Бъчварова се разкри като шахматната царица на Борисов

Според МВР шефа полицаите работят под стрес заради честата смяна на министри
16 мар 2015 19:42,
70
Бъчварова се разкри като шахматната царица на Борисов
Снимка: архив БТА

Царицата на Бойко – така наричали новата МВР-шефка Румяна Бъчварова в групата на ГЕРБ в парламента. Това стана ясно в предаването „Още от деня” по БНТ. Самата Бъчварова не отрече това. „Не зная дали така се говори точно в парламентарната група, но го разбирам в смисъла на шахматната фигура”, уточни вътрешният министър.

Още по темата
Тя припомни, че с премиера Борисов винаги са работили добре -  както в миналия, така и от началото на този мандат. Тя обясни, че това ще се отрази и в предстоящата й работа като вътрешен министър. Бъчварова обаче отхвърли упреците на БСП, че не тя, а Борисов ще управлява МВР.

„Опозицията е длъжна да каже нещо срещу решението на управляващите. Нашето правителство, винаги е работило по този начин и аз не мога да си представя хората, които излизат с такава теза, какво си представят, като алтернатива - че ще дойде някоя личност, която е тотално различна, която няма връзка с премиера или с останалите”, попита министърът.

Бъчварова потвърди, че ще продължи политиката на Веселин Вучков в МВР. „Запазвам зам.-министрите, началникът на кабинета. Това ще избегне евентуален трус”, каза министърът. Тя обясни, че ще продължи работата по започнатите реформи и проекти. „Уважавам министър Вучков и одобрявам нещата, които започна. Нямам никакви основания да се откажа от тях”, каза Румяна Бъчварова.

Тя припомни и че новият главен секретар на МВР й е бил препоръчан от предшественика й.

За заварената ситуация в полицията тя призна, че има някои проблеми и дори я нарече стресова.

„В ситуация, в която се променят законите и след кризата, която беше през последните 2 години с едни доста драстични мерки, като преструктурирането, при което ГДБОП се премести в ДАНС и сега се връща обратно, това е една по-стресова ситуация. Ситуацията, в която системата работи за две години с шестима министри, не може да бъде наречена спокойна”, каза тя.

Накрая новата министърка призна, че не харесва Веселин Маринов, който беше любимец на друг вътрешен министър от ГЕРБ - сегашния шеф на депутатите Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
Реформата в МВР по отношение разделяне на служителите които работят в по тежки и ивсички останали чантажии.Тази реформа е радикална но като изпълнение е отложена и се отнася само за новоназначените и то ако се освободи място от последния от заванерите .Реформата колкото се отлага струва по скъпоНеобходим е Рунмънския опит дори и този на Грузия
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е като не харесва Веселин Маринов най-вероятно харесва група ''Южен вятър'' и хита ''Батальонът се строява'' любимото чалга парче на културното премиерско величие ББ
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
napravo sa se skasali ot rabota ili intrigi lobita i 4 5 6 hiliadi leva zaplata i koli za razhodki po rabota de ....
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са пионки на Бай Бошо и Бай Цецошо.
23
4
 
10
 
! Отговори
разочарован преди 9 години
Реформата в МВР колкото се бави и отлага струва по скъпо на министерството.Госпожо МВРкак виждате един 60 год .полицай с наднорменно тегло да гони 25 -35 год. престъпник.Реформата трябва да започне с пенсионирането както е вМО порвади пределно звани е си заминават кадърни хора на по 56 год. В МВР какво става сЗИДЗМВРнямате право да ги пенсионирвате без съгласие на служителя и по този начин се запазват тези в които липсва професионализъм.
22
0
 
22
 
! Отговори
РБ преди 9 години
След чалгата,го ударихме на шахмат!
21
3
 
19
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Хаха шахматна царица и тая като Винету е виждала шах само на картинка,а колкото до това какво и дали изобщо ще свърши нещо в МВР времето ще покаже .Май на всички е ясно ,че е на това място именно заради това ,че нищо не разбира и Винету може да си измие ръцете с нея по всяко време.
20
18
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Бъчварова ще бъде добър МВР министър.Със сигурност.
19
3
 
15
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Толкова ли е трудно човек да остарява с достойнство?Дали на пешката да носи папка и тя си мисли,че носи корона...
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великолепният век на България:Управлението на Боко и неговият харем.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли още някой ,който се съмнява,че другаря Буда е просто едно лице на правителството и герб,а съвсем други хора "карат влака" ?
16
9
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Чудя се платен ли си или си ***. не знам.
15
2
 
9
 
! Отговори
$$БоОеико преди 9 години
СТРАНДЖa абе забрих да те питам,искаШ ли да ми доидеш на гости.Обаче ако идваш купи нещо от сексшопо,че вибраторо вчера го счопих
14
1
 
24
 
! Отговори
драшко преди 9 години
Г-жо Бъчварова стреса сред полицаите не е от честата смяна на министри, а от това че се сменят и никой нищо не върши!
13
6
 
22
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
До до 11Именно де ! 2015-та година сме, а живеем по-зле от 1966-та ! :)Срещу това негодуват хората !
12
16
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Само ти ли ни резбра ,че СССР банкрутира 1989 г. и ни би дузпата стига вече с тоя Бай Тошо и как беше преди 25 г. сега СМЕ 2015 ГОДИНА СЪВСЕМ ДРУГО ВРЕМЕ ,ДОКАТО ИМА ТАКИВА ГЛАМАРИ като теб които спят с томовете на бай тошо под възглавниците и си мечтаят как ще се върне онзи "рай" никога няма да се оправим!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, няма ли да вечеряш вече. Изстина ти яденето. Да ни оставиш поне малко на спокойствие от тъпотии.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светло му царство небесно) щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата. ФАКТ е, че никога през неговото управление обикновения човек не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както го докараха тези след него...и най-много Бойковците и Дянковците. ФАКТ е, че имахме перфектна социална, здравна, образователна и ценностна система. ФАКТ! НО КОЙ КАКВОТО САМ СИ СТОРЕЛ, НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА МУ ГО СТОРИ....ВЯРНО БИЛО
9
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛИПСВА ЛИ ВИ СИГУРНОСТТА, А? ИСКАХТЕ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ! АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ! ИМАТЕ ГИ. ЧЕСТИТО! А ГЛАДНИ ЛИ СТЕ? А РОДИТЕЛИТЕ ВИ..КАК СЕ ЧУВСТВАТ? А ДЕЦАТА ВИ? НЕКА ПРИПОМНИМ ЗА НЕПОМНЕЩИТЕ, ЧЕ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ БЕ ДАДЕН СТАРТ СТАРТ НА МОРАЛНОТО И МАТЕРИАЛНО ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА! Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светло му царство небесно) щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата. ФАКТ е, че никога през неговото управление обикновения човек не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както го докараха тези
8
4
 
7
 
! Отговори
$$БоОеико преди 9 години
До СТРАНДЖАТАПешу ти ли си бе?Казах им в централата да ви вЗЕМаТ пари,че ми требат,понеже събирам сериини номера на банкноти.Kато саберЕм колекциата,че ти дам и на тебЕ.Иначе ко стаа у Столипиново,има ли пидали