Анализ: Мюсюлманската партия стана неприкосновена

Българският етнически модел трябва да бъде заменен от нов, сочи лабораторията на Костов
Обновена: 27 яну 2015 19:27 | 27 яну 2015 19:21,
108
Анализ: Мюсюлманската партия стана неприкосновена
Снимка: ДПС

Основното различие между българския и европейския политически модел е, че у нас обществото редовно се изнудва и рекетира със заплахи за етническия мир. Това се казва в анализ, посветен на заплахата от тероризъм, изработен от Лаборатория за управление на риска, чийто директор е бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов.

„По този начин мюсюлманската партия си е извоювала статут на неприкосновеност: може да манифестира връзки с мафията; може да атакува съдебната власт заради присъди над имами, които проповядват радикален ислям; „обръчът“ й от фирми може да получава обществени поръчки и европейско финансиране в нарушение на европейските правила; дори може да си позволи безнаказано да организира нападение и фалит на четвъртата по големина банка в страната и да участва в разграбването на нейните активи”, се казва в документа, публикуван на сайта на Лабораторията.

В анализа се посочва, че българският етнически модел не е европейската мултикултурност. „Той е родствен на комунистическия модел на формиране на политически и интелектуален елит на малцинствата чрез привилегии,  корумпиране и атеизъм”, се казва в доклада. Според него нашият политически модел се различава от европейския по „много по-агресивното ислямизиране на други етнически малцинства - с партийна служба се привличат избиратели от мнозинството срещу материално облагодетелстване, привилегии за кариерно развитие или закрила”.

Анализът на Лабораторията за управление на риска заключава и че българските МВР, МО и МВнР и специални служби са политически блокирани и не противодействат. „Широко са разпространени основателни съмнения, че действията на Прокуратурата, Върховния административен съд и ДАНС се управляват от посочената партия”, пишат анализаторите.

Те отчитат и това, че не са се оправдали надеждите българският етнически модел да бъде демонтиран с влизането ни в ЕС. Докладът предупреждава и че поради неефикасното противодействие на тероризма във водещите страни европейският модел на етнорелигиозен мир става все по-силно уязвим. „Има реална опасност в България да бъде внесен тероризъм от засегнатите европейски страни”, се предупреждава в документа.

Анализът дори смята, че разпространението на „българския модел” може да се окаже една от формите на разпад на европейския мултикултурализъм. „За това е достатъчно Великобритания Германия и Франция да узаконят мюсюлмански партии, а избирателите да ги изпратят във властта”, се казва в доклада.

Анализът препоръчва да се отхвърлят всички опити от страна на малцинствата да променят традициите, свободите и културите на мнозинствата. „Демокрацията е власт на мнозинствата, които уважават малцинствата, но не дотам, че да променят себе си”, убедени са авторите на доклада. Затова според тях задача номер едно на управлението на риска трябва да е интеграцията на малцинствата. „Но определена така: „реална интеграция има, когато личният принос за общото благо и приходите на държавата е сравним (или е близо до) със средния на останалите граждани“, се казва в документа.

Авторите призовават и т.нар. „български модел" да бъде напълно заменен с модел на етнорелигиозна търпимост и съжителство, но на основата на върховенство на закона, без изключения. „Всеки следва да живее в зависимост от своите способности и таланти, от приноса си в обществото, а не защото има един или друг произход или вяра”, пише в документа.

ДПС отказаха да коментират доклада. "Отдавна сме спрели да коментираме думите на Иван Костов за българския етнически модел, защото те са несъстоятелни и времето го показа”, каза Йордан Цонев от партията на Местан. Той обясни, че за ДПС Лабораторията на бившия премиер е престанала да бъде Лаборатория за управление на риска и се е превърнала в Лаборатория за прокарване на политически тези. „Този извод правим от факта, че не беше оценен рискът от антипазарното и престъпно поведение на мажоритарния собственик на КТБ и с това беше нанесен сериозен удар върху финансовата стабилност”, каза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
при бедните българи. Те заедно имат един и същ интерес - да се осигури работа, добро заплащане, образование от начално до висше, добро медицинско обслужване. Но за това не отговарят целите на ДПС, на ГЕРБ, РБ и тути - кванти. Това са проблеми на една наистина лява политика и партия, загрижена за благоденствието на целия български народ без оглед на националности и вяра, така , както е записано в Конституцията РБъпгария !
73
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
култура. Поради това масата турци и *** са на значително по-ниско социално равнище от българите - те са просто бедни и на дъното. За това е виновно само ДПС. Мирът в България е просто заложник на ДПС, при създаване на определени условия те няма да се посвенят да го нарушат и дори да поискат отделяне на територии, по примера на Косово. Между масата и ръководните и дейци зее дълбока пропаст. Либералните идеи на ръководството едва ли се разбират и споделят от бедните турци, тяхното място е
72
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
ДПС в действителност е етническо - религиозна партия. За да се маскира, срещу осигуряване на депутатски места, на постове и на защита на бизнеса си осигурява и членове от българи и др. националности. Те са там от чист интерес и са продажници, готови на всичко - Ментата и Делян.Говоренето за етническия мир в България си е чиста спекулация . По-скоро това е начин да се държат в изолация от българите и да се пречи на интегрирането на масата в българското общество - като образование, квалификация,
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със съгласието на кои *** се допусна преобразуването на една терористична организация във етническа партия ??????????????
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
egati kva nacia sme samo??? kogato ima statiya za Turciya i DPS komentarite pravyat tavan!!! nacisti li sme ,rasisti li sme ,kvo sme????????????
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мюсюлманите няма какво да правят във властта - но ние като *** народ си мълчим - както стана и с Левски - през цяла България и всички са мълчали и гледали - какъв народ сме
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС не етническа партия ,там членуват освен турци помаци бьлгари помаци познавам и евреи членове и *** . То е по скоро сметкаджийка, имат един електорат от който никой не се интерусува тях ,само им показват я комина прозореца или вратата Правейки тъмни сметки как да им вземат малките права. В САЩ има 2 партии : Републиканци и Демократи !а имат ли проблем ако военен министър е *** А ако пукат *** ей така сами ли са Както тука
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80.Къде в Парламентите на други държави има етническа политическа партия !Етническата общност не е политическа партия .В САЩ има 2 партии : Републиканци и Демократи ! От Етническите общности : всеки си избира да гласува за една от двете партий. Няма турци от турската партия ! Няма мексиканци или кубинци ! Или си републиканец или демократ ! Имаш политическа принадлежност ( не етническа ? Когато се гласува ??
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70.Ами аз от чужбина го зная !Арменците внесоха декларация пред Американския Конгрес , който одобри Геноцита !Оставаше да го одобри Сената ! Ясно им е на всички !Но се интересуват от стратегическото положение ... Не отчитат нещо гласно , което не те прави пълен съюзник с мюсолмански държави !
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
82.Не се безпокой !Обама ако беше в България щеше да е адвокат , за каквото е завършил .Пък от къде да знаеш - виж Костов , как са го намерили , Плевнелиев ...
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 81Vive la révolution!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАКОН 10 процента ако сьм допринесьл дьржавата да разкрие ощетяване всякакви далавери с дьржавни пари имоти и при доказано корумпуран от имота му. Оставам анонимен с номер като сам си избира номера даже жена ми не разбира дело разпит няма след делото се уништожава сигнала ми В Израел го има на някой и през ум не минава да краде дьржавата си.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама ако живеше в Бьлгария и пазач нямяше да го правите.Пьрвото нещо с което щяхте да го будате че братко и ботко седи ощед да не говори че е цветен.
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаде по света няма Етническа ПОЛИТИЧЕСКА партия ! Льжа веднага казвам в Израел не само една сега се обединиха арабит щото дигнаха бариерата после Турция на кюрдите 2 партии леви десни В Германия една общност предяви да има депутат двете големи партии по един депутат си взеха Костов демократа що не сложи в южни райони избираем поне един когато беше СДС политик до курника на пуяците.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не си и им прави благодарни поклони ! Моя милост за разлика от други 3пьти накара да губят на месна почва лошото е губещия го назначиха на дьржавна служба тоя ни се благодари с изнасяне ни от родния край, така че ако има ветропоказатели в самия дпс вашто отношение не помага на тия хора след битката оголват се
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаде по света няма Етническа ПОЛИТИЧЕСКА партия !Това само съществува в България - все още ( въпреки че не е конституционна ).
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен75ZASHTO LI BOG NE VI IZPRATI V ADA TERORISTI MRSNI.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
75.Хайде , ходи дасе обрежеш , ако не си и им прави благодарни поклони !
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 3 неща да благодарите на дпс 1 Шайката ДС до 92-93 някьде открито търсеше подобно на косово дпс подтискаше провокациите факт(после овладяха дпс) 2 в евросьюза сме защото прегльтнахме терора на бкп-бсп (не одобрявам след това локумите им, трябваше оставка) 3то не допуснаха масово ТР фирми да навлизат масово по райони , а тава е заради алчноста на вьрхушката нямаше рушвети.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS E PARTIA,KOIATO TRIABVA DA BADE ZABRANENA,A IVAN KOSTOV TRIABVA DA VLEZE V ZATVORA I DA NE IZLEZE OT NEGO,A NE DA SE IZGIVIAVA KATO MENGELE V KONZLAGERA.