Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
18
 
! Отговори
Chervenoarmeec преди 9 години
Малумен ***, на въжето!
260
44
 
3
 
! Отговори
ЗЪЛ ФАШУНГЕР преди 9 години
И 400лв. да ви даде , пак ще говорите по този *** начин . Е , не е ли човек , да хване и да ви разстреля всички до един в задния двор .
259
3
 
25
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
Тя простотията ходи по хората и по празните тикви на Буда!Трябва да сте доволни да му целувате краката на тоя нагъл диктатор,който избрахте!
258
4
 
56
 
! Отговори
Чук преди 9 години
Тиква, Тикваааа, така говори само ***, който е с няколко стотин лева за джобни. Пенсионерите не ви искат кирливите ебавки, а достойни пенсии. Толкова си *** и така се радваш на собствената си дебилност, че не е за вярване колко безгранично *** трябва да са тия дето те избират! Не се подигравай с хората ***, че оня отгоре вижда ще платиш за всичко - ти и престъпниците на прехода Да ви приседне ограбреното народно богатство, с кръвта си да го повръщате!
257
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vse edno im davate po lo 1000? za da gi harchat. Niama opravia tazi balgaria podigravate se sas horata .Vijte kakvo se polochava vav edna ESPANIA dva pati godisno dobavki po 1000? i vav bg 20? niama opravia Boyko
256
1
 
4
 
! Отговори
свидетел преди 9 години
До бахура евашпоредното философко понятие
255
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя е и от мене по ***
254
3
 
26
 
! Отговори
бахура еваш преди 9 години
поредният ТИКВИЗЪМчакаме за още
253
3
 
32
 
! Отговори
Тодоров преди 9 години
Смело бих цитирал Бисмарк: "Глупостта е дар Божи,но никога не бива да се злоупотребява с нея"!
252
0
 
4
 
! Отговори
hehdhdi преди 9 години
Politicite shto ne vzemat da jiveqt s min pensiq kqkva e tazi shturotiq pak za edni da ima a za drugi ne
251
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма култураааааааааааааааааааааааааааааааааааа!
250
1
 
39
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
БОЙКО, БОРИСОВ, КАК НЕ ТЕ Е СРАМ, че БЪЛГАРИЯ е брашнян чувал, дето колкото и да го тупаш той все пуска, ти ни убеждаваш всеки път когато се докопаш до властта, що всички депутати от ГЕРБ и патериците ви от АБВ, БДЦ, РБ и ПФ не дадете светъл пример, като се откажете от заплати, бонуси и всички привилегии и не работите ей тъй безкористно на полза роду, без да съдите предишните, дет се вика бъдете вие първите, че то както сте я подкарали, да не дойде ден всички вкупом да ви обличат в чували!
249
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата пак си повярва! Ша има панаир!
248
2
 
18
 
! Отговори
материала.... преди 9 години
До - От централата. *** целувай ти краката на генерала, явно това правиш и не мисли материала. След като генерала и компания си вдигнаха заплатите с по над 300лв (забележи ВДИГНАХА СИ ЗАПЛАТИТЕ А НЕ КОЛЕДНА ДОБАВКА) СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО Е КЛЕКНАЛ ПРЕД КАЛФИН.
247
3
 
24
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Ама това Борисов ли го говори ? Ужастно е нагъл .Ако вземат 500лв пенсия , 40 лв няма да се усетят !Ама този побъркал ли се е !500 лв са малка пенсия !до къде доведоха народа . Принизяват те и те унищожават !!
246
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагъл циничен ***! Не се .бавай с хората , които са дали живота си ,за да си пълниш ти днес гушата! На тебе и кафето ти струва повече от 40 лева бе ,мутро!
245
20
 
7
 
! Отговори
От централата преди 9 години
Хитър държавник е премиера и умее да балнасира политиката. Матряла да целува краката на доктор генерал Борисов за това че в тая криза не само не ви намали заплатите и пенсиите ами и бонуси ви дава че даже и увеличение на мин. заплата се обсъжда.
244
2
 
21
 
! Отговори
135 преди 9 години
В този ред на мисли се сещам за пържолката за кучето...Колко ли струва? А за колко пенсионери ще стигне?
243
2
 
17
 
! Отговори
135 преди 9 години
До Вине ТУА сегашния се изучил до пожарникар. Ама нали сте чели една и съща книжка ...подкрепяте се!
242
1
 
23
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Простотията няма почивен ден .