Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета

ГЕРБ трудно ще позволи на Радан Кънев да стане премиер, убеден е Начев
Обновена: 3 ное 2014 11:21 | 3 ное 2014 09:30, Камелия Цветанова
88
Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета
Снимка: Булфото, архив

В преговорите за съставяне на  правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок ще надделеят надпреварите за постове и министерства, смята политологът Иван Начев.

Още по темата
„В крайна сметка, когато опре до конкретния състав на кабинета, няма как да не опре до исканията на хора близки до Реформаторите, а и в ГЕРБ има такива лица, които се опитват да се докопат до властта, защото ГЕРБ възникна като партия на властта“, коментира той по БНР.

Според него всъщност е трудно да се каже, че двете политически сили преговарят за управленска програма.

Това, което наричат програма някои лидери, са едни точки, изключително широко обтекаеми и те не водят до нищо конкретно и от тях не става ясно какво точно иска да направи следващото управление, нито в какви срокове, смята Начев. 

„Що се отнася до министър-председателския пост, ГЕРБ, като най-голяма политическа сила, малко трудно може да го даде на човек от Реформаторския блок“, коментира той заявената позиция вчера на евродепутата Томислав Дончев, че ГЕРБ са готови и на варианта да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер.

Според Начев партията на Радан Кънев има прекалено малко депутати, за да се състави правителство с тях.

В Реформаторския блок големите проблеми идват не толкова от това, че те нямат общ лидер, колкото от претенциите на няколко партии с малко представители, смята политологът.

„Когато ГЕРБ имаше самостоятелно правителство, тогава голяма част от бизнес интересите бяха притиснати, това доведе до стагнация на българската икономика“, припомни Начев.

Сега обаче неговите очаквания са за либерализация и позитивни резултати, отколкото силна централизация, защото ще има множество играчи в правителството.

Начев обвини партиите ,че са се вкопчили във властта, защото прогнозират, че следващото правителство няма да изкара пълния си мандат.

„Ако политическите елити си дадат сметка какво са им казали избирателите, те няма как да не удължат живота на този кабинет, но всички говорят за парламентарни избори с местните или с президентските, и това говори, че партиите са се вкопчили във властта“, настоя той.

Според него всички партии знаят какви са проблемите на хората  и ги споменават в програмите си, но когато опре до изпълнението им, това не се случва. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
9
 
! Отговори
ВЕЧНИТЕ преди 9 години
И при социализма и при капитализма все им е добре - кой снаха на ЦК, кой син на пожарникарски шеф, кой боядисан комунист-демократ. ТИКВАТА още си пази партийния билет, за всеки случай ако се смени властта и НАРОДНАТА ВЛАСТ конфискува на любимата ЦЕЦА-СЕКСА МИЛИАРДИТЕ на сем. ТИКВОВИ
9
1
 
8
 
! Отговори
НЕНАСИТНИТЕ преди 9 години
Ей ги на - лакомите гладници, дето ще ограбят и последните стотинки на българина
8
0
 
11
 
! Отговори
На протест преди 9 години
ХОРА ИЗЛИЗАЙТЕ НА ПРОТЕСТИ!!! НЕ ТРЯБВА *** КАТО КУНЕВА, КОЯТО НИ ПРОДАДЕ НА ЕВРОПА, ДА СЕ ДОКОСВАТ ДО УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ТРЯБВАТ ХОРА, КОИТО ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НИ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТАТА *** В БРЮКСЕЛ!!! ВИТО БОЙКОВЦИ, СЕРГЕЕВЦИ, КУНЕВЦИ, БАРЕКОВЦИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ. ТОВА ВСИЧКО Е СЛУГИНАЖ НА ЕВРОПА! ЕДНО И СЪЩО МЪРМОРЯТ, НО НИКОЙ НЕ КАЗА, ЧЕ ЕВРОПА НИ ЕКСПЛОАТИРА И ИЗПОЛЗВА КАТО ПЕШКА В БОЛБАТА СИ ПРОТИВ РУСИЯ! ОСВЕН СИДЕРОВ, РАЗБИРА СЕ...
7
0
 
5
 
! Отговори
бивш от СДС преди 9 години
Раданчо , Раданчо не виждаш ли , че стана за резил. Твоя ментор другаря Костов е ченге и скрита лимонка на БСП , той винаги ще работи за тях. След всичките истории около преговорите Раданчо ще бъде изритан по кокалчетата от свои и от чужди. Така се получава с пуделчетата на господаря Костов.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба Куна не я искаме!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 9 години
Хахахаха, новото издание на Цирк "Народно Събрание" е яко!Колкото по-нагоре стигне някой във властта тая зима - толкова повече ще съжалява, най-вероятно. Така че нека се борят за министерски кресла... :-)
4
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Рапонът е готов за втори път да се откаже от мандата си.Защото, освен че е нарцисист за освидетелстване, е и безподобен страхливец.А с дебелашкото си нахалство се гласи да ни става президент.Хак да ни е, че го търпим вече повече от 12 години.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учудващо е, че някой изобщо мисли за недоразумението Кънев като потенциален премиер на страната. От трън, та на глог, от мафиот, на назобал се с лозунги празнодумец.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казнп е: Всички пророци след Христа са магарета.
1
0
 
15
 
! Отговори
ДОБРЕ БЕ преди 9 години
БЕ ХОРА,НЕ ПОКАЗАХМЕ ЛИ ЯСНО И ТОЧНО НА ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ,ЧЕ КУНАТА НЕ Я ИСКАМЕ!ЗА КАКВО СЕ НАТИСКА ТАЯ ДРЪТА,ПРОВИСНАЛА БАБКА!