За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!

Защо ГЕРБ не пое сложните министерства, пита Иван Костов
Обновена: 11 ное 2014 14:05 | 11 ное 2014 12:08,
60
За кабинета ще е риск, ако приеме ДПС за скрит партньор!
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Иван Костов обяви, че кабинетът е изправен пред няколко риска, които може да му попречат да бъде успешен. Един от тях е министър-председателят Борисов отново да даде повод за недоверие към него от страна на някоя от партиите. Другият е да приеме ДПС като скрит партньор във властта.

Още по темата
Екслидерът на ДСБ направи коментара си за новото правителство на среща с жители в Монтана.

Първият риск според Костов е кабинетът да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор във властта. Бившият лидер на ДСБ припомни, че в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС. Костов е убеден, че ако хората разпознаят някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за кабинета.

Друг риск е да се роди недоверие на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. „Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета, коментира Костов, цитиран от БТА.

Бившият премиер предупреди и че сред рисковете пред новата власт е и този дали ще успее да направи нужните реформи. „Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на Реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства“, попита Костов.

Усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците също могат да попречат на успешната работа на кабинета, смята бившият лидер на ДСБ. „Риск е и тежкото наследство от предишните  управляващи“, обяви още Костов.

Той коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТИНАТАNA PROST NAROD TOVA MU SE POLAGA,DA IZPALNIAVA VOLIATA NA KRIMINALETATA -PRAVITELSTVOTO.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SI PRESTAPNIK, DA SE RAZHOGDASH SVOBODNO,DA ZAPLASHVASH, DA KAZVASH KAKVO DA SE PRAVI,SAMO ZASHTOTO SAHRANIAVASH DOSIETATA NA DRUGITE,TVOITE SKAPO ZAPLATENI ADVOKATI,S PARITE ,KOITO SI ,,ZARABOTIL"SA TE OSVOBODILI TEB SAPRUGATA TI I DASHTERIATA.AMI DA PLANETITE TAKA SA SE VARTELI I SA TI DONESLI SHTASTIE I KASMET V GIVOTA,A NIE SI PISHEM LI PISHEM, ATE SI GIVEIAT LI SI GIVEEEIAT.RADVAI SE NARODE:KOI NE SKACA E CERVEN. RADVAAAAI SEEE NARODEEEEE.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедията на Българи е софийският "интелектуал". Ниско образован, алчен, егоист, мразещ народа, мразещ Рися за това, че ни е освободила, за пари готов да слугува на най-големите врагове на България. За нивото на Костов е достатъчно да припомним как наричаше АЕЦ"Козлодуй" -"стара съветска фабрика, която ни пречи да влезем в ЕС". Или че се представяше за Стамболов 2 - точно определение. През 1894 Стамболов 1 предлага на султан Абдул Хамид турската армия да окупира България до Стара планина.
28
7
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ДНЕС ВСЕ "РАДОСТНИ НОВИНИ" ПРОИЗЛИЗАТ ОТ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО:"Правителството има намерение да емитира нов Държавен дълг от 5 млрд.лева""Булгаргаз иска увеличение на синъото гориво с 2.6% от 1 януари""Правителството вдига акциза на цигарите и ще поскъпнат средно с 50 ст. на кутия""Няма средства за коледни добавки за пенсионерите тази година"И още,и още,и още....Ще сънувате и търсите Орешарски че ви даде глътка въздух 1 година.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви още Костов.С името на Костов на първо място!До кога ще излизат разни сенки на провалилите се политици от т.нар."преход"да ръсят акъл!Човекът,който унищожи синята идея и разпродаде голяма част от работещите предприятия за 1 лев !
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм, че Костов е лош управник направил много грешки, но от 2001г до сега всичките дето се изредиха стават само да лъскат обувките на Костов с които той ходи до магазина
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К`вото и да злорадствате, точно си го казва човека. Обикновено е прав в прогнозите си и анализа. Та, продължавайте да злорадствате. Ехе, колко други има за панделата, хората от банка изнесоха парите и няма виновни, те се заели с него. хаха. еми псувайте си го, ваша воля.
24
6
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
kradeca vika hvanete kradeca.komunqgite go pliuha godini nared.ako ne beshe kostov shtqhma da sme kato Moldova ili Albaniq i da gledame Evropa prez kriv makaron
23
9
 
13
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
Джипси Мавър с очилца .Тежкар го раздава нещо .....
22
11
 
22
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Вижте го този красавец,Колко много му отива да бъде директор,поне 20 години, на голяма локумена фабрика.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Firmata bulgaria ste se opravi
20
2
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
БГ МАФИЯ ! Тези които не се криеха зад имунитети и зад народа ...си отидоха от този свят ....останаха тези които се вкопчиха в политиката и станаха недосегаеми (почти) ....... Незнам Жоро Илиев да е ползвал НСО за охраната си (плащана от народа) и да си купува супер коли от субсидия :) За разлика от сегашната законна мафия (законна по документ само защото те се самоопределят като законни)
19
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последните реформи у нас ги направи г-н Костов, никой друг оттогава не смее да промени каквото и да било
18
15
 
28
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АБЕ ТОЗИ КРАДЛИВ ЗАЩО НЕ Е В ПАНДЕЛАТА..
17
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мавъра се отчита на Позитано и той унищожи позитивната синя идея.Печелившата позиция е да се прави всичко ,което той казва ,но с обратен знак!казах!
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом толкова много платени форумци го мразят, нещата са ми ясни
15
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako Kostov upravliava az shte se radvam. Aman ot prosti i ne po-malko alchni kalinki
14
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един политически труп се прави на мъж!
13
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези сложни министерства са дадени на твоите протежете бе м....л!!!!!
12
15
 
12
 
! Отговори
студент преди 9 години
А защо реформаторите се съгласиха да вземат най-нереформираните,пълни с некадърни чиновници министерства?Никой не постави този въпрос,а говорят,че отворили паст за власт.След 50г. архивите ще кажат какво са се договорили и как ББ е изпълнил обещанието си за 10 места за зам-министри на ДПС.Реформаторите загубиха най-важното във взаимоотношенията-почтенност и уважение.Вече е късно за разкайване.Огорчението е огромно и няма да бъде простено на т.нар.реформатори.