Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел

Ще се обясняваме на какъв хал сме, дано проявят добрина
Обновена: 19 ное 2014 14:00 | 19 ное 2014 11:10, Веселина Йорданова
98
Борисов го удря на молба за пари, праща министри в Брюксел
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изпраща министри от кабинета в Брюксел. От думите му преди началото на днешното правителствено заседание става ясно, че Борисов се надява на европлащания към страната ни предсрочно или да не загубим част от парите по европрограми, които са под риск, защото пари в бюджета няма.

„Пет-шест министри съм пратил в Брюксел по възможност неспасяемото да се спаси“, заявява министър-председателят и допълва, че най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина.

„Ще го ударим на молба е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов нямал заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков няма заплати за МВР“, обяснява той причината за офанзивата.

Премиерът казва още, че от ГЕРБ са предупреждавали от лятото, че пари за МВР няма да има.

„Ще се обясняваме на какъв хал сме, ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България.... Дано да успеят, затова заместниците са тук“, обяснява Борисов отсъствието от заседанието на МС на изпратените от него министри.

Народното събрание прие вчера на първо четене актуализацията на бюджета. В нея за МВР са предвидени най-много средства – над 125 млн. лв.

Малко преди да стане ясно, че пари за заплати няма, министрите се почерпиха с бонбони за бебето на правосъдния министър Христо Иванов, което се роди преди дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
23
 
! Отговори
Европски просяк преди 9 години
Безпомощни, безпомощни ми Борисов, защо не отиде в манастир и не раздаде богатството си на 7 -те милиона бедняци, които докарахте вкупом до просяците на Европа, а и ти на просяк сега се правиш ??? Остава и другарят ти по кражби Делян Пеевски да седне да проси на Женския пазар...
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На какъв хал, сте бе, Борисов? В Холандия депутатите ходят на работа с градския транспорт и колела. А вие?! 240 трътляка с всички екстри, безброй министерства с безброен антураж и всички лапат от бюджета. И като сложим и цветнокожите, които също са на бюджетна издръжка, без да дават нищо, естествено, че ще е такова положението!
8
6
 
21
 
! Отговори
Божеее преди 9 години
Егати мръсния лъжец. Вчера гледах Вучев по телевизията заяви, че заплатите до нова год. са сигурни. Мръдни лъжци.
7
6
 
39
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Бочко,стига циркове и театри.Герберската тактика да се представя всичко като хипер зле а после да се намира спасение свише вече сме я гледали с години.Успяхте по време на миналото си управление да ни представите Гърция като провала и срама на ЕУ ,а се оказа че всъщност гърчолята се оказаха баси умните и си тооооочат евро без да им пука,наливат си пари в икономиката,ама и повечето си отиват по предназначение.А вие ,мръсни долни гадни продажни български политически *** сте кръгли НУЛИ.
6
46
 
13
 
! Отговори
финансист преди 9 години
Борисов е истински държавник и мисли как да се подобри живота на хората. Правителството на БСП-ДПС-Атака нанесоха удар върху държавата като теглиха над 6 милиарда лв. заеми и не се знае за какво ги похарчиха. Това чудо ще се изучава в учебниците-как може да фалираш държавата само за една година и половина управление .
5
1
 
17
 
! Отговори
няма бира преди 9 години
Нема пари!
4
4
 
31
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
"Борисов го удря на молба за пари"Тоя па к'во се молиш бе я запретвай ръкави и почвай да работиш и резни апетитите на тия около тебе че се ненаядоха.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа дава пари срещу постижения, за "Чакане" !
2
1
 
36
 
! Отговори
българина преди 9 години
Ето отиваме като Гаврош с протегната ръка за някоя пара от евробюрократите. Това е срамно за държава с вековна история като България! Ако икономиката ни работеше и се изнасяше поне 45% от продукцията за трети страни щяхме да имаме необходимите пари,а не да зависим от единствено от ЕС. Тъжна картина е България благодарение на продажните ни политици
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за заплати няма, но за нови автомобили има нали?