Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров

Той го призова да се яви в полицейско управление, за да спре издирването му
Обновена: 23 дек 2014 15:01 | 23 дек 2014 13:39, Камелия Цветанова
88
Петко Сертов е отседнал в хотел в Гърция, съобщи Лазаров
Снимка: БТА, архив

Бившият шеф на ДАНС, който е издирван от 18 дни, на 20 декември се е регистрирал в гръцки хотел. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на извънреден брифинг.

Още по темата
Хотел "Нана", в който е отседнал Сертов, се намира в района Лариса, в Атина, близо до жп гарата.

„На 21 декември е обикалял в района, вечерял е. Бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски. В последствие на 22 декември в 8.00 часа сутринта е напуснал сам хотела“, обясни Лазаров.

Гръцката полиция обаче отишла в хотела малко след като Сертов вече го е напуснал и така не могла да установи контакт с него.

За последното му местонахождение българската полиция е уведомила не съпругата на Сертов, която подаде сигнала за изчезването му, а сина му, посочи Лазаров.

МВР обаче няма данни къде се намира Сертов, след като е напуснал хотела.

Лазаров го призова да отиде в някое полицейско управление, за да се прекрати процедурата по издирването му.

„Искам да използвам случая да се обърна с молба към г-н Сертов като наш колега, при първа възможност да използва случая и да си покаже личната карта в някое районно управление, независимо къде на територията на ЕС. Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури да се ровим в личния му живот и реално да провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, къде се намира той”, призова главният секретар на МВР.

„Пак повтарям нито е извършил престъпления, нито някакви нарушения, нито имаме данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него. Надявам се, ако действително следи процесите в страната, това да бъде жест към нашите колеги”, каза още той.

Преди два дни Лазаров съобщи, че МВР има обосновано предположение, че Петко Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември, когато е напуснал дома си.

Петко Сертов изчезна на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. В дома му останали телефоните му и международният му паспорт. В издирването на бившия шеф на ДАНС се включи Интерпол, търсят го и чрез Шенгенската информационна система.

Мъж, отговарящ на описанието на Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП "Кулата" около 18.30 ч. на същата дата.

По информация на МВР той е пристигнал на пункта с автомобил, също отговарящ на описанието на колата, с която се знае, че Сертов се придвижва.

На пункта е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция.

От записа се вижда, че е бил сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: МВРДАНССертовЛазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
Този шебек Лазаров кога ще спрете да го пробутвате по медиите? Хем ***, хем гнусен. Жалка, гадна, ченгесарска държавица!!!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
Петима Петко не чакат. Ама стотици го... търсят. Не е в Кривунделово.
58
0
 
2
 
! Отговори
Рила преди 9 години
Абе вие в България сте голями шарани кълвете на всичко каквото ви пуснат незнам за Гърция но истината е че по мъртъв от тоя Сертов няма
57
1
 
6
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Изчезна ми кучето.Последно е видяно да пътува на юг.Моля,който го види да се обади в най-близкото полицейско управление.Има паспорт за имунизация,но е тръгнало без документа.
56
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Честита Коледа на *** от службите . Бива ги само да коленичат и да са около софрата . Всичко тук е изтървано и е ясно на всички . Ценностите отдавна са изнесени зад граница , а тези евроатлантическите са за тези , коти си мислят , че комунизма си е отишъл !
55
0
 
8
 
! Отговори
някой на 60 преди 9 години
Тоя мазен ***,защо не го обявите за национален герой.На хората им омръзна да се говори само за него.Егати и тъпотията,егати и простотията.Какво е направил за България за да го величаете толкова.Смешници.
54
0
 
11
 
! Отговори
Ди преди 9 години
Аз пък смятям, че жена му хитро си е изиграла картите и го направи резил пред цяля България, а той явно още се прави на сърдит.
53
3
 
10
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
Коя е другарката с него? ми щом сте казали А стигнете до Я ! Иначе Михнева ще се вихри по всички телевизии с великите си конспирации. Ще падна от смях!
52
0
 
22
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Хаха и какво излиза човека разпуска и живот си живее ,а нашите "спецове" го търсят.Щом не могат да открият някой който не се крие какво остава да си помислим как ли се справят в обратния случай?
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям майтап..кой знае кви при са хвърлили да го търсят,а човека си почива в Гърция
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупавата му жена да възстанови всички разходи по издирването
49
5
 
25
 
! Отговори
ЕГАТИ РЕЗИЛА... преди 9 години
ПОТРОШИХА МАСА ПАРИ ЗА ЕДИН ПЕНСИОНЕР , КОЙТО СЕ ОКАЗА В ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕС.ДОКОГА ,БИВШИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ НА ДС/БКП---Т.Н. "РАЗУЗНАВАЧИ"---КЩЕ СЕ ПРАВЯТ НА СПЕЦ-ПОЛИЦАИ И ЩЕ ВЗИМАТ ПО ЕДНА ТОРБА ПАРИ..... ЗА ДА СИ КЛАТЯТ МАРТИНКИТЕ!СРАМ !!!!!!!!!ОС-ТАВ-КА!!АУТ!!!!!!!!!!!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
А??? Ко' рече??? И що???
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега уркото Лазаров да плати масрафа за хеликоптери и пр. глупости -пръснат нахалост и в угода на ревнивата му жена - за издирване на някъв пенсионер който отишъл сигурно да разпуска в бардаците в Лариса ...
46
1
 
5
 
! Отговори
l преди 9 години
za6to e nujno da palnqt na horata bramnalite ot problemi glawi s ne6ta koito i gram ama gram ne gi walnuwat,Sertov i t.n.........
45
0
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
и другите жалващи се от потрошената пара за търсенето на Сертов и искащи връщането и.Та, поради каква причина по-точно Петко Сертов трябва да покрие разходите по търсенето му? И защо *** и пульо се юрна да търси човек, доказано жив, който по техните думи " не е извършил престъпление".
44
0
 
16
 
! Отговори
СРС преди 9 години
Разговор между Вучков и Лазаров:С.Л:- Шефе, колко мнооого звезди има тази нощ...!?!?!В.В:- Елементарно Лазаров, откраднали са ни палатката...!
43
1
 
10
 
! Отговори
111111 преди 9 години
До ДаолаБратя Галеви, както и Сертов са в Небитието!
42
0
 
35
 
! Отговори
ха, сега де... преди 9 години
голям резил - не могат да открият човек, който не се крие.Смях в залата .
41
1
 
11
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Не се притеснявайте, в Атина съм като го срещна ще го снимам и ще ви пратя снимка. Само, че Лариса е ж.п. гарата на Атина,кой знае на къде е отпрашил