Пенсионните фондове не сигнализирали за манипулации

Калфин: До мен не е изпратено нито едно писмо за проблем на пазара
Обновена: 30 яну 2015 12:16 | 30 яну 2015 12:11, Камелия Цветанова
6
Пенсионните фондове не сигнализирали за манипулации
Снимка: архив Булфото

Пенсионни дружества не са изпращали писма, с които да сигнализират за евентуални пазарни манипулации на техни конкуренти до вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин.

"До мен не са изпращали от нито едно дружество никакво писмо. Следващият вторник във формата, в който обсъждаме мерките за пенсионната реформа, ще обсъждаме точно пенсионните фондове и каня и Асоциацията на пенсионните дружества“, заяви Калфин в парламента.

Още по темата
Вчера стана ясно, че Комисията за финансов надзор (КФН) води разследване по сигнал от писмо на четири от най-големите пенсионни фондове за евентуални пазарни манипулации от страна на техни конкуренти.

В писмото се изразяват съмнения за пазарни манипулации от страна на някои дружества. Пазарната манипулация се състои в надуване на цените на дяловете в последните дни на всяко тримесечие, след което цените са се връщали на предишните си нива, което води до завишаване на доходността.

Според Калфин пък очакванията на хората за доходността от фондовете са завишени.

„Очакванията на хората са, че оттам ще се получи висока доходност и значително увеличение на пенсиите и заради това би трябвало да има повече информация и да се даде на хората правото на избор“, коментира Калфин.

Според него обаче в никакъв случай не може да се говори за повторение на случая с КТБ.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин: До мен не е изпратено нито едно писмо за проблем на пазараТо и КТБ нямаше проблеми и нямаше един сигнал за нередност до БНБ и правителството.Живеем в България все пак.
4
2
 
6
 
! Отговори
Осман Георги преди 8 години
Боко па ще ги пребара.н Не може просто така да събират пари ,па за него и Цвъко вятяр.
3
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Те и да ти пратят, няма да го получиш
2
0
 
9
 
! Отговори
Економист преди 8 години
Няма за какво да сигнализират - вместо загуба вече се казва отрицателна доходност!
1
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 8 години
докато помощите за малцинства и бежанци са мо голями от минималната пенсия нама да има оправия както и да въртите нещата г-н Калфин