Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
14
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Тва ТЕРБ каквото и да правят го превръщат в цирк!
29
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОДИН ГОРАНОВ! ДАНО И ПРИ ВАС НАДДЕЛЕЕ ЗДРАВИЯТ РАЗУМ И ДА НЕ КАТЕГОРИЗИРАТЕ ХОРАТА, А НА ВСИЧКИ ПО РАВНО. ИЛИ НА МЪРЗЕЛИВИТЕ, КОИТО ЩРАКАТ С ПРЪСТИ ПОВЕЧЕ, А НА ТЕЗИ КОИТО НЕ ВДИГАТ ГРЪБ ОТ РАБОТА ПО- МАЛКО. МИСЛЕТЕ, МИСЛЕТЕ, ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ПРОКЛИНАТ ОТ МНОГО ХОРА.А НЕ СЕ ЗНАЕ. И ВСЕ ПАК ЗЕМЯТА СЕ ВЪРТИ. НЕ КАЗВАЙ КАК СЪМ , А КАК ЩЕ БЪДА.ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ПО НЯКОГА КЛЕТВИТЕ ХВАЩАТ.
28
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Този Горанов , ми е с много мазна и неприятна физиономия, адски ме съмнява неговата работа.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако здравият разум надделее в тая държава утре всички трябва да виснете по стълбовете!
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До факт ей какъв сребърен фонд го няма на мястото му бе тъпчо човека просто обяснява че сребърният фонд е в резерва но не може да се пипа не може да се харчи ей при толкова неграмотници в тази държава нищо чудно че сме на това дередже
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kato si s zdrav razum az sum bezraboten otposnimi i na men eden zaem ot edin milion da gi zavurtya i az.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тежки икономически реформи и излизане от валутния борд с левова обезценка за да се спре трупането нов външен дълг.
23
1
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 9 години
До Анонимен 13 Няма пари да оправят язовирите , няма пари за нищо , а ние ще даваме за оръжия , за да водим политиката на САЩ Мнеее - като не ни харесват - да ни изгонят а до тогава е в сила точка 5 от пакта , затова , че .......
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може пари да вземат ама само като помощ от 20 милиарда както на гърците, защото заем трябва да се връща.
21
1
 
15
 
! Отговори
факт преди 9 години
единствено правилният ход - > взимане на пари до края на годината Оттам разследване - къде са и защо ги няма на мястото им фискален резерв , сребърен фонд и т.н .Изкарване на виновните на светло , присъди , реални реформи в енергетиката и т.н В противен случай - на следващите избори - ГЕРБ ще се радват на 20-ина човека
20
1
 
21
 
! Отговори
Хм преди 9 години
До момента целия ли дълг е малко над 16 милиарда натрупан за десетилетия.. и те ми казват, че сега на веднъж ще теглят толкова ???? дори и да погасят стави задължение .... те наред ли са изобщо , това е директно убийство на народа!!!
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обзалагам се че предизборната кампания за новите парламентарни избори - предсрочни започна на това се дължи масираната атака срещу герб от последните дни бойко се прецака отново като пое държавата в такъв тежък момент който всички толкова бързо забравихте. най правилният ход за него е оставка и то незабавна а за тъпият електорат който се поддава на манипулации да му е честита новата власт
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре е да сключат спасителен пакет за 300-400 милиарда евро като Гърция срещу реформи.
17
2
 
27
 
! Отговори
Предложение! преди 9 години
Предлагам направо да теглим кредит за 163 милиарда и да се изравним с гърците :)
16
3
 
8
 
! Отговори
пища преди 9 години
До икономист/политологиронично е да обиждаш на *** при положение, че с това си изкарваш хляба. Горанката=Чобанката=Дянката. а ти не си никакъв икономист или политолог а просто драскач
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм икономист ,на знам че ако вземем от едно място пръст да запълним дупката на друго място пак си оставаме с дупка И тъй като вземаме по -голямо количество кал за пълнене напо-малка дупка си оставаме с една по-голяма дупка .Нямаме икономика тоя още ли не го разбра
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кери ви го каза в очите. Като член на НАТО България има задължение към тази организация.Тези пари са за ново оръжие главно.И Дончев ви го каза, че европа не дава пари за отбрана.И ВИЕ ОЩЕ СЕ ПИТАТЕ ЗА КАКВО СА ТЕЯ ПАРИ?Те горките се чудят вече как да ви го кажат.
13
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Лоша комуникация по въпроса за необходимостта от заем. После ще се чудят защо има толкова голям отлив на избиратели
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наивеназ пък ако съм на мястото на борисов ще подам оставка и ще оставя другарите така да се осерат че тотално да свършат курса защото досега едно хубаво нещо не са направили за тази държава
11
4
 
39
 
! Отговори
ссср преди 9 години
До 7 "Икономист":Ти на един тройкаджия от Свищовския институт, грамотен ли му викаш?...И има нещо друго - един човек, който се събужда една сутрин и решава, че му трябват 16 млрд. лв., не е УМЕН... Не е и национално отговорен политик...На този човек му диктуват какво да прави, т.е. той е какъв???? Продажник.... Това е истинската дума, икономисте!!!!