Стари и нови министри в кабинета "Борисов" 2

Кой какъв ресор ще поеме според информациите от кулоарите на НС
Обновена: 5 ное 2014 06:38 | 4 ное 2014 20:25, Екип на Dnes.bg
294

Бойко Борисов - премиер. Снимка: БТА

Стари министри вероятно ще бъдат отново начело на ведомствата си в новия кабинет на Бойко Борисов. Това показват неофициалните информации, които изтекоха в кулоарите на парламента след като приключиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Очаква се Делян Добрев да застане начело на енергетиката, Владислав Горанов – на финансите, а Вежди Рашидов отново да поеме културата.

Още по темата

МВР вероятно ще бъде оглавено от зам.-министърът по времето на Цветанов - Веселин Вучков. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева пък се очаква да е земеделски министър.

Настоящият евродепутат и бивш министър Томислав Дончев вероятно отново ще отговаря за еврофондовете, а Лиляна Павлова се очаква да бъде отново строителен министър. Транспортът вероятно ще бъде оглавен пак от Ивайло Московски.

Слуховете спрягат още депутата от ГЕРБ Красен Кралев като бъдещ министър на спорта, а Ивелина Василева - за министър на околната среда.

Вече стана ясно, че бъдещият премиер Бойко Борисов ще има трима заместници. Сред тях ще е Меглена Кунева от Реформаторския блок, която ще бъде без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Другите двама от ГЕРБ вероятно ще са Томислав Дончев и Румяна Бъчварова.

Както стана ясно по-рано днес, вероятно лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, земеделецът Николай Ненчев – на отбраната, а Петър Москов от ДСБ – на здравеопазването. Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

На постовете си се очаква да останат и служебните министри Даниел Митов на външните работи и Христо Иванов – на правосъдието.

Очаква се министърът на АБВ в следващия кабинет да бъде Ивайло Калфин, който вероятно ще поеме социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес защо не пишете за Обонго там новините са интересни? Дръпнете нещо от техните вестници, но тия новини не са ви удобни.
104
0
 
35
 
! Отговори
Бг Абсурдистан преди 9 години
"земеделецът Николай Ненчев на отбраната".........???!!!Ами дайте ДАНС на Нешка Робева беее!!
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 191ДругарЮ, ти добре ли си с главата?!И още нещо.По начина който мислиш ми е ясно че си от дълбоката провинция.Достоен за съжаление ***.ЧЕСТИТО!
102
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне логичното се случи ГЕРБ спечели, ГЕРБ има най- високите постове.Успех на новото правителство и дано да надгражда, а не да руши и да се сеща по често и за "малкия човек". Успех и на добър час.
101
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70% от министрите са старите ***, ква промяна да очакваме ........ .4г си правиха кво си знаят на гърба на народа, ся на ново !
100
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен.ми се струва, че Странджата е виден герберастки ***, главен ***. Мисля, че е най-високоплатения *** на Баце. Много ми е интересно как изглежда този мухъл.
99
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо за Делиорманци нема ли бе хора.Разцепиха им трътките насред Базел.Къде е оня зализания Свинчов да пита кой е втори в групата???Щото аз сега ПИТАМ "Кой е ПОСЛЕДЕН в групата??"
98
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБерестати отново доказаха, че са турци с *** и фесове като не искат ДПС да бъде в списъка на терористични организации
97
1
 
25
 
! Отговори
Asss преди 9 години
За съжаление за да има промени трябва да има протести A за да има протести трябва да има хора които вярват че мое нещо да се промени -но вече такива почти не останаха сички си събраха куфарите с думите : - Aйде чао последния да затвори вратата
96
2
 
22
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Старото гейберастко управление се завръща , честито на Българския материал, май тука опровергаваме поговорката , която при нас е "преклонена глава сабя Е сече".
95
2
 
16
 
! Отговори
Дрът куманяга -ДС преди 9 години
Абе Бурисув?Нази га шъ нъ прайш милионере?Нъл сичко беше на ужким,а то ко стана?!Ся тия дет украдоа мандрите пак ли добрите ши играят?Ама то и преди май тъй беши?!Сичкити дет крадохме мандри ни дадоа народни песии!
94
1
 
27
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Не отдавна Първанов - екс БКП/БСП сега АБВ, Борисов - екс БКП/БСП сега ГЕРБ и Вальо Златев -БКП/БСП играеха баскетбол в червени екипи. В хотела на последния в Златевград (Правец) се спомина Мишо Бирата, а фирма "Ипон" на ББорисов охранява "Нефтохим Бургас" собственост на "ЛукОйл България" на Вальо Златев. Сега ББорисов - екс БКП/БСП сега ГЕРБ и Вальо Златев -БКП/БСП играят карти, а фирма "Ипон" на ББорисов продължава да охранява "Нефтохим Бургас" собственост на "ЛукОйл България" на Вальо Златев.
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До въпросБаси тъпите въпроси...
92
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИДЯХТЕ ЛИ УНГАРЦИТЕ КАКЪВ ЧОВЕК СИ ИЗБРАХА ДА ГИ УПРАВЛЯВА И ДА ВЪЗРОДИ ДЪРЖАВАТА ИМ? ВЪПРЕКИ ЧЕ ВИДЯХТЕ И ЧУХТЕ ПАК СИ ИЗБРАХТЕ ОТ ТРИТЕ НА ДЪЛГОТО. Е ЩОМ ВИ ХАРЕСВА ГУШНЕТЕ СИ ГО НАЙ ДЪЛГОТО И СИ ГО ЗАВИРАЙТЕ ПО ДУПКИТЕ. АКО БЕШЕ НЕЩО КОЕТО МОЖЕШЕ ДА ВИ СЕ НАБИЕ В ГЛАВИТЕ ЩЯХ ДА ВИ ГО НАБИЯ. НО МОЗЪК НЕМОГА.
91
0
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Пешкоооо, заааащо ми изневерявааш, Пешкоооо, убих та!
90
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като комунистите, турците и башибозука от бАтака фалираха държавата, сега Борисов отново ще трябва да я вади от блатото...
89
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приеха ни в ЕС. Добре, щяхме да се развиваме по европейски. Мутрата проста си купи изборите да ни избави от Червената напаст. Вервахме му. А той се зае да си осигурава власта за 60 години. Смачка къде кво можеше и открадна милиарди ката натика народа си в бездната на отчаянието. От ЕС се правеха, че не виждат беззаконията и грабежа. Остовиха него и Цветанов да дерибействат. И те показаха върха на самоуправството. Защо ни е тогава ЕС? Да остави два примата да принизят държавноста до слугинаж наЕС
88
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан е приготвил подарък чисто нова маркова ножица за Бойко...
87
1
 
25
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Всичко това е един позор за България.Нищо добро не очаквам.
86
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато елементарните с едно прочетено ''Винету'' са на власт,образованите изгарят...:(((