ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.

Местан: Имаме високата отговорност на коректив на управлението
Обновена: 4 яну 2015 14:18 | 4 яну 2015 14:16, Веселина Йорданова
303
ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
5
 
! Отговори
до 203 преди 9 години
Прочети само колко е било населението на Царевец, така наречение "трети Рим и втори Константинипол"!
160
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
онова време дори нокторезачка не можеш да си носиш по джоба камо ли бомби или други уйдурми от страна на БКП гара бунуово и други работи дето ги показват всички дела са техни.
159
3
 
12
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Като си много за толерантността и човешките ценности,защо твоя идол А.Доган направи атентат на гара Буново,като взриви вагон с майки и деца общо 9 убити май беше?Защо бе Местане *** ***?Какво ви бяха виновни невините майки и деца бе *** недни,да беше взривил нещо друго не невини дечица...ама той ОНЯ гледа,ще ви дойде и на вас времето!!!Моля коментара да не ми се изтрие нека истината се знае...
158
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?- Не знам, ага.- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. Изнаеш ли зашо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш...
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този иска да каже, че и по православната Коледа пак сме винивни!
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 203Груба манипулация, преди това а и дори по римско е правено преброяване на населението, то никога не е било под 10 милиона.
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости!ДС използваше болката от Възродителния Процес , за да създаде ДПС чрез агентите си и да контролира турския вот. (както впрочем ДС създаде и останалите "партии" в БГ)
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън!!!!!!!!!!
153
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да питам само,как така за 500 години "присъствие" ,населението се е топило като лед(макар че масово са имали по 5-6 и повече деца),а след руската "окупация" ,та до преди 25 години ,населението ни се е удвоило само за някакви си 100тина години,а сега от 25 години насам,пак се топим ??? Нещо май някой лъже с позволени и непозволени средства !??
152
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази протурска партия няма място във България!
151
2
 
8
 
! Отговори
PD преди 9 години
За да се проумее, защо българите определят състоянието си под "турска власт" като робство, трябва да се осъзнае разликата между идеята по която се е формирала българската държавност и да се съпостави с идеята при формиране на Османската империя (Византия). Всички други формални заигравки с понятия, до нищо няма да доведат. За свободолюбивите Българи, дори крепостните селяни от европа са били роби.
150
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен тези 10%,по всяко време са затривали цели родове ,щом са решили,че са врагове на империята !Ама то трябва и да се чете,а не да се съчинява на свободна тема ! И били останали българи,ала бала,ние сме мешаница от гените на тези които не ги е мързяло да "подобрят" генофонда на раята :))
149
7
 
5
 
! Отговори
делиорман преди 9 години
Ако имало робство и така продължавате да държите с това русофилите значи сте кръвни братя с турците живеещи те в България 500 години тия аскери без мома ли ще седи значи за 500 години тия аскери са оставили наследници с хубавитв моми ха ха ха
148
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС се роди от ДС. Останалите глупости ги разправяйте на ***.
147
1
 
0
 
! Отговори
PD преди 9 години
В европейските "историци" за много неща започват да пишат пълни глупости. Истината трябва да бъде скрита, защото корена на национализма е в Европа и нейната догма разделяй и владей. Сега се пълнят теории, за носители на хуманизма. Догматизма е в основата на сегашната европа, чийто корен е още от тийнеиджърските години на римо-католицизма. Историята има свойството да ни връща там, където човечеството е пропуснало да научи урока си.
146
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знае ли човек какво е можело да стане за тези 500 години. Можеше и да се претопим и да изчезнем. Щом за 500 години не сме се претопили и изчезнали дали само в нас трябва да търсим причината /че сме нация велика и издържлива , църквата , езикът, обичаите и т.н./ ? Защо пък да не я търсим в толерантността на тъй наречените "поробители"?
145
6
 
12
 
! Отговори
ДЕЗИНФОРМАЦИЯ преди 9 години
В този смисъл историците не могат да употребяват понятието турско робство, тъй като българите между 13961878 г. никога не са имали статута на роби, т.е. на вещи, които могат да бъдат продавани, купувани, убивани, когато собственикът им пожелае.
144
3
 
10
 
! Отговори
Караджата преди 9 години
Ами какво да очакваш от потомци на подлизурковци и безгръбначни ?? Защото само те са оцелели след 5 вековното "присъствие " ,както го наричат амебите ! Срам и позор,затова не ви е нужна и държава !
143
0
 
5
 
! Отговори
.......... преди 9 години
Държавна сигурност ви роди през 90-та и вендага по време на раждането ви изпусна да паднете на главата си,сиреч пандахте си на главата по време на раждането.Стига насаждайте омраза,кой ви каза че вие сте център на света,не е ли по добре да гледаш литературата или си нагазил твърде дълбоко Местан ага!
142
1
 
16
 
! Отговори
Андрейчо преди 9 години
Местане,и на теб и на твоите едноверци горещо препоръчвам,щом България не ви харесва такава,каквато е-отидете където ви видят очите и където смятате,че ще живеете по-добре! Изобщо няма да ни е мъчно за вас!Хиляди заминаха в съседна Турция и не се върнаха,макар,че никой няма да им попречи!аЗащо доброволно/щом преди не е било доброволно /не отидете, където искате и стига сте мътили политическата обстановка в България!У вас няма нищо бъл гарско:нито имената ви,нито обичаите ви,нито разбиранията ви!