Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева

Интеграцията им е въпрос на национална сигурност, каза вицепремиерът
Обновена: 3 фев 2015 14:01 | 3 фев 2015 10:35, Веселина Йорданова
134
Нямаме полза от бежанци в гетата, убедена е Кунева
Снимка: архив БТА

Интеграцията на бежанците не е само въпрос на добро желание, а и на национална сигурност, изтъкна силовият вицепремиер Меглена Кунева при представянето на концепция за работата на Държавната агенция за бежанците от председателя й Никола Казаков.

Още по темата
Кунева подчерта, че чужденците са тук, у нас, и трябва да станат част от обществото и да дадат своя принос – като работят и плащат данъци, децата им ходят на училище и т.н.

„Разбирам резервираната реакция на българските граждани, но нямаме полза от бежанци в гетата. Животът в гетото може да породи насилие и интеграцията е в интерес на всички ни“, заяви още вицепремиерът.

Утре на заседание на Министерския съвет Кунева ще внесе съвместно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и вътрешния министър Веселин Вучков проект на решение за създаване на единен национален съвет за миграция и интеграция.

По думите й в момента няма такъв функциониращ орган, има няколко стратегии, предвиждащи различни съвети, което е административен хаос.

Работна група, ръководена от зам.-вътрешния министър Красимир Ципов, работи по проект на единна актуализирана национална стратегия в областта на миграцията и интеграцията.

Готвим и план с мерки за интеграцията на лица, получили убежище, съобщи още Кунева. По думите й този въпрос е свързан и с хуманността.

Вицепремиерът съобщи и че екипът й работи по предложения за законодателни промени, които да улеснят прилагането на успешен интеграционен модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
28
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ДРУГАРКО ПРЪМОВА,НИКОИ НЕ Е ПИТАЛ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДАЛИ ЖЕЛАЕ В БЪЛГАРИЯ БЕЖАНЦИ. БЕЦАНЦИТЕ СА В БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И МАРИОНЕТКИ НА С.А.Щ. НЯМА ДА СТАНЕ ИНТЕГРАЦИЯ НИТИ С *** НИТО С БЕЖАНЦИТЕ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕ ДА СТАНЕ СА РАЗМИРИЦИ ГРАНИЧЕЩИ С ГРАЖДАНСКА ВОИНА И ТОГАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО СЪСИПАХА РОДИНАТА НИ ЗА 25Г. ЩЕ ПОЛУЧАТ ПОЛАГАЩОТО ИМ СЕ.
64
1
 
34
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Наглостта, безочие и безсрамието. На тази потомствена, масонска негодница, не признават граници!
63
1
 
18
 
! Отговори
Дедо Гъди преди 9 години
Всички властници, имат нещо общо, с БКП или ДС. Това е публична тайна.
62
1
 
26
 
! Отговори
Български гражданин преди 9 години
"нямаме полза от бежанци в гетата",каза Кунева.Ние ще добавим,че нямаме нужда от бежанците ИЗОБЩО.Просто каналджиите и подкупните граничари да бъдат наказани.Или да освободят собствените си домове за бежанците,за да видят как се чувстват хората,които живеят около центровете за настаняване.
61
1
 
29
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Не мога да повярвам, че това се случва... Тази жена мрази българите! Затвори блоковете на АЕЦ, а сега иска араби да ни натресе!?
60
2
 
24
 
! Отговори
Амнезия преди 9 години
Що ми се струва че всички от редиците на Тодор Живков в момента са на власт с нови имена !Народа ли не ги помни ?Или те не си спомнят ?
59
1
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
До Василев : Господинчо, ти не разбра ли, че институциите в България работят единствено за собственото си благополучие. И хич не им дреме за хората !!! Или си някой чиновник от нейното министерство и правиш плонжове за някой лев ???
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми вземи си ги у вас *** !Интигриране не е интригантството което ти се отдава с ГЕРБ !
57
3
 
24
 
! Отговори
САДИСТЪ преди 9 години
Познайте какви "горещи чувства" изпитвам, към тази рецивидираща нац.предателка. С червено потекло?Ужасно ми е "додеяло" от нея, направо изпитвам непоносимост!
56
2
 
25
 
! Отговори
gg na bg преди 9 години
Кунева ни затриваДва нови центъра за настаняване на бежанци ще бъдат отворени в Южна България. Това съобщи председателят на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков по време на представянето на своя план за справяне с бежанския поток и интеграцията на имигрантите.ДАБ ще писка 12 млн. лева допълнитело от държавата, за да може да се справи с текущи разходи, каза още Казаков.
55
3
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
За да има интегриране, трябва провителството да даде личен пример. 2-3 хиляди бежанци да бъдат интегрирани в Банкя, още толкова в Бояна, Драгалевци...Госпожата да си вземе едно семейство афганистанци у дома - да ги интегрира ! Като види това и народа ще почне...
54
2
 
27
 
! Отговори
зяпнал преди 9 години
Ми, интегрирай си ги вкъщи, ***, кривоуста холера!
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо от гетата - ЕКСТРАДИРАНЕ! Няма друго спасение.
52
2
 
41
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КАК НЕ ВИ Е СРАМ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ..ЗА ПЕНСИОНЕРИ УЧИТЕЛИ ЛЕКАРИ ИНЖЕНЕРИ И ДРУГИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ НЯМА НИТО РАБОТА НИТО ПЕНСИИ..А НИЕ ЩЕ ПРИЕМАМЕ МАЙМУНИ..ТЕРВЕЛ ЗА ТОВА ЛИ СЕ Е СРАЖАВАЛ И ПРОЛИВАЛ КРЪВ ЗА ДА ПРЕДАДЕТЕ ДЪРЖАВАТА ***..ИНТЕГРИРАЙ СИ ТИ ПРЪМОВА НЯКОЛКО *** У ВАС ТЪКМО ДА ТЕ ОПРАВЯТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ..
51
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те където и да отидат продължават да раждат до дупка. И тук ще стане така. Немците да му мислят дето сами ги канеxа да им вършат мръсната равота. Сега ще ги питам как ще се оправят. Тръгнали да се оплакват от гърците. Вижте си първо мюсюлманската държава, пък после давайте акъл на другите.
50
2
 
34
 
! Отговори
кати преди 9 години
Каква национална сигурност щом бежанците без проблем влизат в България. Тази кукумявка иска да затрие държавата.
49
2
 
27
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
"Кунка",да си ги прибира,и социализира "дома". И навън да ги не пуска. На мен категорично не са ми притрябвали!
48
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леля ви Кунка е болем мозък,продължава с проекта си за затриване на България,заедно с бандата мутри от гроб
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То по-принцип нямаме никаква полза от бежанци от страни от третия свят.Още повече,че почти всички от тях са тук не щото искат нормален живот а щото знаят,че в Европа ще им дават пари а от тях се очаква да не правят нищо и да имат по много деца.
46
2
 
22
 
! Отговори
Стойко преди 9 години
С тази демографска криза само това ни трябва. Имаме между 6-8 години да се заемем с проблема. След това край....бавен край.