За мен не е важен постът, но не съм заплаха за националната сигурност!

Орхан Исмаилов: И сега съм готов да си подам оставка
Обновена: 15 дек 2014 07:56 | 14 дек 2014 19:21, Красимир Ангелов
136
За мен не е важен постът, но не съм заплаха за националната сигурност!
Орхан Исмаилов. Снимка: Комисия по досиетата

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов увери, че не е заплаха за националната сигурност и никога не е имал контакти с чужди разузнавания.

За мен няма значение от коя партия е човекът, а важно е да защитава националния интерес. Валери Симеонов да заповяда, когато иска да се види с мен, за да се увери, че не съм заплаха за националната сигурност, посочи Исмаилов в интервю за предаването „Дикoff” по Нова телевизия.

Още по темата
Както е известно, назначението на Орхан Исмалиов сериозно разклати властта, като от ПФ първоначално изявиха готовност да оттеглят подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов. В крайна сметка хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглиха подкрепата си за властта, но и поискаха постове в нея.

Самият Орхан Исмаилов увери в интервюто, че не е обиден от нападките срещу него. Той посочи, че никога не е бил член на ДПС. "Аз съм завършил Националния военен университет, след това следвах право, със специално разрешение на тогавашния министър Николай Свинаров. Бях докторант в школата в Симеоново“, посочи още военният зам.-министър.

"И сега съм готов да си подам оставка. За мен не е важен постът. Ако тогава го бях направил, това щеше да е в противоречие с ценностната ми система“, подчерта Исмаилов и увери, че дори е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да стане ясно, че не е имал контакти с чуждо разузнаване.

"Аз съм човек, който се е родил в България, дал съм клетва и няма никакъв начин по какъвто и да било повод да работя за друга държава. Аз съм един хората, работили за създаване на националната система за защита на класифицираната информация”, посочи още той.

Исмаилов посочи, че не се притеснява от назначението на своя нов колега - зам.-министър Димитър Кюмюрджиев, който бе назначен тази седмица. "Ще го въведа в работата, защото ще има нужда“, обеща той и определи Кюмюрджиев като "изключително добре подготвен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МООрхан Исмаилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
ivo преди 9 години
eeiiii golemi chekijii ste,ne si gledate rabotata a samo v kancheto na blijnia-haiduti ko da stane
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Орхан Исмаилов.Добре оставихмете на този пост,но хаиде да видим какво може6,покажи не6то 4е тие там местото.БГ народа да почуства че наистина си умен хаиде.От медени приказки на гн Министър Председателят му доиде до гу6а.Премиера се изправи на главата рискува правителството дате остави,но сега е твои ред покажи на какво си способе.За6тото гн Борисов много бързо ги освобождава това него забравяи.Не мисли че тои неви наблюдава какво правите.
54
0
 
5
 
! Отговори
******************** преди 9 години
По време на Османско защо е нямало Партия Патриотичен Фронт
53
3
 
8
 
! Отговори
Редник Каракочев преди 9 години
Ми хайде, подай я тази оставка, да те видим че си пич.
52
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Колко старо клише -за мен не е важен поста-пълна глупост.Защо всички като се домогнат до някой пост започват да ни обясняват как това не било най важното за тях.Ами като за вас мили дами и господа това не е най важното защо с зъби и нокти се мъчите да се домогнете до тези назначения.Брей колко скромни службогонци има в милата ни Родина.Отговорете ми на един въпрос -ами защо сте там тогава,а да забравих за да изпълните дълга си към народа,ясно .
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора не разбирате ли, че властта ни цака по най-смешния начин - " Разделяй и владей" и го прави целенасочено с такива партии като атака, паричния фронт, дпс и т.н . Настройват ни едни срещу други изкуствено.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважение всекиму, доверие никому. Особено на турчин, особено в днешните времена на България. Особено такъв, който събеседва с Касим Дал. Особено на такъв, който си противоречеше вчера на интервюто. Но Паричният фронт е алчен за власт. Безпринципният Симеонов няма да оттегли подкрепа, заради този. Но не се посвени да омаскари принципния Велизар Енчев... Продажни сме българите. Добре, че след 20г няма да ни има изобщо. Ще спрем да си вредим.
49
0
 
8
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха - гледах го вчера тоя при Диков - само да попитам: ако не е била ДПС и щедрата ръка дупе на Доган, къде щеше да бъде това "умно и интелигентно момче" ?!?! Щеше да ниже тютюн из някое село по Родопте :))))Щял да си подаде оставка - ами хайде подай е бе, ага - нали си "мъж" :))) Подай я тая оставка, че да видим
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък ако някой иска да ни навреди сякаш заместник-министър турчин му трябва. Продажник ще се намери независимо от етноса и религията.Може пък този да си е читав човек.
47
6
 
3
 
! Отговори
помак преди 9 години
Защо няма мюсюлмани прокурори и съдии?
46
1
 
7
 
! Отговори
DE преди 9 години
Ami poday ya,ne se draj kato udaven za kokala!
45
10
 
9
 
! Отговори
Долфат Лерхи преди 9 години
Времето е близкоВсички мисюлмани ще бъдат роби!!!
44
1
 
6
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
До Хасан Аспарух
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора,каквото трябваше да се постигне,постигнаха го.Разделиха ли хората?
42
4
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Още един минус ,че сте двама тука поганците
41
3
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
И какво сега? Ще протестирате ли наистина или ще пишете тъпизми в сайтовете!Щото нито някой чете бисерите ви, нито пък някой го интересува, че няколко пишещи тук лумпенчета не им харесва!Е това сте българите - пачи с претенции!
40
1
 
8
 
! Отговори
ivo преди 9 години
kumurdjiev...Vagli6tarov na bulgarskli---
39
5
 
8
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Не уточняваш за коя национална сигурност , чоджум
38
10
 
10
 
! Отговори
лллллл преди 9 години
А ако се казваше Генадий Иванович ане Орхан Исмаилов??Тогава какво щеше да е по различно???
37
5
 
8
 
! Отговори
оффф преди 9 години
стига бе стига с тези лоши новини стига мрънкахте зад монитора писна ми от тази отрицателна енергия ..казал е един велик човек дела трябват..