Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент

Лидерът на ГЕРБ с три варианта за кабинет
Обновена: 27 окт 2014 16:43 | 27 окт 2014 14:57,
134
Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов на три варианта за съставяне на кабинет, включително и да не е премиер, за да има правителство и стабилност в страната. Той категорично заяви и че няма амбиции към президентския пост и помоли да не се спекулира с това, че иска мандат на кабинета до президентските избори, за да се кандидатира за държавен глава.

От трибуната на Народното събрание при старта на новия парламент Борисов отново обяви, че има три варианта за сформиране на правителство. Единият е с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, както и с партиите, с които по време на преговорите е констатирано сходство. Това са всички без „Атака”, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Борисов дори отстъпи от искането си в бъдещото правителство да влязат партийни лидери, за да гарантират отговорността си.

Още по темата
„Ако участват лидерите, считам, че правителството ще е по-стабилно. Но понеже мандатът е общ, не мога да поставям такова условие. Дали Реформаторите и Патриотите ще участват в такъв формат, това приемам, че е тяхно право”, каза Борисов.

Вторият вариант според Борисов е кабинетът да има двугодишен мандат – до президентските избори като лидерът на ГЕРБ гарантира, че няма да се кандидатира на президентските избори. „След две години и половина няма да се кандидатирам за президент”, беше категоричен той и призова да престанат спекулациите по темата.
Третият вариант е мандатът да изкара колкото може в рамките на четиригодишния срок.

Борисов обяви като вариант и да не е премиер. „Приемам предложението на Реформаторите да не съм премиер. Но тогава не знам ще мога ли да контролирам министрите. Готов съм на диалог, стига да гарантира стабилност”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще свика лидерска среща в близките дни. На нея ще очаква председателите на партиите в парламента да вземат решение кой от трите варианти да се задейства.

Според него мандатът на ГЕРБ е общ мандат, защото хората така са гласували. Борисов декларира от трибуната на парламента, че е готов да изпълни всеки от вариантите, дори и това да е за сметка на неговата партия.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че новите избори не са вариант за него и ГЕРБ. „При тази зима може януари да не могат да закарат и бюлетините до секциите”, каза той и допълни, че след нов предсрочен вот конфигурацията на партиите може да е още по несъвместима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO NE SHTE PREMIER NE SHTE I PREZIDENT ISKA DA E FARAON NAPRAVETE GO FARAON BRE AAXAAXAX FARAON TIKVUN 1
37
25
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Кой ще има смелостта да управлява неуправляемата ни държава?Защо се дърпат всички и не подкрепят,криейки се зад програми,идеи,принципи...Тези,които допреди месеци бяха в управлението знаят какъв батак са оставили и им се ще да излязат чисти и сухи от ла.ната.Борисов да поемел политическа отговорност и всички щели да му бъдат градивна опозиция...В чие име се кълнат в парламента?ДЛЪЖНИ са да ни служат и не само на думи!
36
3
 
23
 
! Отговори
ярослав преди 9 години
50 партии са в този Парламент и всички искат да управляват , да излапат и последните ни парички.Няма ли мотика за тези хора.Натъпкаха се като овце в Парламента и сега ще ни блеят на главите цели 4 години.Да вземем и останалите 7 милиона да се натъпчем и съвсем ще я затворим тази държава.Толкова калпави управници никога не е имала държавата ни от дълбоки времена.Едни са ни увеличавали територията,други са давали възможоност на духовността,обаче тези да спрат инвеститори,да тормозят народа
35
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези от Атака няма ли кой да ги затвори в лудницата личи си, че не са добре хората.
34
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Телохранителя, човека-групировка, героя на подземието, дебеловратия тарикат, въплъщението на българския антропологичен безпорядък. Красиви иноватори, творци и метафизици в компанията на домашните си любимци, боравейки с подръчен реквизит, върнаха инициативно във властта това, което по смисъл и форма, по вид и природа, по божия причина ги отрича и вероятно ги презира в червото си, фантазира как се гаври с всеки поотделно и с всички вкупом.
33
6
 
30
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
КОЙ ЩЕ Е ПРЕМИЕР?БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ И ДОГАН С +ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ С -
32
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Национално съгласие като в община София при Фандъчето. Там всички сговорно си крадат години наред и не се карат за нищо.
31
7
 
11
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Изобщо няма повече да гласувам,проблема не е в гласоподавателите защото са объркани и търсят най доброто в партиите за да се работи за държавата най сетне,но партиите не се обединяват в името на страната и народа, а се дърлят ,спорят ,правят се на важни сякаш на света има 100 Българии.Може ли всяка година да се харчат по 20-30 милиона за избори след като знаят на какъв хал докараха държавата.
30
4
 
35
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ДОГОВОРКИТЕ ВЕЧЕ СА НАПРАВЕНИ СЕГА ВСИЧКО Е ТЕАТРО ЗА ПРЕД НАРОДА!!!БОРИСОВ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ЯСНО ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО ПА КОЙТО ИСКАЛ ДА ГО ПОДКРЕПИ ДА ГО ПОДКРЕПИ ТОВА БЕШЕ СЛЕД СРЕЩАТА МУ ТОЧНО С ДОГАН КОЙТО КАЗА, ЧЕ ЩЕ ПОДКРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО НА ГЕРБ!
29
6
 
36
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
ГерберУшеви гробари Будалясали,всичките сте Тикви изфирясали!
28
3
 
37
 
! Отговори
Откровен преди 9 години
Борисов е с два телефона в джоба. От левия джоб получава заповеди от Ердоган от десният от САЩ. И понеже не е левичар първо каквото каже САЩ а после каквото каже Ердоган. Такава му е йерархията и ценностите. От пожарникар толкоз. Сега пак го обърна на жалкия си театър пред народа че видиш ли не щял властта. Ало тия на кого ги разправяш бе!? Или може би господарите са му сложили наморник!
27
5
 
29
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
УТРЕ ТОЗИ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ПАРТИЯТА МУ ГО НАТИСКА ТОЙ ДА Е ПРЕМИЕРА :D;DDDDDDDDDDDА ПАРТИЯТА ТЯ ХАРЕМ БУДАЛОВ :DE МОЖЕ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДА НИ СТАНЕ ПРЕМИЕР КОЙ ЗНАЕ :(
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45. Чуколов, ти ли си?
25
26
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Атака е последната крепост на Путин в България, но и тя скоро ще падне.
24
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не утре , довечера още ще говори друго. Той обаче си прави други сметки. Да управлява задкулисно, без да носи никаква отговорност. То не че някой носи отговорност за нещо, но тази зима май ще е жестоко.
23
6
 
43
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ЗАПИСВАЙТЕ СИ ДОБРЕ КАКВО ГОВОРИ ДНЕС БУДА ЩОТО УТРЕ ЩЕ Е СЪВСЕМ НА ДРУГО МНЕНИЕ!!!БУДА ДА НЕ Е ПРЕМИЕР ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ВИДЯ ЗА ДА ГО ПОВЯРВАМ :D
22
32
 
6
 
! Отговори
Народът Помни! преди 9 години
Първата работа на Бойко е да докара Сергей Станишев от Брюксел, с белезници.
21
4
 
52
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
Не искам да управлявам държава, която няма фискален резерв. Едно време ми оставиха 8,2 млрд., опуках ги, сега нищо не ми остави Орешарски. Като ми съберете пак пари за харчлък, викнете ме да управлявам. Аз казах, хау!
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ура!От днес имаме нов парламент!Стари крадци с нов имунитет.Не знаех че имам мишок-президент.Всеки депутат е вече заклет,може да грабят всичко наред,както опразниха те Ка Те Бе,под тежката сянка на Де *** Се!
19
4
 
45
 
! Отговори
apostol преди 9 години
Що така Баце из един път фърли кърпата.........?