ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд

Имамов зове Вучков: Намерете извършителите на тези прояви
Обновена: 27 фев 2015 12:18 | 27 фев 2015 12:18,
124
ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд
Снимка: Булфото, архив

ДПС се възмути от неспиращите посегателства върху джамии, сгради на мюфтийството и клубове на партията в Благоевградско. С декларация от парламентарната трибуна движението призова вътрешният министър и отговорните служби да открият извършителите и да ги предадат на правосъдието.

Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов припомни, че поредното нападение е било преди няколко дни – на 22 февруари, върху сградата на районното мюфтийство в град Гоце Делчев. Тя осъмна с надраскана с обидни свастики и надписи.

"Подобни вандалски прояви на нетърпимост и крайни форми на ксенофобия подхранват страховете от ескалация на напрежението в района“, обяви Имамов. Той обясни, че тревогите на ДПС още повече се засилват от факта, че това не е изолирано явление в Благоевградско.

"Районното мюфтийство е обект на многократни прояви на подобни вандалски актове“, каза депутатът и допълни, че старата джамия в Гоце Делчев и мюсюлманският храм до Благоевград също са били осквернявани.

Многократни ксенофобски атаки били извършвани и срещу клуба на ДПС в Гоце Делчев.

"С дълбоко съжаление и тревога отбелязваме, че досега не са открити извършителите на тази религиозна и етническа омраза в района“, каза още депутатът. Той се възмути и от това, че нападенията се представят като криминални и хулигански прояви.

"Убедени сме, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен, защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват“, каза Имамов.

Той призова вътрешният министър Вучков да намери извършителите на нападенията и добави: „В името на общото ни минало, настояще и бъдеще“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Това си го направиха саями на себе си . Лакомията на върхушката в ДПС е безгранична , но ще страда техния електорат
35
3
 
9
 
! Отговори
до Избора е ваш ! преди 9 години
Последните години много големи християни станахте,а по живково време не бяхте,защо е така?Избора скоро ли направихте,вашия коментар за вас ли се отнася?Една задача.Колко християнски храмове са строени през османското владичество,и колко през комунистическо,имате ли отговор братя християни
34
4
 
24
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Когато Турците и Турция се извинят за кланетата и за 5 века турско робство, тогава могат да имат претенции към българите.
33
3
 
17
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
Снимката-анадолски гьонсуратлъ.
32
2
 
19
 
! Отговори
Veka преди 9 години
Господа от ДПС, не оправдавам вандалски актове вурху храмовете, независимо на коя религия са те, но не може за това да искаш съд, а за побой над лекар и учител да си пасуваш и да оправдаваш насилниците!
31
2
 
26
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Нали от ДПС твърдят ,че не са етническа партия. Защо са се загрижили тогава за джамиите ? Има си мюфтийство ,то да се грижи. Допускам,че може и сами да го правят за да има за какво да говорят.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог е Един не посягайте на свети места.Дори да избягаш от правосъдието от Бог никой не може.Рано или късно ще получиш плесница.
29
7
 
7
 
! Отговори
Ненужни институции преди 9 години
Господа от ДПС. Църквите и джамиите трябва да бъдат унищожени, да останат само тия, които са историческа ценност. И двете институции ошашавят хората и ги превръщат в роби на изедниците. И в двете институции няма нищо свястно, нищо човешко. И двете институции сте безкрайно далече от Исус и от Мохамед. И двамата произхождат от бедно потекло, затова техните проповеди и действия са били насочени в полза на обикновенните хора. И двете институции вече сте излишни в този си съвременен вид.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко,че само са драскали ,подарявам който пожелае прасенце и да го направи на пържолки пред техните джамй на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ
27
5
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 9 години
Грозно е да се драскат които да било сгради, особено тези които се ремонтират с парите от нашите данъци .Това е протест, който ВИЕ мюсюлманите сами поискахте.Къде по света има терористична организация на друга религиозна основа ,освен на основата на ИСЛЯМА? Как да живеем с Вас,като ни избивате?
26
2
 
13
 
! Отговори
666 преди 9 години
Нормално е да скачат, та те управляват вече толкова години. Сега пак са в управляваща коалиция. Клептокрацията и престъпното мислене, съчетано с пълна аморалност е на власт. да го духат българите, от тях нищо не става!
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VAN OT BALGARIA,MARSH V TURZIA-- NIMA DA VI HRANIM OSHTE STO GODINI MARZELIVZI
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsicki gelaeshti za goliama ekskurzia vednaga da se zapishat pri imamovv goze delcev niama turzi ili musulmani,tam vsicki sa balgari
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София като цяло е омърляна яко с ярко червени петолъчки, сърпове,чукове и други социалистико-комунистически схвастики.Руското посолство виеше яко за боядисания паметник и общината даде *** да им го лъсне.Общината и МВР трябва да озаптят и накажат червените драскачи!
22
6
 
26
 
! Отговори
Избора е ваш ! преди 9 години
Мюсюлмани направете си услуга сами и си бутнете джамиите! Исляма няма да спаси душата на нито един от вас. Приемете единственият който може да ви спаси-Христос. Попитайте някой бивш мюсулманин приел Христос дали нещата са същите откато го е приел и ще разеберете в какво невидение се намирате докато практикувате тази религия-Ислям!
21
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС що не кажат нещо, за развети турски знамена на територията на България и за надписи от рода на "Смърт на ***".Абе, аланколу, алчни г***ве, няма ли да спрете да рушите етническия мир.Вярва ли ви някой, лисици подли,омръзнаха ни заплахите и интригите ви.Лакомии,спрете се!
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора видяхте ли тези дни в Австрия какъв закон приеха и обявиха, че мюслиманството няма нищо общо с Австрия, за да си знаят мюслетата за какво става въпрос. Това е държава, а тук е ***.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami mnogo lesno shte se hvanat tiya bandyugi,no kato se hvanat da se kastrqt da ne imat pove4e pokolenie
18
6
 
22
 
! Отговори
за 16 преди 9 години
Щом холокоста е актуален 70 години след това, защо арменския геноцид да не е актуален 90 години по късно, а атентатите 30-35 години по късно? И пак повтарям - говорим за административна реформа в държавата, главите не са ви ***, а който беше несъгласен, беше свободен да си търси късмета в прехвалената Турция. Така че, от този кладенец вода повече няма да пиете! Пресъхна!
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотите са дали на няколко криминални-дрогита по 100 лв колко му , все едно да сравним това деяние с Арабаконашкия Обир 1872 , като този който коментира под номер 13