Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Драмата им е, че нищо не зависи от тях, заяви той
Обновена: 24 яну 2015 12:58 | 24 яну 2015 12:32, Александър Попов
274
Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Петър Москов прояви незаинтересованост към атаките към него от страна на ДПС.

Лидерът на партията Лютви Местан го обвини в лъжа, след което започнаха консултация за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради ксенофобски изказвания относно нападенията над лекари.

Още по темата
"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци. Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши, да слага, да назначава и да сваля правителства, когато й е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а от това, че са извън управлението и това стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър пред Дарик радио.

Москов обяви, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването.

Той заяви, че работи за пълен мандат на кабинета и добри резултати.

Местан по-рано през седмицата заяви, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: ДПСПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
19
 
! Отговори
Неутралов преди 9 години
Москов не го приветствах вътрешно когато бе избран за министър, но той се държи държавнически и мъжки и вече го подкрепям!Ако и резултати се появят да половин година в сферата на нещастното ни здравеопазване-здраве му кажи! Действай д-р Москов-натисни когото трябва и колкото трябва...А българофобът Местан/Зидаров цели да руши българската държавност и да обеднява народът ни!Време му е!
51
6
 
9
 
! Отговори
Валжан преди 9 години
ВНИМАНИЕ!От форума вече два пъти ми траят написаното,че Емма Москова не е леля на д-р Москов, а негова майка,както твърди един от платени драскачи! В същото време пускат коментари с явно провокативно-лъжливи факти, като този,че д-р Москов не бил завършил медицина, а бил фелшер! Как може такова отношение към форумците!!!
50
3
 
14
 
! Отговори
до 47 анонимен преди 9 години
Прав си , не е лАкар , лекар е. Със специалност "анестезиология" и специализации в Англия ,Франция ,Испания и САЩ.
49
23
 
3
 
! Отговори
Стан преди 9 години
За съжаление и москов арогантен нагъл с големи обещания и нищо невършещ поне за сега държи като тиквата преди 4 години ()
48
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече като Москов трябват! Тоя дори да се оплеска в реформите си, пак ще го подкрепям. Що? Щото се опитва да направи нещо, човека... При това нещо, не за собствения му джоб! Такива хора са малко, особено пък в "управленския елит" на България.
47
4
 
23
 
! Отговори
бр преди 9 години
Браво за коментарите. Почти 100 % единодушие,което е рядко срещано тук,,,Браво и на Москов разбира се.
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това исках да чуя, този човек го искам за премиер. Има топки да се справи с много повече от здравната реформа. Българи, дайте му едно рамо. Местан сигурно удря гъзът в тавана от яд, а ДПС крои пъклени планове да го изкарат едва ли не нацист и да се оттърват от него за всички истини, които казва. ДПС отдавна ни извива ръцете с "етническата толерантност", ползвали са я и винаги ще я ползват срещу онези, които имат куража да наричат нещата с истинските им имена, затова е важна нашата подкрепа
45
21
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
ДПС-то си е яко и Москов може да е на хранилка при тях,нищо че така говори.
44
1
 
13
 
! Отговори
РОМ-ДЪРТ преди 9 години
Местан го боли и за това,че по липса на пари,прекъсва се и процеса на масово ислямизиране на ромите за чието обрязване на мало и голямо се дават по 500 до 1000 лева на хирурзите.А процеса трябва да завърши до две години-такава е директивата.
43
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов трябва да бъде изправен пред Съда и съден за разделение на българския народ и насаждане на омраза на етнически принцип. Това противоречи на Европейските закони. Поведението му е срамно за министър.
42
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов май и тоя го е намерил на някое кръстовище. Въобще здравните министри при ГЕРБ са пълен провал.
41
1
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ТУРЧИНТова същото го напиши до Господари на ефира... - те знаят какво да правят...Ако се наложи ще дойдем доброволци /не платени/ и ще спретнем един протест...
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искренно приветсвам смелите хора в България, тези които искат и имат куража да променят нещо в тази държава.
39
2
 
10
 
! Отговори
kostov преди 9 години
tochno taka Moskovedinstveno ti govorish protiv DPS -to i si neudoben na mnogo-imash podkrepata na mnogo hora
38
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е доста по-интелигентен и образован от Москов, който дори не е завършил висшето си образование. Той не е лакар, а фелдшер - ама в БГ такива ги правят министри. Особено ГРОБ.
37
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Голямо шоу!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До yan Хайде сега сериозно. Тези влечуги от БХК какво друго заслужават , освен презрение и подигравка?
35
0
 
9
 
! Отговори
парите са усвоени преди 9 години
бандите, коитоплячкосватреколтата, джебчиите навсякъде по улиците и моловете... Все едно екоактивисти да работят за опазването на природата, наметнати с лисичи кожи.И щом има план, значи ще трябва властта да се отчете за неговото изпълнение. Да каже къде са отишли предприсъединителните средства и онези от републиканските бюджети. Питаме ние, питат и ***.
34
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Москов! Мачкай агент Павел.
33
1
 
14
 
! Отговори
аналитик преди 9 години
все повече започва да ми харесва докторчето де факто това е острието на атакаотдавна трябваше да започне процесът въпреки парламентарният бостан