ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея

Стигнали до извода, че назначението на Исмаилов е на базата на личните му качества
Обновена: 5 дек 2014 14:13 | 5 дек 2014 13:30,
172
ПФ реши: Не излизат от властта, даже искат постове в нея
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт най-после взе решение дали напуска мнозинството зад кабинета. Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглят подкрепата си за правителството, но и поискаха постове в нея.

Още по темата
„Стигнахме до извода, че назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев не са умишлени, а са на базата на личните им качества“, каза Валери Симеонов на специален брифинг.

На преговори с Реформаторите е постигнато съгласие Патриотите да издигнат хора, експерти, на аналогични постове във властта.

Затова ПФ ще предложи човек за зам.-министър на отбраната и за зам.-областен на София.

При преговорите за съставяне на кабинет Патриотите отказаха да излъчат свои хора за постове във властта и поискаха само да са част от мнозинството, което подкрепя кабинета. Заради това те не подписаха коалиционно споразумение с ГЕРБ, а само декларация за подкрепа на управленската програма.

Симеонов и Каракачанов заплашиха, че ще напуснат властта, след като Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от отцепилата се от ДПС партия НПСД станаха зам.-министър и областен управител на София.

Днес двамата лидери на Патриотите обясниха исканията си за аналогични на НПСД постове във властта като гарантиране на прозрачност в тези ведомства. Кандидатурите, които издигат, не са политически ангажирани с НФСБ и ВМРО, но са експерти. Патриотите отказаха да кажат имената на хората, които издигат, преди да бъдат обсъдени с партньорите от ГЕРБ и Реформаторите.

„Най-важното е едно – да се осигури политическа стабилност, за бюджета и за осъществяване на управленската програма“, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че Патриотите са за възстановяване на диалога, за да може да се постигнат целите от програмата.

Според Патриотичния фронт няма как кандидатурите да не бъдат приети. Ако това все пак стане, отново ще се мине на вариант сваляне на подкрепата на кабинета, каза Симеонов.

Фронтът обяви и че ще настоява пред ГЕРБ да паднат новините на турски от БНТ. За това и Борисов, и Цветанов преди време дадоха съгласие. Найден Зеленогорски от Реформаторския блок пък съобщи, че вече е решено новините на турски да отидат от БНТ1 в БНТ2. Зам.-шефът на ДСБ и здравен министър Петър Москов обясни, че РБ са поискали от Патриотите подкрепа за комисия „Кой“ в Народното събрание. ПФ настояват и ГЕРБ вече да съгласува с тях назначенията във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Кога друг път ще видите власт, това ви е за последно. Ще ви се посмеем 4 години и след това е свършено с Патриотичен фронт и Атака. Писнало ни е от фалшиви националисти и патриоти.
44
2
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Само погледнете как са се наклали като коледни шопари са в лицата, а вие о4аквате това да са патриоти! Само я погледнете тая угоена *** карака4анов - тоя няма партия където да не се е врял и пъхал....ами тия сланини трябва да се поддържат и растат, а електората да го духа!!!
43
3
 
25
 
! Отговори
gost12 преди 9 години
Имаше един достоен човек в тази пасмина, благодарение чието предаване спечелихте доста гласове - и вие го принудихте да напусне! Алчна жалка пасмина!
42
1
 
16
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Най после извадиха Анексите.....................................................
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Стигнали до извода, че назначението на Исмаилов е на базата на личните му качества"Превод: Отметнахме се от собствените си принципи, за да се задържим във властта.
40
3
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Националисти ли ? ..Смешници !Винкела е най-противното същество !
39
1
 
11
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До ххх...и евтини
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сам. Антови още преди1989-та година пееха:8 милиона мишлета,8 милиона ченгета!Смях Боже,смях!
37
2
 
24
 
! Отговори
Поредното предателст преди 9 години
Защо се учудвате, това си бе ясно още от основаването на организацията. Те изричаха неща, като критика по телевизията, които после ги въдвориха в собствените си действия. НФСБ е кауза пердута. Очаквам електоратът, който гласува за тях да разбере, че е измамен и да напусне партията му. На Винкела и на Каракачанов трябва да им е ясно, че участие в следващ парламент няма да има. Та колкото може сега да се нагушкат.
36
4
 
5
 
! Отговори
smoke преди 9 години
Оставете го този Орхан Исмаилов, той е само заместник-министър, чак толкова голяма власт няма. Задърлят се за нещо, за което не би трябвало. При царя Симеон Сакскобурготски имаше единствен министър на земеделието(ДПС обича този министерски пост) от ДПС и хоп по българската преса, царя бил българоизменник. Налагало му се е, едно министерство на земеделието срещу три други, за да има коалиция между НДСВ и ДПС. И аз бих постъпил на негово място по-същият начин,
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятно гледана на новините на турски по БНТ 2.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не е Великден? Яйцата тогава се боядисват...
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей спинчета-марш в леглата-бързооо
32
1
 
23
 
! Отговори
и4 преди 9 години
мааа големи *** излязоха тез - за малко да се литна и да хвърля за тях...пу, пу пуууу
31
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До превратМОЛЯ, НЕ НАМЕСВАЙ АТАКА С ТИЯ Г...А!
30
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 9 години
Май просто станаха Паричен Фронт...
29
8
 
12
 
! Отговори
преврат преди 9 години
Разачарован съм за пореден път. И тези като АТАКА са предатели.
28
1
 
28
 
! Отговори
hy преди 9 години
То бива помиярщина, ама вашето минава всякакви граници. От днес сте вече Помиярския Фронт!Симеонов, Каракачанов, колко струват тези ваши врътки?
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не бяха далаверите на последните избори, никога тези *** от ПФ и шайката на Гоце нямаше да помиришат НС. Тиквата си е направил сметка, на кой може да разчита.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали не искаха постове, а само програма....усетиха се май колко безлични стават като не са във властта.... не мина много време и се видя лицемерието им....никога няма да се оправи България с такива продажни политици....