Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!

ДПС скочи и срещу идеята на Москов за 6 месеца срок за неплащащите за здраве
Обновена: 3 фев 2015 17:16 | 3 фев 2015 17:00,
175
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!
Снимка: архив, Булфото

ДПС обяви, че идеята да се спрат детските за родителите на малолетните майки е дискриминация.

Предложението беше обявено вчера от социалния министър Ивайло Калфин, според когото родителите на малолетните майки не трябва да получават детски за тях.

Още по темата
„Намеренията на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни“, обяви бившият социален министър Хасан Адемов. Според него за всички е ясно, че родителите на малолетните майки и сега няма как да получават детски, защото децата им няма как да ходят на училище.

Според Адемов е дискриминация и това, че детето, което е основният носител на подкрепата, ще бъде ощетено. ДПС дадоха да се разбере, че не подкрепят традицията „деца да раждат деца“, но са категорични, че проблемите могат да се решат с превенция, а не със санкции. Движението обвини управляващите, че са стигнали до идеята за тази мярка заради прегръдката си с Патриотичния фронт.

ДПС видя дискриминация и в идеята да се развива тридетният модел. Партията на Местан се обяви и против идеята на здравния министър Петър Москов да се дадат шест месеца за изплащане на неплатените здравни осигуровки. Според предложението за промяна, прието от МС, здравно неосигурените ще имат половин година да платят дължимите вноски за три години, за да се върнат в системата. Изтече ли срокът, ще са дължими всички вноски назад.

„В предложенията на здравния министър няма такива, които да стимулират коректните платци, и такива, които да накарат хората, които не си плащат, да си плащат“, каза Адемов.

Според ДПС и в закона за училищното образование има дискриминационни елементи по отношение на обучението на майчин език. Партията на Лютви Местан призова за консултации с останалите сили в парламента по управленската програма на кабинета и поиска тя да бъде дебатирана в пленарната зала.

ДПС отново постави въпроса за отговорността за Възродителния процес.

„Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение“, каза Алиосман Имамов.

Според него трябва тези, които носят вината за Възродителния процес, да понесат своето наказание.

ДПС не оцени положително свършеното от кабинета по време на последните бедствия.

„Управляващите вършат неща, които провокират сериозна форма на медийно отразяване“, каза Имамов. Той обвини властта в липсата на предварително организирани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРИН !Iti si tur4in dqdo ti e bil OSMAN bey gyavur mamati mrusna
90
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До минерваЖалко че позориш името на символ на женската борбеност. С мисленето "държавата е длъжна" сега сме на това дередже. Дано хората с твойто съзнание изпукат по-бързо, че да прокопса България, щото от вас такива дето да са ви длъжни не останаха в страната.
89
0
 
20
 
! Отговори
104, тук се обсъжда преди 9 години
този въпрос:Който си е продал малолетната си дъщеря за булка, с нищо не е заслужил да получава детски надбавки за нея.Пък и тя вече живее на друго място - при онзи, който я е купил.Тогава какво значение придобиват надбавките, които нейните родители продължават да получават за нея? Тези надбавки се оказват готови пари, които държавата им подарява, за да лапат наготово.Ако държавата отнеме детето на малолетната, тогава нека и тя, и"бедният като щурче" татко да отработват издръжката на детето си
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eyy dnes .bg edin balgarin pisa za dobrosasedstvo s turcite vednaga mu iztrihte komentara ,bravo vse taka podstrekavayte horata da se izbivat pomejdu si prosto nqmam dumi DNES.BG
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТУК Е БЪЛГАРИЯ !!!!A siktir ve gyaur kvo mesish turcite ,bah mu negramotniya,nali vie sazdadohte DPS
86
0
 
19
 
! Отговори
Щом сме със САЩ, преди 9 години
да сме като тях - там малолетните получават ефективни присъди и лежат в затвора за извършените от тях престъпления. Не виждам защо в България да не работят по няколко часа дневно онези малолетни и непълнолетни, които вече правят деца? Като е създал(а) дете, да поеме отговорността за изхранването му, нали и без това такива не ходят на училище?А да им се отнемат децата е разумно, защото те нямат нито доходи, за да ги отглеждат, нито са възпитани правилно, та да могат и те да възпитат детето си!
85
1
 
28
 
! Отговори
ТУК Е БЪЛГАРИЯ !!!! преди 9 години
Браво на тези министри,бравооо ! Само така,мачкайте корупцията и ***,време е в тази държава да настъпят ред и право на Българина а не на *** и на турчина,ако им е толкова мило на дпс за турците и *** в България да си ги вземат всичките и с всичките от партията и марш у Анадола или може и по далече в Африка,все пак се чуйте с Путин,той каза че има региони в Сибир които трябва да се заселят ! Отивайте там да *** че сте станали като балхи и кърлежи мамка ви *** !!!
84
27
 
2
 
! Отговори
комшията преди 9 години
Правете деца и вие бре Българи , кой ви спира? Аз имам три ханъми.
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS ve4e ne e turska a *** partiya ne vijdateli vseki den zashtitavat ***,ne 4e bqha turska bqha si agenturna partiya
82
1
 
18
 
! Отговори
До 88. Не е нужно преди 9 години
да се пита малолетната майка кой я е забременил. Общоизвестно е във всяка ромска махала, кое момиче на кого е било продадено и после е направено сватбено тържество без обаче да се подпише официален граждански брак. Да търсят отговорност от този човек. Ако питат малолетната, тя ще излъже, че непознат я е изнасилил.Нека да е като в САЩ - отнемане на децата от родители под 18 г. Тези "родители" са вече достатъчно яки, за да отработват по няколко часа дневно,така да плащат издръжката на детето си.
81
0
 
5
 
! Отговори
аллеее преди 9 години
ДИСКОРМИНАЦИЯ, ХАВТЕ!
80
14
 
4
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Тази проста задача няма решение,защото се плодят.Ами плодете се и вие,какво се криете като мушмороци!
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS NASARCHAVA PEDOFILIATA-BOKLUCI ZA KLANE:TREPETE GI KAKVO CHAKATE
78
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo DPS
77
0
 
14
 
! Отговори
ало преди 9 години
ДПс,КЪДЕ БЯХТЕ, когато УПРАВЛЯВАХТЕ с БКП/БСП и Атака? "Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение, каза Алиосман Имамов."Ставате СМЕШНИ! МЪЛчахте тогава- сега се сетихте! ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ сте в НС и получавате големи заплати?АКО започнат депутати от български етнос да говорят за ОСМАНСКОТО владичество и да искат да се "разн
76
1
 
22
 
! Отговори
Он преди 9 години
ДПС да продължава в същия дух - да защитава ромите.На изборите 100% избирателна активност ще има. Всички българи - ще отидат да гласуват. Напук. И само, заради наглостта на ДПС. То бива безочие и наглост, ама вече се минаха всякакви граници. БЪЛГАРСКИ граждани - ще плащаме за ТУРСКА партия, която е СРЕЩУ българите, но много си пази ***! Е, да видим - на следващите избори!
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземи тоя автогол !!! Жалки популистки изяви ...
74
0
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Думата "дискриминация" трябва да бъде използвана , споменавана и наказвана само ако бъде използвана срещу Българи !
73
4
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Кой ще ви каже браво на мрънкането бе,до сега да е минал номера?
72
14
 
0
 
! Отговори
ето обяснението преди 9 години
Изграждането на партньорство с ромите в Европа, което да им помогне да се измъкнат от бедността, е не само правилно - това е интелигентно икономическо решение за Европа. Работната сила в Централна и Източна Европа се свива бързо, докато в същото време ромското население нараства. Към 2020 г. ромите в България се очаква да съставляват 23% от новите участници на пазара на труда. Ясно е, че до голяма степен бъдещата конкурентоспособност на страните от региона може да зависи от скоростта, с която те интегрират ромите.