Омерзен, Слави Бинев хвърли оставка от културата в НС

Културата и медиите могат довечера да пият вино от моя череп, каза депутатът
Обновена: 8 дек 2014 17:43 | 8 дек 2014 16:47,
208
Омерзен, Слави Бинев хвърли оставка от културата в НС
Слави Бинев. Снимка: БТА

Слави Бинев подаде оставка от шефското място в комисията по култура и медии в парламента. Новината съобщи лидерът му Валери Симеонов след няколкочасово заседание на парламентарната група.

По време на него Бинев е подал оставката си, а колегите му от Патриотичния фронт са я приели.

Още по темата
“На заседанието г-н Бинев изложи мнението си по въпроса, той е изключително омерзен“, каза Симеонов. Според него шефът в оставка на културата в парламента е станал жертва на грозни атаки.

Недоволството срещу Бинев избухна преди десетина дни, малко след като той бе избран на поста. Първи срещу него се обявиха артистите, които организираха няколко улични протестa с искане за оставка. Бинев пък обяви, че няма да се оттегли и се определи като най-подготвен в парламента за това как да привлича пари за култура.

Депутатът се опита да стопи ледовете и покани артистите на разговори, но те не се отзоваха. Бинев бе бойкотиран и от министъра на културата Вежди Рашидов, който не отиде на първото заседание на комисията за приемане на бюджета за култура. Ръководствата на БНТ и БНР направиха същото.

Днес Бинев обясни, че е взел решението за оставката отдавна и е искал да го обсъди с колегите си. "Обсъждахме го, имаше различни варианти, но днес наистина кофите с помия дойдоха малко в повече дори и на човек, който може да носи като мен“, каза той.

Политикът отново обясни, че миналото му е било интерпретирано неправилно. "Стана ясно едно – мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат довечера да пият вино от моя череп“, каза още депутатът. Той обаче предупреди наблюдателите да не му се смеят, защото не се знае, когато човек прави крачки назад, дали не се засилва.

Бинев пожела големи творчески успехи, много пари и правила на всички културни дейци. На медиите пък пожела да дойде някой, който да промени факта, че България е на последните места по свобода на словото.

"Г-н Бинев преживява тежко това и има основание, защото името му е оцапано“, коментира оставката Валери Симеонов. Той припомни, че Бинев е бил член на комисията по култура в Европейския парламент в продължение на четири години, и допълни, че явно изискванията в българския са по-големи.

Лидерът на НФСБ нарече атаката срещу колегата му "инспириран проблем“ и "унизителна кампания за опетняване без аргументи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратен съм от така наречената ,,ентилигенция,,25 години едни и същи физиономии,образованието и културата в *** за..ник. Филми ,театър, ,гола вода .И тези същите се явяват,, цензурата,,за българската култура. Същите, които миналата година ревяха срещу олигархията ,комунистите,срещу турците ,същите Ентилигенти ,сега мълчат за комунистите Борисов ,Цачева, Цветанов, Кунева , Гоце ,Симеонов- Балевски, Корман,Кемал. Такава така наречена Ентилигенция предизвиква9. отвращение . И чакат келепира.
107
0
 
4
 
! Отговори
Мисъл преди 9 години
Не разбрах, 4 години ЕС са го избрали и е бил в комисията по култура на целия съюз, а в България не може ?!?! Нещо не схващам мисълта на "протестиращите", не схващам обосновката им или това е просто начин да изразят някакъв негативизъм. Дано спрем с това и да има положителни емоции поне преди Коледа !
106
3
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Ама тоя юнак да не се мисли за император Никифор? Тя 811 година е останала доста назад сега методите са къде,къде по рафинирани.....
105
0
 
2
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
То сега, преди Коледа, вино ще се намери..........
104
5
 
7
 
! Отговори
ННекадърници сте преди 9 години
Към футурулога и такива като него: Слави Бинев е много по-интелектуален отколкото много културтрегери, дето и родното писмо грешат като пишат, една дума на чужд език незнаят. Него го признават патриарси, чужди политически ръководители, събеседват с него, а нашите пишман интелектуалци са гола вода много от тях са си обикновенни пияндета. Второ - Бинев спаси Български моряци в Гърция, бе национално отговорен в Европейския парламент, за разлика от майкопродавците от другите партии. Продажници сте.
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А баш Мутрата кога ?
102
7
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Какво общо има миналото, аз не мога да разбера? Ако един човек цял живот е бил мишка, това значи ли, че е високоморален? Човек се променя, активните и интелигентни хора се занимават с всякакъв бизнес, каква култура има в това да киснеш по кафетата, да отглеждаш библейска брада и да вониш на ракия и тютюн?
101
3
 
25
 
! Отговори
спи6 ли преди 9 години
За името си, г-н Бинев трябваше да мисли преди 20 години. Да си лихвар, да переш парите в Биад и да печелеш от сводничество - това е омерзение за българския народ! Да си купиш титлата архон за 200 000 евро - т.е. да си изпереш мръсните пари - това е омерзение и имате наглостта да се репчите!??? Да, мафишта не успш да ви убие. защото Вие сте от МСАФИШТА - ГАрван, гарвано око не вади!!!!
100
4
 
4
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Не искате Слави Бинев-добре,нама проблем получавате Муса Палев.Чудесна работа да не предпочиташ.Да ви е честито!Ще поскачате,пък ще омекнете!Да ви се неначуди човек добре ли ви беше при Дон Нуцо?Бинев бил мутра????Ами Дон Нуцо ангел с бели крилца ли ви беше?
99
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЬЛЖАТ ИЗА ОСТАВКИТЕ НА ИСМАИЛОВ--ЦИТЕ РАШИДОВ НЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ БОРИСОВ------ЦЕЛИЯ САМОИЗБРАЛ СЕ ПАРЛАМЕНТ И НОВИ ИЗБОРИ---ПО ЗАКОН ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е НЕВАЛИДЕН----53 ПРОЦЕНТА СА НЕГЛАСУВАЛИТЕ ЗА НЕГО
98
1
 
11
 
! Отговори
сельо преди 9 години
СЛАВИ КАРАТИСТА, МУТРА ОТ ЕДНО ВРЕМЕ
97
2
 
6
 
! Отговори
миро преди 9 години
и дони да излъчат пак тъпия народ ще каже ми той имаше нещо с мутрите май.да имаше но какво
96
1
 
5
 
! Отговори
миро преди 9 години
ми то досега от културните среди излъчените какво са свърши...или полицай мвзвсе едно съдии да оправят съдебната реформа или земеделец да оправи земеделието.точно такъв трябва.видяхми им досега културата и всичко излъчено от такива среди докъде я докараха.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕЗ МУТРИ В ПОЛИТИКАТА
94
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега е ред на Цв.Цв.да хвърли оставка,защото е неморално човекът,който слухтеше предишния мандат и който е подсъдим за тази си дейност,да оглави комисията по СРС-та.Това е безочливо и нагло,но изглежда гробарите изпитват нашето търпение с безумните си назначения и действия.
93
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валери Симеонов е направо смешен. Целия народ знае миналото на С.Бинев, а той седнал да дрънка врели, некипели. С такива хора няма как да имаме бъдеще. Хората са го казали, вълкът козината си мени, но нрава не. Всички мутри на прехода си мислят, че с постове и изпрани пари ще могат да станат чисти и неопетнени хора, ама това е невъзможно. Над поколенията им ще тегне тази тежест.
92
3
 
24
 
! Отговори
нахално преди 9 години
Типично мутренско изказване, за каква култура може да става дума тука? Да, ама пак са го намърдали сега да отговаря за спорта пък. Абе няма отърване от него с една дума.
91
0
 
8
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
До до 122поне там има или няма опит свинята знае как да борави с пари - факт! а Бинев какъв опит има?! абсолютна гавра!
90
0
 
7
 
! Отговори
до 122 преди 9 години
Споко, той Пеевски вече е в икономическата комисия ;) Нали и срещу скандалните назначения в комисии на тройката Пеевски-Цветанов-Сидеров също имаше протест.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестите срещу този парламент и неговите назначения, както и срещу това управление, вече започнаха. Кабинетът Орешарски изкара една година след началото на тогавашните протести. Да видим този сегашния колко ще изкара.