За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!

Защо ГЕРБ не пое сложните министерства, пита Иван Костов
Обновена: 11 ное 2014 14:05 | 11 ное 2014 12:08,
60
За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Иван Костов обяви, че кабинетът е изправен пред няколко риска, които може да му попречат да бъде успешен. Един от тях е министър-председателят Борисов отново да даде повод за недоверие към него от страна на някоя от партиите. Другият е да приеме ДПС като скрит партньор във властта.

Още по темата
Екслидерът на ДСБ направи коментара си за новото правителство на среща с жители в Монтана.

Първият риск според Костов е кабинетът да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор във властта. Бившият лидер на ДСБ припомни, че в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС. Костов е убеден, че ако хората разпознаят някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за кабинета.

Друг риск е да се роди недоверие на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. „Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА.

Бившият премиер предупреди и че сред рисковете пред новата власт е и този дали ще успее да направи нужните реформи. „Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на Реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства“, попита Костов.

Усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците също могат да попречат на успешната работа на кабинета, смята бившият лидер на ДСБ. „Риск е и тежкото наследство от предишните  управляващи“, обяви още Костов.

Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
7
 
! Отговори
Debora преди 9 години
До 1Naistina Kostov ni izvadi ot krizata zashtoto vleznaha pari ot privatizaciata no drug nachin niamashe. Hiperinflaciata beshe strashna. Pomnia kak lelia mi edi domat go deleshe za dva dni. Naroda lesno zabravia loshoto i zatova si pozvoliava povtorenie na greshkite.Ako si tragnal po nov pat. vrashtaneto na staria samo shte te zabludi.Nacionalizaciata prez 1944 dovede do bezotgovornost. Tazi sistema niamashe da ustoi i godina ako Balgaria beshe otvorena za svetovnia pazar.
10
18
 
25
 
! Отговори
Доверчива мравка преди 9 години
Според социологически изследвания,Костов е най-мразеният политик на прехода.С името мусе свързват най-гнусните афери от приватизцията.Разбра се,че има и особени отношения сКТБ,където той и цялото му семейство са били на хранилка.Това той да менторства по медиитекой къде бърка и как трябва да се управлява държавата е все едно да канят клошар даизнася лекции по защита от Ебола.Нямам никакво доверие към него и със сигурност имаскрити мотиви във всяка негова дума!
9
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този пък, кой му дава право да говори, я да си ходи при биологичния баща в Дупница...
8
9
 
17
 
! Отговори
невярващ преди 9 години
При първия мандат ББ не направи реформи(само говореше),когато имаше ясна подкрепа,та сега ли?За мутрата има само едно извинение-другите са некадърни и той се жертва,за да ни държи в мизерията.ББ е способен само да реже ленти и да забавлява журналистКИ.Най-голямото наказание за бедността е некадърността-когато се избират некадърни мутри(Европа угоднически им помага)няма как да има повишаване кач-вото на живот.Всички с-ми са се разпаднали и обрасли от мързеливи некадърници.Лоши неща ни чакат.
7
4
 
7
 
! Отговори
до 3 наглост е!!! преди 9 години
Това е началото на очакваната интрига.....Какво да направи Бойко ,за да се разграничи?!?! не е ли видимо ,че тройната коалиция вече в опозиция е пак в действие?!?
6
10
 
15
 
! Отговори
uu преди 9 години
"Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви още Костов.Ако не ме лъже паметта към "предишните управляващи" е и Кабинета "Костов"/1997-2001/ и Кабинета "Борисов" /2009-2013/....Общо 8 години, като в първите 4 от тях Костовистите унищожиха и икономика и селско стопанство, разпарцаладисаха и разпродадоха България.... През вторите 4 години Бойковистите не мръднаха нито на йота нито една област от социално-икономическия живот.Сега ще правят реформи! А какво значи това?
5
9
 
5
 
! Отговори
djon преди 9 години
Ел Командоре истинският Кръсник съсздателят на правителсквото
4
10
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Партньорът на ДПС Костов говори против тях, на ДПС номерата все един е същ турски сериал. Справка Бареков, Сидеров все техни мекерета.
3
6
 
14
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
бих искал да не се правят опити за внушаване на нестабилност.Кабинета няма правото на неуспех в името на България!Консолидирани и мотивирани са и ще успеят!
2
8
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Не поеха проблематичните министерства, за да може Борисов в типично негов стил да се оправдава: "ами питайте тях", "ние не отговаряме за тези ресори", "партньорите ни подведоха" и т.н. и т.н.
1
15
 
12
 
! Отговори
debora преди 9 години
Nai setne edin umen politikMoje da pishete vsichko za Kostov, kradec, prodajnik, lajec i kakvo li ne, no nemoje da kajete che ne e umen.Ne zabraviate che Kostov izvadi stranata ot hiperinflaciata koiato napraji Jan Videnov Jalko che uma mu ne pomogna na Balgaria.Ne greshi samo tozi koito ne raboti