Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!

ДПС скочи и срещу идеята на Москов за 6 месеца срок за неплащащите за здраве
Обновена: 3 фев 2015 17:16 | 3 фев 2015 17:00,
175
Без детски за родителите на малолетни майки? Дискриминация!
Снимка: архив, Булфото

ДПС обяви, че идеята да се спрат детските за родителите на малолетните майки е дискриминация.

Предложението беше обявено вчера от социалния министър Ивайло Калфин, според когото родителите на малолетните майки не трябва да получават детски за тях.

Още по темата
„Намеренията на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни“, обяви бившият социален министър Хасан Адемов. Според него за всички е ясно, че родителите на малолетните майки и сега няма как да получават детски, защото децата им няма как да ходят на училище.

Според Адемов е дискриминация и това, че детето, което е основният носител на подкрепата, ще бъде ощетено. ДПС дадоха да се разбере, че не подкрепят традицията „деца да раждат деца“, но са категорични, че проблемите могат да се решат с превенция, а не със санкции. Движението обвини управляващите, че са стигнали до идеята за тази мярка заради прегръдката си с Патриотичния фронт.

ДПС видя дискриминация и в идеята да се развива тридетният модел. Партията на Местан се обяви и против идеята на здравния министър Петър Москов да се дадат шест месеца за изплащане на неплатените здравни осигуровки. Според предложението за промяна, прието от МС, здравно неосигурените ще имат половин година да платят дължимите вноски за три години, за да се върнат в системата. Изтече ли срокът, ще са дължими всички вноски назад.

„В предложенията на здравния министър няма такива, които да стимулират коректните платци, и такива, които да накарат хората, които не си плащат, да си плащат“, каза Адемов.

Според ДПС и в закона за училищното образование има дискриминационни елементи по отношение на обучението на майчин език. Партията на Лютви Местан призова за консултации с останалите сили в парламента по управленската програма на кабинета и поиска тя да бъде дебатирана в пленарната зала.

ДПС отново постави въпроса за отговорността за Възродителния процес.

„Обстоятелството, че ние продължаваме да говорим за възродителния процес означава най-малкото, че има нерешени проблеми в оценката и наше задължение е да говорим и действаме, докато те намерят задоволително отношение“, каза Алиосман Имамов.

Според него трябва тези, които носят вината за Възродителния процес, да понесат своето наказание.

ДПС не оцени положително свършеното от кабинета по време на последните бедствия.

„Управляващите вършат неща, които провокират сериозна форма на медийно отразяване“, каза Имамов. Той обвини властта в липсата на предварително организирани действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
24
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Качиха ни се на лавата тези от ДПС.
70
0
 
42
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Кои деца са дискриминирани бе депесари? Тези, които раждат на 13-14, не са вече никакви деца, а разплодни животни и фабрики за източване на социалната система! Освен това са и подсъдими за педофилия!
69
19
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Най мразя мрънкащи българи,ама като са си такива,какво да направя?
68
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно шайката ДПС държи педофилията да се узакони, защото това е най-сигурният начин тази групировка, под името партия, да увеличава своя електорат и да продължи зловредната си политика. Всъщност така беше и е досега!! Но нас българите това не ни устройва! Ние искаме образовани и работещи българи, а не неграмотни крадливи мутанти да определят бъдещето на децата ни и да са лицето на България. Този път няма да мине!!!
67
0
 
35
 
! Отговори
Ядосан преди 9 години
Моето дете не получава детски,защото ме осигуряват на висока заплата,това не е дискриминация,а за *** е.
66
3
 
8
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Мултигруп финансира ДПС и Атака! Луканов и Държавна сигурност определят развитието им. А хората винаги са недоумявали как двете отричащи се и непримирими като идеологии партии ДПС и Атака управляват заедно и са в пълна хармония. Публично разстреляният в центъра на София бос на Мултигруп Илия Павлов е ТАЙНИЯ СВАТОВНИК НА АХМЕД ДОГАН и ВОЛЕН СИДЕРОВ.
65
1
 
31
 
! Отговори
ранчо преди 9 години
Кой е дискриминиран - ние или ***? Ние работим и плащаме осигуровки. Нашите пари отиват *** да се лекуват да получават детски и майчински. За старите хора, болните деца и помощи за бедните няма. Да си ги вземе ДПС нали са им електорат
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този като му гледам физиономията май имат еднакви влечения с Владо Кузов
63
1
 
12
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Андрей Луканов създава ДПСРегистрацията на движението се осъществява от съдия Димитър Попов, който в късните си години признава, че е било грешка, но това не му попречи да бъде министър-председател с благословията на Ахмед Доган
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами не е ли дискриминация че паспорт се взима на 16? Тези май от ДПС се самозабравиха нещо? Да не се помислиха че са в Анадола?
61
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ДПС е противоконституционно, ко праим?
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
правилото,че ако ДПС е против еди какво си решението е правилно относно българите./работи без грешка/абе какво му е лошото на възродителният процес?малко се говори в страната за ужаса на турското робство в България
59
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглец ! Непрекъснато създават някакви проблеми в България. А вие ДПС не дискриминирате ли българите в собствената им родина ?Правите всичко възможно да създавате противоречия между отделните етноси и били движение за права и свободи. В България всички етноси вече имат не свободи а свободия за сметка на българите !
58
2
 
11
 
! Отговори
CS преди 9 години
DPS ve4e raboti suvsem otkrito sre6tu Bulgariq
57
1
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Време настана братя .....веднъж за винаги ДПС да замълчи ! Не трябва да съществува този вирус ! Всеки ден се изказват по нещо анти-Българско в собствената ни държава ! В някой страни такива биха ги избесили на площадите !
56
0
 
21
 
! Отговори
мими преди 9 години
Като е дискриминация спирането на детските на майките деца, ДПС да им плаща. По закон тези майки вече са птделни семейства. Не се женят и взимат пари, като самотни майки. Как ще ги интегрираме като са неграмотни? С майките си стоят на околовръстното.Живеят от нашите осигуровки.
55
0
 
31
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
След като ДПС са против детските да отпаднат за деца , които раждат деца да ги изплаща централата на ДПС. Те достатъчно се накрадоха и могат да си го позволят .
54
0
 
5
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Свършиха ли вече парите за усвояване?Сега някой ще търси май за какво са похарчени ми се струва.Министерския съветНационален план за действие по инициативата Десетилетие на ромското включване 2005 2015 г.Национален план за действие по инициативата Десетилетие на ромското включване 2005 2015 г.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То може и не бива да спре производството на електорат за депесето!!!То не е само дискриминация,ами си е направо ужас!!!!Прав е адемов!!!Бъдещето на ДПС е под заплаха с такова спиране,а оперативния ръководител задача е поставил!!!Какво си мислите вие?!
52
10
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
Когато има престъпление е съвсем друго нещо. Но това при *** се практикува повсеместно и никой никого не изнасилва.