Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел

Ще се обясняваме на какъв хал сме, дано проявят добрина
Обновена: 19 ное 2014 14:00 | 19 ное 2014 11:10, Веселина Йорданова
98
Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изпраща министри от кабинета в Брюксел. От думите му преди началото на днешното правителствено заседание става ясно, че Борисов се надява на европлащания към страната ни предсрочно или да не загубим част от парите по европрограми, които са под риск, защото пари в бюджета няма.

„Пет-шест министри съм пратил в Брюксел по възможност неспасяемото да се спаси“, заявява министър-председателят и допълва, че най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина.

„Ще го ударим на молба е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов нямал заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков няма заплати за МВР“, обяснява той причината за офанзивата.

Премиерът казва още, че от ГЕРБ са предупреждавали от лятото, че пари за МВР няма да има.

„Ще се обясняваме на какъв хал сме, ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България.... Дано да успеят, затова заместниците са тук“, обяснява Борисов отсъствието от заседанието на МС на изпратените от него министри.

Народното събрание прие вчера на първо четене актуализацията на бюджета. В нея за МВР са предвидени най-много средства – над 125 млн. лв.

Малко преди да стане ясно, че пари за заплати няма, министрите се почерпиха с бонбони за бебето на правосъдния министър Христо Иванов, което се роди преди дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
11
 
! Отговори
zeus преди 9 години
По Тошово време нали е имало идея да ставаме република на СССР. По този повод Тато е бил на посещение при Хрушчов, който не му дал отговор и му показал чакащите пред кабинета шефчета на републиките-Нали видя как те приех и как чакат те, искаш ли и ти да чакаш така в бъдеще?Та сега ние сме не само в ролята на чакащите на дивана, ами и на колене с протегната ръка за милостиня от ЕС.
29
2
 
13
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
нали преди няколко дни Тиквун рапортива, че парите от Брюксел били пуснати сега пък щели уж от 01.0.2015г. какви се тез амнезии или нас ни прави на ***.
28
6
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Трябваше на власт да останат БСП&ДПС&Атака.Защо ли?!!!За да излязат гладните на площадите и да изметат тази мафия от властта с "революция".Но Доган се уплаши от тази вероятна ситуация и затова "сдаде" властта.Съселът се скри в Брюксел.И сега "ни лук яли,ни лук мирисАли"-както се казва.
27
10
 
7
 
! Отговори
До чугуните преди 9 години
Другари , след като не ви харесва Б. Борисов защо Орешарски си подаде оставката . Да беше си стоял за ви е добре сега . На този въпрос никой не иска да отговори, защото въпроса звучи так - кой ми с--а в гащите . Само да ви кажа , че повече БСП-ДС никога няма да е на власт .
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази новина от Боковизията ли я взехте?
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов ,а наколенки даде ли им за Брюксел ?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, ако Жозеф Дол не поздрави Кубрат, считам, че евроатлантизма в България е застрашен.
23
2
 
14
 
! Отговори
!@№ преди 9 години
До 23, социолога:Абе, ти не разбра ли защо сме на тоя хал? Наличието на такива 'експерти' като тиквата ли ще оправят положението? Мутренско-бананова република станахме, еееееййй!
22
2
 
10
 
! Отговори
До финансист преди 9 години
Не са ги похарчили бе "финансисте"- пак му оставиха 8.5 милиарда лева. Но ти обещавам, че до 8 месеца няма да ги има.
21
20
 
8
 
! Отговори
Армагедон преди 9 години
Генерал Борисов е единствения български държавник в момента.
20
2
 
8
 
! Отговори
До социолог преди 9 години
Съдейски по правописа ти не си от най-грамотните.
19
26
 
9
 
! Отговори
социолог преди 9 години
За ГЕРБ и Борисов гласуваха повече хора от колкото за БСП и ДПС взети заедно. Това е истината , а на следващите избори БСП ще се бори за 4 % .
18
2
 
18
 
! Отговори
ебаа го преди 9 години
нали вучков преди 3 дена каза че заплатате за МВР са гарантирани.сега пък няма- поне се научете да лъжете вкупом .
17
2
 
17
 
! Отговори
!@# преди 9 години
Неам една стотинка.. заклеам се! Айде, почна се с постите..
16
1
 
17
 
! Отговори
От там ще отговорят: преди 9 години
Пари няма - действайте!!!
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има успешно производство и разумни разходи в държавата, ще сме си добре и няма да зависиме от другимо. Но по първото "Ужас, ще трябва да се работи!", а по второто "Как шепа хора да си снижът стандарта, за да е добре народа?".
14
1
 
12
 
! Отговори
сополивото преди 9 години
Батееее, дай два лева шти правя швирка!Дай бе батеее, моля те бееее!
13
1
 
15
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
Да просим от площада! Като гърците. Да не мислите, че ще трогнете Европа, като карате този милиардер да й проси?
12
20
 
11
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
След управлението на БСП-ДПС-Атака е като след потоп. Всичко е опоскано и окрадено . Злобата на другарите е толкова голяма , че знаейки какво ще оставят за последно окрадоха и банка КТБ . Сега главния крадец Станишев се шири в двореца си в Швейцария и се вози на собствена яхта . Благодаря от такава партия .
11
29
 
10
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Другари червени *** , и тази опорна точка да плюете по Борисов и ГЕРБ за щяло и нещяло се провали както и опорната точка , че асфалт не се яде . Досега с действията си Борисов доказа , че е най добрия политик и държавник в момента. Това е другото вие си го знаете хубаво или лошо вие ще си плюете защото за това ви плащат .