ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд

Имамов зове Вучков: Намерете извършителите на тези прояви
Обновена: 27 фев 2015 12:18 | 27 фев 2015 12:18,
124
ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд
Снимка: Булфото, архив

ДПС се възмути от неспиращите посегателства върху джамии, сгради на мюфтийството и клубове на партията в Благоевградско. С декларация от парламентарната трибуна движението призова вътрешният министър и отговорните служби да открият извършителите и да ги предадат на правосъдието.

Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов припомни, че поредното нападение е било преди няколко дни – на 22 февруари, върху сградата на районното мюфтийство в град Гоце Делчев. Тя осъмна с надраскана с обидни свастики и надписи.

"Подобни вандалски прояви на нетърпимост и крайни форми на ксенофобия подхранват страховете от ескалация на напрежението в района“, обяви Имамов. Той обясни, че тревогите на ДПС още повече се засилват от факта, че това не е изолирано явление в Благоевградско.

"Районното мюфтийство е обект на многократни прояви на подобни вандалски актове“, каза депутатът и допълни, че старата джамия в Гоце Делчев и мюсюлманският храм до Благоевград също са били осквернявани.

Многократни ксенофобски атаки били извършвани и срещу клуба на ДПС в Гоце Делчев.

"С дълбоко съжаление и тревога отбелязваме, че досега не са открити извършителите на тази религиозна и етническа омраза в района“, каза още депутатът. Той се възмути и от това, че нападенията се представят като криминални и хулигански прояви.

"Убедени сме, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен, защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват“, каза Имамов.

Той призова вътрешният министър Вучков да намери извършителите на нападенията и добави: „В името на общото ни минало, настояще и бъдеще“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
4
 
! Отговори
дo: 13 преди 9 години
Ти не си в час или вероятно *** , написал си неща които са се случили преди 100 години а Темата е Възродителен Процес който беше само преди 24 години
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че Конституционния съд не се е произнесъл за легитимността на тази партия и ни я натрапиха от американското посолство. По смисъла на закона е противоконституционна. Винаги са били във властта и само личното облагодетелстване ги вълнува. Пета колона и явни резиденти на Турция в България с американската благословия.
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще доживеем ли ДПС да направи нещо за държавата, освен да и вреди. Върxа е подписа им под договора за 16 милиарда. Каква е уговорката? Колко от тяx ще лапнете? Но за отвличане на вниманието могат сега да пищят за надраскани джамии.
13
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Папките за възродителният процес вървят комплект с папките за антибългарските атентати на МИТ по Татово време, както и с папките за арменския геноцид. Сменяли са имена, административна реформа, не са ви взривявали във влакове и гари, не са ви рязали главите!! Има "мааалка" разлика!!!
12
5
 
23
 
! Отговори
евро преди 9 години
Хайде Адемов,давай да видим какво ще стане.Все плашите да видим какво можите.Юнак турски
11
5
 
5
 
! Отговори
agata преди 9 години
Znaqt se ot koii hora se pravqt tiq neshta,nyamam kak da ne te nabarat vse nyakade shte ima nyakoia druga kamera ili ochevidec.Kakto kazvashe Boyko Borisov predi nie gi hvashtame,a te gi puskat!V Bulgariq vsichkoto e s krakata nadolu neznam ot kade da pochna,vseki plyue po kradeca ili politika,no kato toi dpyde na vlast ili mu se e odalo da krade izobshto ne se zamislq.Pitam se nyakoga dali v Bulgariq ostanha chestni i prelichni hora,ne samo na prikazka da se pravi pred teb kolko e kompetenten
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС освен да иска друго знае ли?
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се прати писмо до ЕВРОПОЛ да изпратят екип от специалисти- криминалисти защото ДАНС и Полицията нама да се справят
8
12
 
10
 
! Отговори
EU преди 9 години
Европейския Съд пита защо България не дава Папките с Делата от Възродителен Процес , умишленото укриване на Доказателства е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно ли е, че от името на "сирийската освободителна" армия искат територия в Странджа за заселване?!?? Това ли е планът - отнемане на Странджа от България?!!!! А някой казва ли, че там са най богатите уранови залежи в Европа??! И по колко от тези всеки ден минават границата, защо никой не казва? Предвидени сме за ликвидиране като етнос и нация, сега ни секат корените с "бежанци", претенции на "религиозна" основа и се чудят как да вкарат турския в българските училища за да ни затрият плавно
6
5
 
7
 
! Отговори
Baroto ot Sliven преди 9 години
Кога ще покажът така наречените дрги българи в България тоест Дасикане Рома-християни , не се говори за тези Българи в България , интересно с каква цел , Джамиите вече ги видяхме , банално едно и също
5
8
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Сега става ясно защо Държавата не дава Дело Възродителен Процес на Европейския Съд
4
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA E NA PARVO MIASTO PO KSENOFOBIA I RASIZAM KAM MALZINSTVATA.V SOFIA IMA ZAVEDENIA,KOITO NE OBSLUGVAT GRAGDANI S TAMEN ZVIAT,MAKAR CE NE SA TURZI ILI ROMI.
3
1
 
37
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
Сигурно Хр. Бисеров ги е надраскал
2
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ксенофобски? ДПС нали не беше етническа партия? Как така ксенофобски?
1
6
 
20
 
! Отговори
Чуколина преди 9 години
Волен, навремето пишеше големи хвалебствия за ДПС във в. "Демокрация".