Партиите у нас били готови за данък "Трансакция"

КНСБ: С тези мерки ще влязат 350-400 млн. лв. допълнителни приходи
Обновена: 9 дек 2014 14:11 | 9 дек 2014 11:27,
35
Партиите у нас били готови за данък "Трансакция"
Снимка: Reuters, архив

Основните партии у нас са готови да подкрепят въвеждане на данък върху финансовите трансакции. Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща с ДПС в парламента. Идеята за данък „Трансакция“ е да се облагат с определен процент всички сделки с акции и облигации, операции с валутни курсове и др. По думите на синдикалния лидер формациите в парламента били готови и за криминализиране на укриване и неплащане на вноски.

От вчера Димитров провежда среща с всички групи в Народното събрание, за да лобира за искания на синдиката преди приемането на бюджета за догодина. Криминализиране на осигуровките и данъка върху финансовите трансакции са част от тях.

„ГЕРБ имат намерение да подкрепят криминализиране на укриване и неплащане на вноски“, каза лидерът на КНСБ. Той обясни, че и премиерът Борисов е дал съгласието си и че той очаква следващата седмица това да се случи.

Пламен Димитров съобщи, че повечето партии, включително и тези от управляващия формат, са подкрепили данъка „Трансакция“. „Само с тези мерки могат да доведат допълнително между 350 -400 милиона лв. допълнителни приходи в системата, които да направят възможни други разходни политики“, каза лидерът на КНСБ.

По време на срещата си със синдиката от ДПС са изразили несъгласие с увеличаване на минималния осигурителен праг за земеделските производители. КНСБ обаче са на различно мнение.

Според Димитров всички работещи българи трябва да са равнопоставени по отношение на вноските. „Не мисля, че само наемните работници, както е в момента, основно трябва да носят цялата тежест по пълненето на НОИ. Затова и полицаи, и военни, и земеделски производители съобразно дохода, който получават, трябва да имат конкретен принос, за да могат да получават минимална пенсия“, каза още лидерът на КНСБ. Той обясни, че синдикатът продължава да иска нулево нарастване на възрастта за пенсия.

Хасан Адемов от ДПС беше лаконичен след срещата. Той обясни, че движението има предложения по пенсионната реформа, които предстои да бъдат уточнени. „Има готовност социалният министър да покани представители на политически партии и експерти, за да може да се вземат най-добрите решения“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
буч преди 9 години
***! Вместо да търсят начини за сериозни инвестиции, обучение на хора (не програми за това как се метат улиците), специализации в крак с времето, те ми се занимават с глупости... А на този от КНСБ с кеф бих му седнал на лицето! Не виждам никакъв смисъл от подобна сбирщина в България!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партиите търсят пари, а не се сещат да си намалят(наполовина) субсидиите. Велизар Енчев им го каза, но те имат кал в ушите.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ КАТО НЯМА ЗАВОДИ ФАБРИКИ И ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО ДА ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА ЩЕ ГО ПЪЛНИМЕ НИЕ ОфЦЕТЕ. ЗА ДА СИ ВЗЕМЕМЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ОТ БАНКОМАТА ЩЕ НИ ВЗИМАТ ДАНЪК. САМО СЕ ЧУДЯ КАК ОЩЕ НЕ СА СЕ СЕТИЛИ СЕЛЯНЧЕТАТА ДА НИ НАЛАГАТ С ДАНЪК ВЪЗДУХ И ТРОТОАРНО ПРАВО. ЗАЩОТО КАТО ХОДИМЕ ПО ТРОТОАРА ИЗНОСВАМЕ ПЛОЧКИТЕ. ДАНЪК ВЪЗДУХ ЗАЩОТО КАТО ДИШАМЕ ГО ЗАМЪРСЯВАМЕ С ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС. А ДАНЪК ЛУКС НЯМА ДА СЕ ВЪВЕДЕ НО ДАНЪК КОЛИБА ИМА. Е ТОВА Е ГРИЖА НА КАПИТАЛИСТИТЕ ЗА НАРОДА. ГРИЖАТ СЕ ДА НИ УНИЩОЖАТ
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни профани каквито и данъци да се слагат като няма икономика скоро само чиновниците ще плащат данъци след като държавата им плати заплатите прибрани от данъци!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе те партиите и за ЕС бяха готови и сега са готови,обаче бедния човек не е готов и искат да го вкарат в затвора,че нямал пари да си внася.Все гледат от високо партиите и е виждат долу,ослепяха
25
0
 
8
 
! Отговори
Tap4o преди 9 години
Значи крадеш с милионите , да не давам примери че няма да стигне мястото за коментари, безработен си нямаш 5 лева в джоба и вече си най големия престъпник. Само така до като изчезнем напълно в правилната посока сте.БРАВО
24
0
 
13
 
! Отговори
балък преди 9 години
А, данък, затова че дишаме, кога ще ни наложите, г-да изедници!?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже в тази държава не се прави нищо дори спираме проекти защото така ни е заповядано единствените приходи са от все повече нови данъци...Ако успеем да изкараме така още няколко години ще влезем в световната икономика...
22
0
 
15
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Има хора,които са без работни и не получават помощи,не се водят в бюрата по труда и не ги наема никой на работа.Като не се водят безработни в бюрата държавата нне ги осигурява здравно.Знннаеш ли колко са такива?Минимум 300 000!Как без да има от къде да вземат ще внасят?В затвора ли ще ги вкараш всичките?!То няма толкова места в затворите
21
0
 
12
 
! Отговори
до 15 от 7 преди 9 години
Какво значи ниски вноски за човек с доход 0лв.?Да открадне ли за да си внесе здравните вноски?Този принцип е комунистически и трябва да бъде забранен!На същия принцип работи Топлофикация,но когато всички бяха задължени да се трудят всеки търсеше ТЕЦ!Беше евтино,когато всички си плащат парното.Същото е със здравните осигуровки.Просто трябва да се направи както е за автомобилите.За тях е по-добре измислена системата,от колкото за хората.
20
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
скоро данък "ако"
19
4
 
5
 
! Отговори
фифи преди 9 години
До МнениеДрън, дрън! IT-специалистите работят фриланс и никой не може да ги хване да плащат данъци. Ако някой си е направил официално фирма и е решил да плаща данъци си е за негова сметка.
18
0
 
13
 
! Отговори
granatomet преди 9 години
работата на тези *** на властта не трябва ли да еза увеличаване на заплатите, а не на данъците?
17
0
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Ами земеделците в момента са най-богатите и бизнеса им е най-доходоносен. Вижте ги всички какви коли и къщи си накупиха. Не виждам защо аз като един IT специалист всеки месец ще внасям по 900-1000лв ДОО и още 400лв ДОД, а земеделците ще внасят ДОО на половина!
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата са много прости.Трябва само да се освободи бизнеса от опеката на държавата и да се оставят хората да работят колкото се може по свободно.Да се въведе почасова ставка за разплащане и диференциране на доходите. Работника да плаща 100% от осигуровките а работодателя да има задължението да ги събира от заплатата му. Така работодателя няма да е принуден да плаща минимална заплата с цел икономии и по 1000 лв. под масата.Така нещата ще се наместят за не повече от 6 месеца до 1 година.
15
5
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Тук говорим за криминализиране на укриване основно. Т.е работодателя те осигурява на минилания праг, а ти дава останалата част под масата. Отделно безработните не са задължени да плащат социални осигуровки, а единствено здравни. И те за неработещ са доста ниски. Като нека си го признем - основната част - 95% от неработещите са от една определена малцинствена група която получава достатъчно помощи.
14
0
 
10
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НАЙ-ВАЖНОТО - КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ОСИГУРОВКИТЕ, НО БЕЗ МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ НА НАП НЯМА КААК ДА СТАНЕ. ОСВЕН ТОВА ИМА ПРОТИВОРЕЧИЕ В МОМЕНТА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ПРОВЕРЯВА ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ И ГЛОБЯВА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ВНЕСЕНИ ОСИГУРОВКИТЕ. ТРЯБВА ДА ИМА ПРИПОКРИВАНЕ НАП СЪС ИТ НЕ МОЖЕ РАБОТОДАТЕЛ ДА НЕ ВНАСЯ ОСИГУРОВКИ С ИЗВИНЕНИЕ, ЧЕ НЯМА ПАРИ А ДА СИ КУПИ ЛУКСОЗЕН АВТОМОБИЛ И ИМОТ В СЪЩОТО ВРЕМЕ - НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В банките трябва да искат вход като по дискотеките, иначе е несериозно- всеки може да влезе и да разгледа, да се стопли, да пръдне и да си замине, а това е несериозно... Банките трябва да са като църквите, влизаш с наведена глава, смирен, мълчалив, със своите болки, проблеми, терзания и надежди, за които си готов да продадеш години от живота си в робство. И трябва да се изповядаш, да обясниш какво е станало, какво искаш да направиш и дали БАНКАТА е съгласна да си удължи живота или да го отнеме!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да добре ще се осигурявам от заплатата си като държавен служител но иска да се махне тавана на пенсиите.Искам да имам индивидуална партида в здравното осигуряване. А бе искам да не ме принуждават с административни хватки да плащам масрафа на мързеливите, крадливи и паразитиращи на гърба на държавата .На практика парите които се съберат допълнително ще потънат за издръжка на многобройната челяд на малолетните майки.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво партиите са готови, а хората готови ли са. Да не им излезнат таксите през носа през януари :)