Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета

ГЕРБ трудно ще позволи на Радан Кънев да стане премиер, убеден е Начев
Обновена: 3 ное 2014 11:21 | 3 ное 2014 09:30, Камелия Цветанова
88
Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета
Снимка: Булфото, архив

В преговорите за съставяне на  правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок ще надделеят надпреварите за постове и министерства, смята политологът Иван Начев.

Още по темата
„В крайна сметка, когато опре до конкретния състав на кабинета, няма как да не опре до исканията на хора близки до Реформаторите, а и в ГЕРБ има такива лица, които се опитват да се докопат до властта, защото ГЕРБ възникна като партия на властта“, коментира той по БНР.

Според него всъщност е трудно да се каже, че двете политически сили преговарят за управленска програма.

Това, което наричат програма някои лидери, са едни точки, изключително широко обтекаеми и те не водят до нищо конкретно и от тях не става ясно какво точно иска да направи следващото управление, нито в какви срокове, смята Начев. 

„Що се отнася до министър-председателския пост, ГЕРБ, като най-голяма политическа сила, малко трудно може да го даде на човек от Реформаторския блок“, коментира той заявената позиция вчера на евродепутата Томислав Дончев, че ГЕРБ са готови и на варианта да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер.

Според Начев партията на Радан Кънев има прекалено малко депутати, за да се състави правителство с тях.

В Реформаторския блок големите проблеми идват не толкова от това, че те нямат общ лидер, колкото от претенциите на няколко партии с малко представители, смята политологът.

„Когато ГЕРБ имаше самостоятелно правителство, тогава голяма част от бизнес интересите бяха притиснати, това доведе до стагнация на българската икономика“, припомни Начев.

Сега обаче неговите очаквания са за либерализация и позитивни резултати, отколкото силна централизация, защото ще има множество играчи в правителството.

Начев обвини партиите ,че са се вкопчили във властта, защото прогнозират, че следващото правителство няма да изкара пълния си мандат.

„Ако политическите елити си дадат сметка какво са им казали избирателите, те няма как да не удължат живота на този кабинет, но всички говорят за парламентарни избори с местните или с президентските, и това говори, че партиите са се вкопчили във властта“, настоя той.

Според него всички партии знаят какви са проблемите на хората  и ги споменават в програмите си, но когато опре до изпълнението им, това не се случва. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ Е РАДАН КЪНЕВ-РАДАН КЪНЕВ Е ОТ ЕВРЕЙСКО СЕФАРАДСКО ПОТЕКЛО,ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ РОДА МУ ЖИВЕЯТ В ИЗРАЕЛ,НАЙ ГОЛЯМАТА СЕСТРА НА МАЙКА МУ НА РАДАНЧО Е ЕВРЕЙКАТА ПАРТИЗАНКА СОНЯ,ЧИИТО ИСТИНСКО ИМЕ Е СОЛЧИ МОИС КОРДОВА,СЪЩАТА Е ИЗВЕСТНА ОЩЕ ,ЧЕ СЛЕД ДЕВЕТИ 44 СЕ ВКЛЮЧВА АКТИВНО В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НАРОДЕН СЪД И Е ЕДНА ОТ НАЙ ЖЕСТОКИТЕ И БРУТАЛНИ УБИЙКИ,ЗАТОВА ХОРАТА ТОГАВА И ЛЕПВАТ ЕТИКЕТА КЪРВАТА СОНЯ . ЗАТОВА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ,ЧЕ НИ ПРОБУТВАТ РАДАНЧО-РАДАНЧО Е ЕВРЕИН.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай КуртиЗабрави за Тодор Живков. Вашингтон владее 100% положението в България, и то не без помощта на Русия, които пре 90те Елцин и Горбачов ни спазариха на американците. Сега сме военна база на САЩ, пушечно месо и плацдарм за евентуална война срещу Русия. Никой не инвестира във военна база, освен в пътища за военната техника. Американците са стъпили здраво тук сигурни са и от сега нататък само такива правителства ще ни назначават.
28
3
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ. ТОЗИ ЛИ РАДАН КЪНЕВ ЩЕ НИ СТАВА ПРЕМИЕР? ОТ КОЙ ПУЩИНАК СЕ ПРЪКНА. ТОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СЕ УПРАВЛЯЯВА ЕДНА ДЪРЖАВА? КЪДЕ БЕШЕ ДОСЕГА ТОВА МИШЛЕ? КАКЪВ РЕЗИЛ! БЕЗ КАПКА СРАМ ДА ИСКАТ ПРЕД ЦЕЛИЯТ НАРОД МИНИСТЕРСКИТЕ КРЕСЛА. ОТ ЯСНО ПО-ЯСНО КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!
27
0
 
9
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Госпожа Пръмова яко заседна във властта! Много ми харесва на тази фотография. Сега ще очакваме да затвори или цялата АЕЦ, или цялата държава....
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИКВАТА Е ЗАКЪСАЛА...Не, така му е наредено.От началник Жозеф лично. не знаех, че и Дол е ***, така излиза демек. Или ченге и мултак? Пък се предстгавя за пръв еврогеец!
25
2
 
9
 
! Отговори
бай Курти преди 9 години
Еххххх, една голяма дряновица ни е необходима и Народен съд.Ама няма вече достойни, Тодор Живков го няма за да изправи отново България на крака.Ако беше жив щеше отдавна тия които забатачиха Родината и 25 години се гаврят с Народа да са изгнили по Белене.Айде някой да каже, че Белене и Скравена не са били правилен избор за времето си.Правилен избор са и за сегашното време.Що пастирки и пасита има за там, що продажна *** за опандизване.Иначе няма да се оправим.Не намерим ли новият си Тодор Живков - родолюбец начело на нацията няма да се оправим.Засега такъв няма. Всичките са ду
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една двойка пред олтара на власта...само трябва да кажат: Yes !
23
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Натиска в/у ГЕРБ да отстъпва на РБ е отвън. Илюзия е, че тези юнаци са загрижени за гражданите. Но ако у ББ има някакъв проблясък за защита на национални интереси, при РБ той граничи с "16-та република", отчитайки новата посока на вятъра.
22
1
 
6
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Единственото , за което мечтаят другарите да крадат , но само те . Така виждат управлението на държавата БСП-ДС . За тях няма нищо свято , за пари и майка си ще продадат.Поради тази причина всички други партии са лоши , защото щели да крадат , но за тях няма. Това са мандраджиите в България . Преди 9.09.1944 г. крадяха сирене и кашкавал , а сега пари и банки.
21
9
 
7
 
! Отговори
Филип Тотю преди 9 години
Най-важното е да не се дава на Атака никаква комисия или агенция, защото първото нещо което ще се опитат да направят е новините на турски да са задължителни за всички телевизии, и дори ще въведат новини на руски 7 дни в седмицата.
20
1
 
9
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ЗАКЪСАЛА преди 9 години
много щом е опрял КУНЕВИЦА.
19
1
 
9
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ ВУРСТ преди 9 години
Напълно съм съгласен с това определение. Освен, че си е малко гейско, също така напомня за вурстчетата, навързани като синджирче каквито са нашите всички политици - оплетени като СВИНСКИ ЧЕРВА
18
1
 
8
 
! Отговори
И АЗ ИСКАМ ПОСТ преди 9 години
поне министерски, защото съм ДЕМОКРАТ по душа и обичам Брюкселско зеле
17
1
 
11
 
! Отговори
приоритетите преди 9 години
Т.н. ЕТ "герб-буда" и т.н. "Реформаторски блок" се разбраха за приоритетите: първо пари, второ пари, трето пари!
16
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 9 години
ББ много отчаяно гледа на снимката
15
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО И НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА МИНЕТЕ ГРАНИЦАТА ОТ 4 ПРОЦЕНТА!
14
0
 
9
 
! Отговори
ТИКВАТА ЦЪФНАЛА преди 9 години
с КУНЕВИЦА се вързала
13
0
 
9
 
! Отговори
Габонската афера преди 9 години
Другарката Кунева е поискала Габонското министерство. Нали е специалистка по дърводобива? И по аферите?
12
1
 
7
 
! Отговори
бистришките тигри преди 9 години
Защо и бистришките тигри не участват в т.н. "правителство"?
11
0
 
5
 
! Отговори
2 КОМУНИСТА преди 9 години
2 верни приятели. Само дето не са КОМУНИСТИ, а *** и не са приятели