Стари и нови министри в кабинета "Борисов" 2

Кой какъв ресор ще поеме според информациите от кулоарите на НС
Обновена: 5 ное 2014 06:38 | 4 ное 2014 20:25, Екип на Dnes.bg
294

Бойко Борисов - премиер. Снимка: БТА

Стари министри вероятно ще бъдат отново начело на ведомствата си в новия кабинет на Бойко Борисов. Това показват неофициалните информации, които изтекоха в кулоарите на парламента след като приключиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Очаква се Делян Добрев да застане начело на енергетиката, Владислав Горанов – на финансите, а Вежди Рашидов отново да поеме културата.

Още по темата

МВР вероятно ще бъде оглавено от зам.-министърът по времето на Цветанов - Веселин Вучков. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева пък се очаква да е земеделски министър.

Настоящият евродепутат и бивш министър Томислав Дончев вероятно отново ще отговаря за еврофондовете, а Лиляна Павлова се очаква да бъде отново строителен министър. Транспортът вероятно ще бъде оглавен пак от Ивайло Московски.

Слуховете спрягат още депутата от ГЕРБ Красен Кралев като бъдещ министър на спорта, а Ивелина Василева - за министър на околната среда.

Вече стана ясно, че бъдещият премиер Бойко Борисов ще има трима заместници. Сред тях ще е Меглена Кунева от Реформаторския блок, която ще бъде без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Другите двама от ГЕРБ вероятно ще са Томислав Дончев и Румяна Бъчварова.

Както стана ясно по-рано днес, вероятно лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, земеделецът Николай Ненчев – на отбраната, а Петър Москов от ДСБ – на здравеопазването. Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

На постовете си се очаква да останат и служебните министри Даниел Митов на външните работи и Христо Иванов – на правосъдието.

Очаква се министърът на АБВ в следващия кабинет да бъде Ивайло Калфин, който вероятно ще поеме социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само не отново селския ояден *** на власт!
64
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А хората се палят......
63
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ И МАГАРЕ СТОКАЛИ Е? ТОЗИ ПЪТ НЕ САМО ЩЕ ВИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ АМИ И ВАС САМИТЕ ЩЕ ВИ ЗАМРАЗЯТ. СИГУРНО ВЕЧЕ УСЕЩАТЕ ПО РАДИАТОРИТЕ СИ ЗАМРАЗЯВАНЕТО? ИЛИ ОЩЕ НЕ? Е ЩЕ ГО УСЕТИТЕ. И НЕ САМО ЩЕ ГО УСЕТИТЕ АМИ ЩЕ ГО ВИДИТЕ. ТАКА ЩЕ ВИ РЕФОРМИРАТ ЧЕ ЩЕ СТАНЕТЕ КАТО В ОНАЗИ ПРИКАЗКА........ ЕХ ДА МУ СЕ НЕВИДИ КАЗАЛ ЧОРБАЖИЯТА НА ЧИРАКА СИ. ТЪКМО НАУЧИХ МАГАРЕТО ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЯ.
62
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Бойко Борисов дъщеря му живее и учи в САЩ .. т.е. дъщерята на Бойко Борисов е заложник на друга държава...По законите на САЩ такъв човек е зависим не действа с ъкъла си не може да бъде висш държавен служител. президент , премиер , държавен секретар.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитвам да изкарам звук изотзадзе но не мога. Явно бая са ме...
60
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Технология на окупацията..1.Не трябва да има Банка в България която да не се контролира от САЩ..2..Не трябва да има богат човек български гражданин който да не си държи парите в одобрена от ЦРУ банка .. желателно е да купува облигации на САЩ като форма на спестяване и богатство..3. Не трябва да има богат човек българин който да не си е изпратил децата и внуците да учат или живеят на запад (т.е. да бъдат държани като заложници). във всеки един момент , член от семейството на богаташа трябва да бъде заложник като живее на запад..
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsichki po ploshtadite.ne trqbva tazi mafiotska zgan da bade dopusnata.
58
2
 
20
 
! Отговори
Луд преди 9 години
ББ раздаде премиите и си купи подкрепа , а на нас колко и какво ли ще ни струва това и до кога.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A Kakvo stana s partiq Nacionalen front spasenie na Valeri jelezutu?
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PAZI BOJE BG!!!!!
55
1
 
18
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Просто ми е мъчно и тъжно за БКП-БСП . Никой от тях не вижда , че ние сме го закъсали до степен на ликвидация. След Станишев избрахте Миков . Е хайде кажете ми тези хора извън партията какво са работили и какви успехи имат. Просто си извадете главите от з..........те и се осъзнайте , иначе на политическото гробище.
54
0
 
16
 
! Отговори
psihiqtar преди 9 години
До Анонимен64OCHAKVAM TE CHAS PO SKORO.
53
0
 
26
 
! Отговори
ДАНЧУ ЛЕЧКОФ преди 9 години
Десислава Танева е Сливенска Мафиотка и тя е МИНИСТЪРА !!ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ЗЕМИТЕ СА СТРАШНА МАФИЯ !!
52
0
 
20
 
! Отговори
Новите стари преди 9 години
Не знам какво се учудвате, ГЕРБ се сменят с БСП и ДПС и си подхвърлят топката през мандат. Следващите "спасители", които ще дойдат на власт след коалицията: ГЕРБ, РБ и ПФ ще бъдат: БСП, ДПС, Атака, ББЦ и АБВ.
51
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Масово напускане на България започва от утре ,започва стягане на багажа след като БОКО идва на власт .Иначе ПЪЛЕН МОР ПО-ЛОШ И ОТ ЧУМА.Погледнете какво пише по-нагоре Ферибот до Грузия знаете ли на кого са трите ферибота на Цветелина Бориславова и на Бойко Борисов , ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ очакват от Новото Правителство да спре Южен Поток и да тегли кредит от МВФ. И най-важното да се подготви територията за война с Русия..
49
0
 
16
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие да попитам сега мислилисе за обикновенните хора за да станем по добре да се махне злобата и зависта събирана у роднини и намкакви си с години питам щото нее добре млади хора да не можем да се реализираме затовали учехме да ни командват такива и без бразования и да ми се смятат такива дето изобщо нито учили нищо
48
1
 
17
 
! Отговори
do 55 преди 9 години
ne znaeh 4e i САЩ sa v evropa :) nqmam dumi za bg cirka si e edin i sa6t izbori izbori i vse edni i sa6ti tikvi ne znam do kade ste stignem. 1 godina jivot im davam na tova pravitelstvo
47
14
 
18
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Колко са жалки и *** червените ***. Те мислят за Борисов и ГЕРБ . Ало не знам как да ви го кажа другари , вие сте просто по простотия извън земни. Герб има 2 до 3 пъти повече депутати. БСП+ДПС има по малко депутати от ГЕРБ . Не знам как се надъхвате. Все едно Реал -Мадрид да играе с Левски и вие да казвате, че Реал са аутсайдери . Лошо е , но вие си заминавате от политиката.
46
4
 
28
 
! Отговори
ГЕЙбероебaч преди 9 години
ГЕЙберaсткия *** и той се е покрил тaзи вечер или е хвърлил топa от стрес.