене ще бъде народът да припознае вършените малоумщини със Запада !Реална, истинска опозиция ще бъдат Реформаторите.Не им завиждам на позицията - жилени от Вожда-Слънце, хокани от "патриотите", иронизирани от Цензурата на дудуците, "интелигентно" громени от азбукарите...ДПС ще е хитър ПАС.
22
2
 
7
 
! Отговори
se преди 9 години
Няма и смисъл от избори защото хората се отвратиха от политическата мафия.Тази мафия разпродаде България и обезвери хората да вярват в по добро бъдеще на страната ни.Всички политици слугуват на чужди интереси с цел лично да се облагодетелстват.Лошия материал-избирателя няма вяра в никой и все по малко ще се явява пред урните!74
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предпочитам да гледам младите мацки от Атака те поне стават и са 1000 за предпочитане пред тези дърти скучубри от герб
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айдеее и масона темплиер и архонт-мутрата Слави Бинев си извъртя *** и се обяви за коалиционоо правителство с герб,като си забрави думите които довчера ръсеше,че ще пребива Борисов и,че Борисов бил проста мутра.Такава порнография,такова долно наддаване за малко власт и такова задкулисие никога не е било...Ама той Сидеров кога разправяше ,че нещата ше се развият точно така всички го обявяваха за (луд)
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинет на всяка цена за 1 година може да навреди на България повече от нови избори.
18
7
 
14
 
! Отговори
С НАМИ БОГ ! преди 9 години
САМО АТАКА И РУСКАТА МЕЧКА ЩЕ НИ ИЗБАВЯТ ОТ МИЗЕРИЯТА И ЩЕ НИ ИЗВАДЯТ ОТ БЛАТОТО НА ЮДЕО-МАСОНСКИЯ ГЛОБАЛИЗЪМ И ИЗВРАТЕНИЯ ИМ ГРАБИТЕЛСКИ НЕО ЛИБЕРАЛИЗЪМ,НАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естесвено, че нямат никой интерес - парите свършиха и трябва поне година за да се акумулират пари за покупки!
16
1
 
10
 
! Отговори
Ф преди 9 години
Боко пак е по сюнети някъде
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров по Канал 1 заяви,че категорично Атака няма да учатсва в задкулисни преговори с герб и,че ще има преговори само ако медиите предават пряко тези преговори...Ей това е точна и коректна позиция пред избирателите.
14
1
 
13
 
! Отговори
Три преди 9 години
Трите баби- голяма излагация сме пред Европа.просто голям смях.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, къде е онзи пациент от партия "Юруш"...да се яви и той пред ТЕЛКа !?
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой няма интерес от нови избори..ами да, нали пак ще трябват пари за купени гласове...
11
3
 
4
 
! Отговори
Спасителят! преди 9 години
Както в много руски градове, в град Стрелна в храма на света княгиня Олга се появи икона с изображението на Йосиф Сталин.Настоятелят на храма, игуменът Евстатий Жаков твърди, че Сталин, често си говорил с "блажената Матрона Московска". Именно сцена с подобна беседа е изографисана на поставената в храма икона. "Имам двама отци, освен небесния: единият ми е баща по плът, а другият е отецът на народите, който беше строг, който съдеше, който беше баща на моята страна"
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката...Трите грации.
9
1
 
14
 
! Отговори
Няма пари! преди 9 години
Иначе ако имаше, още утре мутрата и резака щяха да ни подкарат, ама няма. Сега за една година ще оберат мангизите през монополите и пак на избори, този път няма да има прошка и разни дребни риби да се показват. Ако трябва ще се "рисуват" протоколи, но такава слободия тия двамата повече няма да позволят!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОКАТО НИ ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ КАТО ТАЗИ СТАТИЯ НАПРИМЕР СВЕТОВНИЯТ НАДНАЦИОНАЛИЕН ЮДЕО-МАСОНСКИ ЕЛИТ НИ ГОТВИ ПОРЕДНАТА ГНУСОТИЯ,А ИМЕННО СЪКРАЩАВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ПОЛУЛАЦИЯ ТОЗИ ПЪТ НЕ СЪС СВЕТОВНИ ВОЙНИ,А С НЕЩО ОЩЕ ПО ГАДНО МАСОВ МОР ОТ ВИРУСА ЕБОЛА КОЙТО Е СЪЗДАДЕН КАТО ПАК В НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ И КОЙТО ВИРУС ХЕМ ЩЕ ПРИБЛИЖИ ЕЛИТА ДО МЕЧТАНИЯ ОТ ТЯХ ПРОЕКТ-ЗЛАТЕН МИЛИАРД,ХЕМ ЩЕ ИМ НАПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ С ПАРИ ОТ ВАКСИНИ,СЛЕД КАТО СИ ИДАТ ОТ СВЕТА НЯКОЛКО МИЛИОНА ДУШИ