Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Опаа, коментарите зачезват вече;)
9
3
 
22
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Ако съм на Борисов на мястото, каквото и да се случи след гласуването на дълга Гораноф вече го НЯМА и като депутат даже
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдигай мизата.Но пък приеме ли се вземането на този дълг,тактическата ви победа ще се превърне в стратегическа загуба и то доста по скоро.т.к няма да има стимули за никакви реформи(не че сега горите от желание).Ще правите поведение преди местните избори и след това преди президентските с нищоправене,тупкане на топката,поддържане на максимално възможния дефицит а и по-голям за някоя година(пари бол) с оправдание международното положение и климатичните промени,и разбира се наследството на Орешарски(макар,че Близнашки натрупа повече дефицит).
7
2
 
22
 
! Отговори
кк преди 9 години
Този има някакви колебания - дали не е обещал на Каракачанката и на Валерката малко!!!!
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе колко пъти в годината теглите заеми? Да не сте крали ами да сте си правили сметката!
5
4
 
36
 
! Отговори
пища преди 9 години
Горанката няма нито акъл, нито морал, нито фасон да е министър, па дори и в България
4
3
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Какъв рунд бе ?! :)Разиграват театро.Паричният фронт е купен отдавна от Бойко Борисов и ще подкрепя всяко едно негово действие.За парлама пред народа ще се правят, че уж спорят, но в крайна сметка винаги ще гласуват заедно.Айде стига с тия евтини номера !Сега ще загробят България с рекорден нов заем от 9-10 000 000 000 лева.Ние ще бъдем доволни, че не са взели първоначалните 16 000 000 000 ...Цирк !
3
2
 
31
 
! Отговори
Ха, ха... преди 9 години
И аз Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят... и ще отхвърлят искането на този наглец и НЯМА да му разрешат да изтегли заробващия България и българите 16 милиарден заем...!!!
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разумните и честни хора не искат заеми!
1
2
 
36
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Пак ще попитам, след като в Закона за бюджета за 2015 изрично е написано, че е предвиден нов дълг максимум 8.1 милиарда за какво се тегли остатъка до 16 милиарда?