Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация

ПФ предлага собствениците да не дават и такса за общи части
Обновена: 5 фев 2015 12:33 | 5 фев 2015 12:26, Камелия Цветанова
256
Който не ползва парно, да не плаща нищо на Топлофикация
Снимка: архив, Булфото

Собствениците на жилища, които не ползват парно, да не плащат нищо на Топлофикация, предлагат депутатите от Патриотичния фронт, които внесоха промени в Закона за енергетиката.

Освен това патриотите предлагат те да бъдат освободени и от такса за общи части, която в момента се плаща от всички собственици на апартаменти в даден блок независимо от това дали са спрели парното си, или не.
 

Крайно време е да се прекрати този рекет на топлофикациите. Тези наши бедни сънародници си плащат като попове за услуга, която не са искали, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

Друго предложение на патриотите предвижда всеки да може сам да реши дали да прекрати договора си с ТЕЦ. В момента собственик на апартамент може да се откаже да ползва парно само с решение на две-трети от хората от етажната собственост.

Всеки сам трябва да има право да се откаже от услугите на топлофикация, мотивира се Симеонов.

Договорът с топлофикация да се счита за прекратен до 30 дни след подаването на заявлението от собственика на жилището, искат още депутатите.

Сега това става след спирането на топлоподаването, което може да стане и след няколко месеца.

В промените в закона е посочено още, че услугата на топлофикация няма вече да е в обхвата на тези с обществен интерес.

Патриотите обаче не отрекоха, че ако исканията им бъдат одобрени, може да се стигне до варианта ТЕЦ-овете да натоварят хората, които ползват парно с таксите, които сега събират от тези с изключено.

„На сила никой не може да ви накара да сте потребител на топлофикация, всеки си решава“, заяви другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
3
 
! Отговори
ясно е преди 9 години
По ТВ. даваха репортаж-май по БНТ беше за чужденци,които дошли да живеят в България и колко доволни били тук и една от жените-чужденка мисля от скандинавска държава коментира,че е добре в България и по-евтино,но като им дошла сметката за парно били всички втрещени от високата сметка каза буквално УАУ!
195
3
 
2
 
! Отговори
Varna преди 9 години
Манипулатор който хипнотизира глупавия и беден българин само с една дума наречена Патриот
194
2
 
4
 
! Отговори
обобщение преди 9 години
Не спамете темата! Всички,които плащаме,а не ползваме услугата на Топлофикация чакаме твърде дълго някой да разбере и защити правата ни и да спре рекета на Топлофикация!
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баща военен син ***
192
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което съм чувал за страните в Западна Европа е, че в това отношение нямат проблеми - още при наемането или закупуването на жилището, всеки знае каква сума трябва да плаща за него за разходите по жилището, вкл. и за парното. В този смисъл наемането или закупуването на жилище в сграда, където работи парно, в Западна Европа го разбират като желание да се ползва парното. Ако в един момент пожелаят да не го ползват, се изнасят на друго място и никой не протестира и го считат за правилно.
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали Бизнесмени нямат право да стават Народни Представители а тоа собственик на ТВ Скат какво прави в Парламента , нали има Закони кой трябва да ги спазва или по вероятно НАРУШАВА
189
1
 
4
 
! Отговори
стига де! преди 9 години
До 123456какво да коментирам поредния платен сигурно коментар опорна точка на енергийната мафия! Ми с парно му кажи,че ще е безумно скъпо и добре е направил,че си е купил жилище без Топлофикация! Стига да можех и аз ще си купя жилище без Топлофикация!
188
1
 
2
 
! Отговори
отговор на 203 преди 9 години
човека е с подути очи като Психолог казвам че няма нормален живот
187
0
 
2
 
! Отговори
ей преди 9 години
В такъв ден като днешния и без да включвам климатика у нас е над 22 градуса,а като е по-студено и го включа на 25-27 ходим по къс ръкав!
186
5
 
2
 
! Отговори
123456 преди 9 години
Всеки разумен човек много внимава какво жилище си купува, вкл. и дали има парно или няма. Само дето понякога сметките са без кръчмаря. Един мой човек специално си намери жилище без парно в сградата и в квартала. През лятото е добре, но през зимата се оказа, че се опитва да стопли само една стая и пак не може, ако навън е по-студеничко. Иначе има външна изолация, сменил е дограмата, но е студено. Топли се на ток. Икономически изгодно ли е? Изгодно е, ако ползваш и не плащаш, т.е. в сграда с парно
185
3
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
e kato si toplq aparta koi ste plasta toplopoglustaneto na studentite aparti. Mi to ako e taka da si odat na selo na kusta da gi vida
184
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този сигурно като малак са го били и заключвали в мазата
183
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 9 години
До 777Що не коментираш по темата,а ако нямаш какво смислено да кажеш не пиши! Външният вид не е тема за дискутиране за тази статия,а опарените от Топлофикация го казаха ясно!
182
2
 
1
 
! Отговори
от Уикипедия преди 9 години
Валери Симеонов е български националист и предприемач, мажоритарен собственик на телевизия СКАТ. През годините родителите му сменят няколко населени места, заради работата на баща му. На 17 май 2011 г. заедно с Валентин Касабов и Данчо Хаджиев учредява политическа партия Национален фронт за спасение на България.
181
1
 
4
 
! Отговори
хмммм преди 9 години
До А кажете де! Е кво да ти кажа?-коментарът ти е грозна и безсмислена манипулация! Каквото и да си пусне все ще му е по изгодно от парно му кажи!
180
5
 
1
 
! Отговори
А кажете де! преди 9 години
Имам един познат, който живее в сграда, където няма парно. Все се оплаква, че не може да си стопли апартамента, ако навън стане наистина студено, примерно минус 6-10 градуса. Не иска климатици и изобщо на ток, защото има лошия опит на съседите му, които са всички с климатици и си имат проблеми - хем не могат да стоплят в такива минусови температури, хем ги чистят от лед като ненормални. Газ там няма. Твърдото гориво не става. Ако имаше парно, щеше да е на парно, но няма. Предложете нещо!
179
2
 
2
 
! Отговори
777 преди 9 години
Тоа има лице на Престъпник и Пияница , не го познавам и не ме интересува
178
2
 
3
 
! Отговори
? преди 9 години
До До 191Тъй ли аз да ти кажа само,че човек се води от икономически съображения и не си подбира жилището да е с парно,а иска поне повечето хора да се вмести в ограничения бюджет! Ясно? Щом като можеш нагло да ми кажеш как да си подбирам жилещето ще ми платиш остатъка който не ми достига!-Продавам апартамента с тръбите на топлофикация ще си купя в някоя нова сграда без топлофикация(нароно с малка буква),а ако не ми стигнат ще доплатиш! Съгласен ли си?
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти откъде знаеш кой е протъркал праговете на Топлофикация, да не би случайно да си на служба там?