Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMI SHTE STANE STRASHNO DA VSICKI UPRAVNIZI PREZ POSLEDNITE 25 G. TRIABVA DA BADAT IZBITIDA STE STANE STRASHNO ZASHTOTO SAMO KTADETE
91
0
 
19
 
! Отговори
румънска министърка преди 9 години
Нашите пък за жълти стотинки ме осъдиха...
90
0
 
25
 
! Отговори
Страшно стана преди 9 години
Нема кво да се продава,за елита страшно става,нема кво да се краде,нема вече откъде.А народа ни горкия,гледа свойта орисия,все обезверен и злобен,бе със заеми заробен.Вече Турция ни пази,чрез американски бази,а европа инвестира,само че в яйца и бира.
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази Менда е Менте!всички ВЪН че са ни черни вече пред очите!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС и БСП си вземаха 4 млрд. от КТБ за местните избори.Сега и другите маскари ще си вземат 16 млрд. и гледай какво става; едни клипове, концерти, лакомства и веселби, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ !Къде са тия 4 млрд от КТБ?Къде отидоха 8 млрд заем?А при днешната икономика и не/производство, този заем от 16 млрд. би ни заробил!
87
2
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Който и да е на власт, няма никакво значение вече, опоскаха държавата и вече каците са опразнени и няма, а парите за изядени под формата на заеми и приватизации.
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЙ много БЪРЗО свалихте новината от ЗАГЛАВНАТА ?>!
85
1
 
28
 
! Отговори
Q7 преди 9 години
Колко сладко искат да убедят ,че е необходим заема! С тия пари голямо папо става .Имат да си връщат за протестите,много разходи им глътнаха
84
0
 
17
 
! Отговори
Логично е преди 9 години
Бойко взе 2 милярда Евро преди, две години по късно Орешарски 4, една година по късно Бойко взима пак 8, след една година 16, ....32, 64, 128, 256 ииии след това идва българския Волен Ципрос със партията си Сиртака, да вади колонията ни от храсталака
83
0
 
30
 
! Отговори
Ст. Стамболовков преди 9 години
Не щеме ний заем,не щеме ний пари,а искаме свобода,човешки правдини!
82
0
 
27
 
! Отговори
gshshsu преди 9 години
бързат с този заем докато народа спи ...не съм съгласна аз и децата ми да изплащаме заем , защото бг управниците крадат вече 25г1. Заплатите на управляващите да не надвишава 2000лв и отпуска 20дни2. Ерп да се национализорат и т.н. В БГ илиза че работят едва 2,5млн просто пълен срам ..абсурд ..в тази скапана държава всичко е връзки
81
0
 
20
 
! Отговори
история преди 9 години
Правилно,*** народ не може да има държава ! Не напразно почти за цялата си история ,винаги е бил под нечие робство !
80
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей хора помислете за какво ги вземат тия пари!Скоро дойдоха тука хора от НАТО и то на най високо ниво!Пари за отбрана и модернизация се говореше ама имаше и медиино затъмнение.16 млрд.?С тези пари искат да ни заробят!
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто в един момент в България ще стане като в Гърция, само че на нас никой нищо няма да ни опрости.
78
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ щем заеми! Върнете заводите и предприятията!искаме нормален живот! Стига напрежение!
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAK TAKA EDNA HAIKA OT PRESTAPNICI NA4ELO S GERB RESHAVAT VMESTO BALGARITE
76
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 млрд. заем ...При неработеща икономика, никакво производство и никаква перспектива за такова, е адже ба, кажете ми с какво и как ще го връщаме този заем???С територии и робство. ЧЕСТИТО !"Спи ДЯКОНЕ..."
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НаивенA TI KAKVO SI KATO 4ETESH NA TAPACITE PISANOTO GERBERSKI *** MOJE BI
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горанов пред свои хора разкри защо е заема от 16 млрд.За инвестиция.След безплатното саниране на всеки ще бъде предоставено безплатно по стадо овце,да развива бизнес,да стане екологичен овчар,че Бойко му казал в арабския свят се търси агнешко.
73
0
 
7
 
! Отговори
boko преди 9 години
Скъпи бъп..ббългари,тоя заем ми требЕ,поннежЕ колекционирАм сериини номера на банннкноти,като саберЕЕм целата коЛекциа че ви дам и на вас.Между впрочем!Търса пръвио серииен номер на евро или долар с номер 0001,също така и последнио номер на най новата банкнота,ама него не го знам.Който даде информациа че съм му много благодарен.Ваш БоОеико