Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС представляват повече от 800 000 граждани на България, независимо дали това ни харесва или не. Необходимо е повече толерантност към тези хора, защото маргинализирането им и опита да бъдат лишени от представителство води до това, което се случи в Украйна. Опита да бъдат изключени от обществения живот само ще породи съпротива и ако не могат да бъдат представени политически, те ще търсят друг начин да покажат, че ги има в българското общество. Знам, че на много заслепени от омраза форумци такъв коментар няма да им хареса, но най-глупавата линия на поведение е, да се правиш, че реалността не съ
71
3
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 9 години
Винаги са били.
70
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов е анестезиолог - само би могъл да го упои. Но досега само упойва публиката с впечатляващи приказки.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да добавя и поповете са неосигурени.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министър ? Защо пък не ?Има ли някой десен, който не се е кандидатирал за държавна службица ?
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е, че ДПС е лек нокдаун в момента, но техният ортак Борисов ще застане на амбразурата, ако някой реши да ги просне на ринга в безвъзвратен нокаут.
66
2
 
4
 
! Отговори
до Валжан 64 преди 9 години
Явно си мислещ човек. Обърни внимание кои коментари се трият - ако има два с противоположно съдържание , оставя се лъжливия. Този с истината се изтрива. Изводът е за теб.
65
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен се оттегля, Москов поема Атака в свободното си време.
64
3
 
3
 
! Отговори
Julis преди 9 години
А специално за този дето ми е хакнал минуса да очаква награда печен домус и пишмане за десерт от централата на ДПС. МАаааааШАааааалаХхх!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама защо със скалпел - има много кръв, квичене. Дай направо газови камери и всички от ДПС да ги изтровим - евтино, безболезнено и ефективно! Москов като ДОКТОР МЕНГЕЛЕ!
62
4
 
6
 
! Отговори
454 преди 9 години
Прах в очите на хората. Игрите са големи. На преден план излязоха проблемите на лекарите от спешната помощ и ромите. Не се говори вече за реформи, а и няма капацитет да бъдат извършени от това правителство. Затова изкуствено ще се нажежава обстановката с отделни проблеми и нищо няма да се направи за качеството на здравеопазването, събирането на здравните вноски и обезпечаването на здравните заведения с необходимия добре платен персонал. Здравето е най големия дивидент. Жалко, че се политизира.
61
10
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Никаква вяра на политик,пък било той и Мосов!
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов защо излъга и се подигра със служителите на Спешна помощ?Защо взехте от сестрите и шофьорите и дадохте увеличение на докторите???Къде са 20%???Нали каза 20% увеличение на всички служители и без това всеки според специалността ще вземе един по малко друг повече,НО процента да е еднакъв!Защо озлобявате персонала сега да се карат помежду им???Господа журналисти дайте гласност за поредната гавра със спешна помощ от страна на МЗ.
59
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много злобна физиономийка на снимката.
58
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста нагло изказване!
57
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов каза по БТВ ..."или си плащайте осигуровките или умирайте..."
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей така ще ви баламосват цял мандат със сладки приказки, а регорми - никакви.
55
3
 
18
 
! Отговори
Juls преди 9 години
Мили депесарски тролчета, кво става, свършват ли паричките? Нема се плашите, като свършат парите Местан ще ви плаща в натура мекички, баклавички, имам баялда и по едно бурканче турлю гювеч за отличниците на всеки 2000 коментара.
54
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Москов ! Продължавай пак така с езика на омразата. Скоро ще бъдеш изправен пред Трибунала в Хага за разпалаване на омраза, както Милошевич.
53
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 9 години
Кой знае каква е далаверата от тия полинически игрички?Рано е да скачаме,това ни е грешката!