Борисов се стреми да спре бъркотията в сигурността

Би Би Си: Вълната от имигранти е предизвикателство за BG кабинета
Обновена: 13 мар 2015 12:32 | 13 мар 2015 12:31, Елка Василева
32
Борисов се стреми да спре бъркотията в сигурността
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Под заглавие "Българският премиер Бойко Борисов се стреми да спре бъркотията в системата за сигурност" кореспондентът на Би Би Си за Централна Европа Ник Торп съобщава за рокадите в министерството на вътрешните работи и службите за сигурност в България.

Още по темата
"Парламентът одобри новия вътрешен министър Румяна Бъчварова след седмица на драма, в която петима ръководни служители в службите за сигурност и вътрешното министерство подадоха оставки или бяха сменени", пише той.

Авторът цитира Огнян Шентов от Центъра за проучване на демокрацията в София, според когото "назначаването на Румяна Бъчварова е знак, че правителството иска спокойствие и да се отдалечи от старите муцуни в сектора за сигурност".

България е смятана за една от най-корумпираните държави в ЕС и ЕК поиска от нея в годишния си доклад да продължи реформите в съдебната система и политическата култура, като изведе тези промени начело в дневния ред на страната. "Постиженията на България в борбата с корупцията са доста разочароващи в сравнение с това, което прави Румъния", цитира Би Би Си друг български анализатор.

Напрежението в българското коалиционно правителство е повече за скоростта на реформите, отколкото поради различия за политиката, посочва Би Би Си и допълва, че Бойко Борисов оглавява "крехка коалиция".

В материала се съобщава за серията от скандали с подслушвания и спорни назначения, които подкопаха репутацията на Държавната агенция за национална сигурност ДАНС и се отбелязва, че Бойко Борисов иска да прехвърли задълженията й за борба с корупцията към вътрешното министерство, както направи и през 2009 г. Идеята е да й се даде възможност тя да върши по-добре работата си в областта на антитероризма, обяснява Даниел Смилов от Центъра на либерални стратегии.

Би Би си посочва, че правителството в София е изправено пред огромното предизвикателство да се справя с вълна от нелегални имигранти от Сирия, Ирак, Афганистан и Северна Африка през границата с Турция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей гербавото *** социолог, пенсионер политолог що не започнеш най-накрая да работиш ве мързеливецо.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20ПУТИН АКБАРРРРР!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До социологА кой туй ГЕРБ? БКП2?Само тъпите социолози не го разбират.
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор и убиец!
17
2
 
2
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Давай Боц!
16
1
 
10
 
! Отговори
ha-ha преди 9 години
Голям смях, ще оправя бъркотията, като я прави по-голяма.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социолози и телевизии вече едва смогват да изчистят все по големия му ***! Кътат го от негативните събития като саксийна китка, а има ли нещо за перчене - първа писта. Бил реагирал с оставката на Вучков. По скоро реформаторите го изнасилиха с външна помощ. Затова бе тоя вой и развяване на шлифера.
14
13
 
5
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другарю червен *** , каквито и простотии да пишеш против Борисов не хваща дикиш . Народа го е избрал да бъде Премиер, а на твоята мини партийка БСП отреди роля по малка от на ДПС . Това обясни на избирателите , а не чрез плюене . За твое успокоение на следващите избори след 3 години БСП няма да има и 3 % . Така , че свиквайте другари и депесари .
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъркотията е голяма ,неговите правителства винаги ги атакуват със убийства на невинни момичета с цел пропаганда,помним как убиха Мирослава после самоубиха главния заподозрян за да потулят ченгесарските си следи,сега виждаме повторение на сценария и убийството на Вероника ,виждаме как една голяма част на държавния апарат барабар със журналистите е зает във замитане и потулване на ченгесарското убийство
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още на местните избори есента направете така, че в малките населени места кметовете да се назначават, защото ,,етноса'' вече започнаха да го обгрижват, да му се лигавят и отделни негови екземпляри станаха престъпно нагли. Качила се, моля ви се една рошава особа на балкона на кметството, оглежда важно плoщада и говори по GSM. Кмета не че много му е приятно да му се въртят по канцелариите, но избори идват. Прекратете тази зависимост от борсуците!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той я създаде, сега ще я спира.
10
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Едни и същи са от години ,защо ли е бъркотия?
9
1
 
10
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Др. Борисов тя сигурността отдавна я няма по нашите земи, особено след като ти се водеше гл. секретар на МВР. Една дума не чух от теб за бедстващите хора в ЮБ. Снишил си се като Т.Ж. по време на перестройката. Вероятно като се поуспокои обстановката ще се подвизаваш по купените медии и журналята ще те гледат в захлас. Представям си ако други бяха управляващи как Индира Павлова, Д. Добрев и други знайни и незнайни гербаджии щяха да са с лопатите в тези райони и да реват че държавата я няма и оста
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKO E IZMISLIZA NA ZAPADNATA PROPAGANDA.NA MENE NIKOI NE MI E PREDLAGAL PARI.BEDEN SAM I NIKOI NE ME KRADE.GIVEIA V SOFIA I ZASEGA ROMITE NE ME KRADAT.SAMO KUCETO NA SASEDITE MNOGO LAE.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вервайте му
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо трябва да има държава! Преди години казвахме радостно, че вали сняг или дъжд, сега го наричат бедствие. Но тогава имаше държава, предприятия стопанство под единно управление. Бай Иван в тракториста в най затънтеното село знае, че завали ли сняг, закача снегорина шейна и бръмчи по улиците, а не да чака да стане 2 метра и да се чуди как да потегли. Да не говорим колко военни поделения с една команда изхвърчат с техниката на плаца и действат.
5
0
 
15
 
! Отговори
ОЛЕЛЕ, ОЛЕЛЕ преди 9 години
ПОРЕДНАТА СМЕШКА НА НЕКАДЪРНИКА.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се стреми да спре бъркотията, че чак скъса менискус! Ама и тези ББС са големи лапшери, тиквата е на власт, заради самата власт. Защото му се е усладила, не да решава проблемите на страната. Всички управници се чувстват като саудитски принцове.
3
0
 
12
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
До АнонименКО?! ,,Боко мисли !!!! Шегуваш се...
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката горе Боко мисли ?!