Бъдещето на Велизар Енчев скара БСП и ПФ

Отцепилият се от Патриотите бе освободен от две комисии в НС
Обновена: 10 дек 2014 14:03 | 10 дек 2014 10:49, Камелия Цветанова
53
Бъдещето на Велизар Енчев скара БСП и ПФ

Изненадващо, освобождаването на Велизар Енчев, който напусна парламентарната група на ПФ, от Комисията за взаимодействието с неправителствени организации и жалбите на гражданите и от социалната комисия, предизвика спор в в парламента.

Предложението за това беше направено от Патриотичния фронт, след като Енчев вече е независим и не представлява групата на патриотите.

Още по темата

Мая Манолова от БСП възрази, че винаги досега независимите депутати са имали право да членуват в комисии, но Димитър Главчев от ГЕРБ отрече да е имало такава практика в предишните парламента.

Енчев се оплака, че след като вече няма да членува в двете комисии, няма да може да представлява пенсионерските организации, които са го изпратили в парламента.

Председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов обаче беше категоричен, че Енчев не е представител на никакви въображаеми организации, защото лично той го е наредил на първо място в листата на коалицията в Софийска област.

Според Симеонов, след като Енчев доброволно напусна групата, няма как той да е представител в ПФ в тези комисии. "Ако ще говорим за морал, според мен е редно, напускайки парламентарната група, той да напусне и парламента, но това е въпрос на личен избор. Явно той намира своя нов политически пристан и от БСП могат да го предложат за член, ако желаят“, заяви той.

Мая Манолова пък му се противопостави и обяви, че Енчев представлява българския избирател и че парламентът не е търговска структура като телевизия СКАТ, която е собственост на Симеонов.

Според него обаче е видна промяна в поведението на Енчев, защото на пето число, когато си е получавал заплатата в телевизията, е бил „по-хрисим и от монахиня“, а "сега е театрал и оратор“.

Депутатите попълниха и направиха промени и в други комисии. Георги Търновалийски и Димитър Горов бяха избрани за представители на БСП в комисията по бюджет и финанси.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък се отказа за заема поста зам.-председател на Комисията по външна политика.

ГЕРБ също поиска промени в комисии. Евгени Стоев замени Ирена Коцева в Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Евгени Стоев ще е член и на Комисията за наблюдение на ДКЕВР.

Ирена Коцева пък става зам.-председател на регионалната комисия, след като мястото остана вакантно, защото Николай Нанков стана заместник-строителен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До демократ: Аз пък , питам какво правят в управлението ЛИКВИДАТОРИТЕ на България /СДС , СЕГА РЕФОРМАТОРИ / ? Скоро народа ще им потърси отново отговорност и заедно с безхаберниците от ГЕРБ ще се отзоват пак на сметището,дето им е мястото !
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ СИМЕОНОВ БАЛЕВСКИ ЩЕ ВИДИ ПАРЛАМНЕНТ НА КУКОВО ЛЯТО. УСПИВА ГИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И НАКРАЯТ ИМ ГО ЗАБИ КВАДРАТЕН. ГЛЕДАХ ПО СКАТАЖИИСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАВИ МЕТАНИ ИМ ПРАВЕХА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ОМАЙВАХА ГИ УСПИВАХА ГИ И ПОСЛЕ ОТ НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ СТАНАХА НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОКО ТИКВАТА. ТОВА СА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА. ОТ ТЯХ НИЩО ДОБРО НЕМОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. САМО ГНУСОТИИ И ЛЪЖИ. ДРЪПНАХА ДОСТА ГЛАСОВЕ НА АТАКА С ЛЪЖИТЕ СИ.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ИМА НЕДОВОЛСТВО НО КОАЛИЦИЯТА ЩЕ ИЗДЪРЖИ!!!ЩОМ МИНАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ И СЕ ВИДИ РЕЗИЛА НА ГЕРБ С ПО-МАЛКО ОТ 800 ХИЛЯДИ ГЛАСА ДОНИКЪДЕ И РЕЗИЛА НА ПОДДРЪЖНИЦИТЕ МУ С ГЕРБ Е СВЪРШЕНО!!!
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Енчев!!!!!!!!!!!!!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
престанете с това на следващите избори това на следващите избори онова, ако това е така и заради този човек ПФ е влязъл в парламента то изключването му от ПФ трябваше да предизвика подкрепящи го протести срещу ПФ... сега излиза че гласа ви е отишъл на вятъра все едно не сте гласували и сте склонни да чакате още 3 години за следващите избори ?? действайте сега!
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...Бедни ми Енчев ! Язък за огъня и жупела срещу Атака . Сега говориш ,,бетер,, тях. Атака се борят и продължават , а ПФ са ,,СТАБИЛНИ ***,, Който предпочита ,нека си стой, ***, дори и пишещите това. доПрав беше Сидеров ....праав! Патерици жалки -*** , А НЕ БОРЦИ..... ***- И НИКАКВО ДОСТОЙНСТВО.
30
4
 
8
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Какво правят още(след 25г) агенти на ДС в НС?
29
2
 
1
 
! Отговори
садист преди 9 години
До АнонименНито в комисиите да не говорим пък за топли държавни постове Атака няма присъствие Обаче Атака е отново в Парламента и този факт предизвиква у някои злобни *** уртикария Този медицински проблем разправят бил много болезнен Радвам се че ви е гадно филии омазани Вийте от болка
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22...... А чии *** целуна другаря Борисов и партия ГЕРБ. И кой се прегръщаше и целуваше с Ердоган ? И се мазнеше и стоеше полуприведен. И го наричаше ,,моят брат Ердоган,,...И подари Бургас- Алескандруполис, и сега Южен поток,, ..Не беше ли партията му Герб. Партията пъла с комунести и ДС ,деца и внуци на ЦК - БКП и активните борци?
27
2
 
20
 
! Отговори
амин преди 9 години
Заради тези "въображаеми" организации В.Симеонов ще види парламента през крив макарон.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ при следващи избори няма да минат 1% !!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Истината е, че в Конституцията на РБ няма текст, според който в комисиите на парламента да се влиза според парламентарната група. Този противоконституционен текст е вкаран в Правилника за работа на парламента, където си и пише, че когато депутат напусне групата си, то той вече не представлява тази група в комисиите. Но има и друг текст в Правилника, в който се казва, че депутатите имат право да бъдат избирани в всички органи на парламента. В случая Енчев има право да е член на комисия без да е
24
7
 
25
 
! Отговори
22222 преди 9 години
Г-Н СИМЕОНОВ ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ВАШАТА ПАРТИЯ ГЛАСУВАХА ЗАРАДИ ЕНЧЕВ,ВСИЧКИ КОИТО ГЛЕДАХМЕ СКАТ СЪЩО БЕШЕ ЗАРАДИ ЕНЧЕВ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПРОЦЕНТА ВИ ЩЕ ПАДНЕ НО И ВЕЧЕ НЕ ГЛЕДАМЕ СКАТ РАЗОЧАРОВАНИ СМЕ ОТ ВАС ЛИЧНО
23
8
 
5
 
! Отговори
хах - само РБ преди 9 години
ПФ са само стабилни ***, единствено АТАКА са по-зле от тях. Велизар Енчев е малко популист/наивник, но предполагам е знаел колко лай*а ще му се изсипят на главата след като излезе от партията и все пак го е направил. А Валери Симеонов си е чист провинциален бизнесмен, който си е докарал повечко пари. Само такъв може да каже "га взима парите не рева, ся стана много отворен" ... ***.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI OT PF V ZATVORA.
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на всички които плюете по Енчев ще кажа-ако не беше той,ПФ щеше да гледа парламента през крив макарон.Само той се държи адекватно на предизборните си обещания,останалите са политически ***.На следващите избори ще гласувам И аз за него!Да попитам РБ,защо така се гушна с Герб,а за гушкането с ПФ е ясно-узаконяване на добива на шистов газ ;) Националните предатели от всички партии спомогнали да се спре ЮП трябва да се изколят!!!
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов беше категоричен, че Енчев не е представител на никакви въображаеми организации, защото лично той го е наредил на първо място в листата на коалицията в Софийска област".......Валери Симеонов да си затвори гадната уста, защото гласовете на ПФ са предимно гласовете именно за В.Енчев. На следващите избори Валката ще духа супата и ще види парламент през крив макарон!
19
16
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
Той щял да защитава интересите на пенсионерите-дрън,дрън.Мъчно му е ,че губи парите за участие в комисии.Но така е "Когато едно куче не знае как да лае,остава гладно."
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудите, които коват законите се увеличават. Политиката в България се оказа поле за изява на психически болни хора.
17
16
 
11
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Енчев като е толкова морален да вземе да се разкара от парламента, защото не е влязъл там като независим. Ама едва ли ще стане щом като заради отрязаните пари от 2 комисии е надал вой на умряло. Или някой наивник си мисли че реве щото нямал да може да представлява шепа българи?