Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
15
 
! Отговори
МРЗ 800 лева преди 9 години
Борисов да не забравя, че едно от нещата, които изкараха хпрата на улицата през февруари, бяха замразените доходи. МРЗ беше замразена за 2,5 години от Дянков. Ако желае да си изкара мандата, както и да се раздвижи икономиката, да повишават ударно заплатите, че не се издържа вече. В съседните ни държави, вкл. Албания и Македония е по-всиока МРЗ. В Румъния вече е над 200 евро, а ще скочи и още от Нова година.
160
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин милиардер ти и останалите "политици", защо не "връщате в потреблението" заграбените пари, ами ги трупате в банкови сметки?
159
0
 
13
 
! Отговори
маалата бълхариа преди 9 години
ААА НЕ. НИА ОТ МААЛАТА НЕМА ДА СИ ГИ АРЧИМЕ. ШЕ СИ ГИ СЛАГАМЕ У РАМКА И ШЕ ГИ ЗАБИЕМЕ НА СТЕНАТА. ШЕ НИ ОСТАНАТ ТЕА 40 ЛЭВА ЗА СПОМЕН ОТ ДРУГАРО ТИКВАРОВ. СЕКИ ПАТ КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕМЕ ШЕ СЕ СЕШАМЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИО ПАДАР ДЕКА НИ ДАДЕ ПО 40 ЛЭВА.ТО ТОВА СА НОГО ПАРЕ БЕ. КАК ДА ГИ ПОАРЧИМЕ. ТО ДА СЕ ЧУДИШ КОЕ ПО НАПРЕДЕ ДА КУПИШ С ТОЛКО НОГА ПАРЕ. ДА ЛИ МЕРЦЕДЕС ДА ЛИ НЕКОЙ ЛИНКАЛ. АМА ЯЗЕ СИ МИСЛИМ ДЕКА ШЕЕ НАЙ ДОБРЕ ДА СИ КУПИМ БЕМВЕ. ОТИ ДРУГАРО НАПРАИ МАГИСТРАЛЕ И ЩЕ ИМА ДА СИ ГО ЮРКАМ САС 300КМ.
158
0
 
6
 
! Отговори
КАРААМДЖИЕВ преди 9 години
Видяхте ли , че съм прав . Стискахте повишението от 15 стотинки на Станишев и сега станаха 40 лв. , но от Борисов .
157
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер-спестител преди 9 години
Отказвам да ги васям в КТБ, защото миналата година си внесох 15 стотинки повишението от БСП , а сега и тях ги откраднаха. Ега ти и партията .
156
3
 
6
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 9 години
Спестявайте пенсионери!Стискайте си силно добавките - повече ще станат!
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедните пенсионери с нищожните пенсии /не тези дето вземат по 800 лв. и които са получили при пенсиониране 24 заплати накуп /, а тези на които ще хвърлят по 40 лв., нямат пари не за лекарства, ЗА ХЛЯБ НЯМАТ пари, тоя седнал да говори простотии за това да не ги криели под дюшека ! 234 добре го е казал !
154
0
 
5
 
! Отговори
Финансов агроном преди 9 години
Всичко , което ви препоръчвам драги пенсионери е проверено . Миналата година засадих повишението на пенсиите от 15 стотинки на ден и сега за коледа станаха 40 лв. Трябваше обаче да ги натори нашия благодетел Борисов . ЖИВЕЛИ .
153
7
 
3
 
! Отговори
Зарко преди 9 години
Браво , наистина Станишев заслужава наградата *** на хилядолетието . Евала Зарко , много си умен .
152
6
 
5
 
! Отговори
Жорж преди 9 години
Не знам кой се подиграва с възрастните , но най много и най дълго се подиграваха БКП-БСП-ДС . Цели 70 години тормозят хората и ги ограбват . След 9.09.1944 г. мандраджиите начело с агента на полицая Гешев , Т . Живков откраднаха пенсионните фондове и си построиха вили в Бояна . Сега техните синове и внуци пак крадат , но банки и пари . Айде заминавайте си в Северна Корея и си правете комунизъм , социализъм или каквото си искате .
151
2
 
23
 
! Отговори
зарко преди 9 години
На тоя да му се връчи награда - *** НА ВЕКА!
150
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Лошото е ,че сега ще се юрнат по разни екзотични дестинации,острови и полуострови на другия край на света.
149
2
 
4
 
! Отговори
Мотиви преди 9 години
Има бедни и ограбени пенсионери.Но?Пенсионер с пенсия до 286 лв. може да бъде реститут и реститутка ,рентиер , лихвар , работил в сивата и черна икономика , т.е взимали са пари под масата и даже са ги реализирали в жилища и сега ги дават под наем,мародер , криминален тип пласирал наркотици , сводник и т.н. Това , как някой използват бомбастични понятия показва колко е деградирала тази страна. Но и това е хубаво.Нормалните ще разберат , че единственото спасение е бягство от тази страна.
148
2
 
13
 
! Отговори
А, тъй преди 9 години
Не ги е срам, тея пенции, че и живи още, живи, веки ден у болницата и още дишат, безсрамници, шъ им турнем 1 левче за преглед. Шми рушат буджета, а? Та и за погребение парици заделили, шги опраа, пак ще им тресна данък лихва, 10%. Не ги е срам по едно кисело мляко на ден плюскат и пак дишат, мамка му и държава. Шъ им сложа да нък на пенциите, данък възраст, данък за *** на зъбите, щот тоя леб Аз съм го създал, ей с тия две ръчички. Язе съм ***, матриала ***, само тея пенции умнеят, въх..
147
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пенсионерите ще си дада добавките на някой телефонен измамник.
146
2
 
7
 
! Отговори
как му идват тия преди 9 години
Боже мой, колко свежо, колко остроумно. Ами нали всички знаем, че в тази държава няма бедни и мизерстващи възрастни хора, а тарикати, които само реват за пари, пък диплят хилядарки под дюшеците, но само премиерът има смелостта да ги разобличи публично.
145
2
 
8
 
! Отговори
Ох преди 9 години
Ей ,мислех да не се включвам,но не издържах!Простакът си и ***!Щом си отвори устата и бълва глупости.КСакво ще правим,не знам-направо не ми се мисли.Той ще започне да ходи и по чужбината и там ще бълва същото.Срам,голям срам!
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно има ли ебола у нас или няма.
143
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-просташко изказване не бях чувал, а смятах, че съм чул всичко от него.
142
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** наглия *** !