Здравеопазването търговия, образованието – стока

БСП лидерът Михаил Миков с остри критики към властта
27
Здравеопазването търговия, образованието – стока
Снимка: архив, Булфото

В здравеопазването има все повече търговия, образованието се превръща в стока, България ще бъде изолирана от енергийните проекти, хората си остават бедни. Това бяха основните критики към управлението на лидера на БСП Михаил Миков в първия работен ден на парламента след ваканцията на депутатите по Великден.

Според него хората очакват по-добър живот, но през последните две сесии на Народното събрание най- повтаряната дума беше реформа до степен, че хората я приемат като затягане на коланите, съкращение и безработица.

Соцлидерът упрекна властта, че умишлено е намалила два пъти очаквания прогнозен растеж при приемането на бюджета за тази година, за да може сега да си припише стабилизиране на икономиката.

Според него България има доста тежки проблеми в момента в отношенията и със съседните балкански страни.

"Оградата на границата създава напрежения с Турция, приказките на премиера, че в България щяло да стане зле като в Гърция влошават отношенията", каза Миков.

Той се оплака и от факта, че явно се видя, че след като България не присъства на срещата в Будапеща за енергетиката, от една страна транзитираща газ, ще се превърнем в дребен потребител заради унищожената индустрия.

"Ще продължим да настояваме за спешни мерки в туризма и земеделието заради загубите от санкциите срещу Русия, от които най-тежки последици понася България без никакви компенсации", заяви Миков.

"БСП ще продължи да е последователна опозиция, защото с демографската криза и излизането на най-качествените граждани на България, тя ще продължи да е в безпътица под ръководството на това управление", обобщи Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Човек трябва да умее да управлява . Трябва да е изключително начетен и трудолюбив . Да е перфектен политик . Да е образоваван и културен . Трябва да е честен и почтен човек .
19
0
 
1
 
! Отговори
Нещастник преди 9 години
Точно ти нямаш право да говориш за каквото и да било,точно теб ако те пипна ще те съсипя от бой,колко си откраднал ти и колко си съсипал само бог знае ! Ще дойде и вашия ред в народното събрание,ще постъпим с вас така както на времето постъпиха комунистите спрямо интелектуалците на България и ги избиха ! Всичко се връща рано или късно,господ бави но не забравя !
18
0
 
3
 
! Отговори
Анили преди 9 години
За съжаление няма вече здравеопазване в България. От образование нищо не остана. В училище децата се учат главно на цинизми, простащини, учат се на това, че цари безнаказаност и всичко им е позволено. В здравните заведения е пълна мизерия. *** се разхождат на всякъде. Нямат бинт и консумативи по отделенията...
17
1
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Здравеопазване, образование, икономически растеж... Това са химери през управлението на Тиквата и будистите...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ред арми брей! Образованието не е от вчера, здравеопазването - също. Не са измислени и създадени от ГЕРБ.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименубива те комунистическата пропаганда и алчност
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей пии си мастиката и се покай за комунизъма и сега за посткомунизъма и млъкни от срам
13
3
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Благодарение здравната реформа на ГЕРБ болниците са с намален бюджет, затънали в дългове и мизерия. Образованието е пропито от корупция. Това ли им е демокрацията, реформите и развитието на държавата. Това, че изпит в СУ струва 250 лв, а в ЮЗУ мизата е бутилка уиски?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е стока другарю, щом се получават пари срещу това, което се предлага. Така сме учили по времето на бкп-то в диалектическия материализъм и политическата политикономия. Какво се пънете сега? Каква ревизия правите на вождовете и учителите си - Маркс, Енгелс, Ленин?Какъв е приносът ви?
11
2
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТДа ти пусне едно клипче как Воленчо Сайдерович кряка срещу Бургас-Александруполис искаш ли, драги енергийни експерте? Специално Белене се точи от 80-те - от времето на старите соц-другари, минава през по-новите соц-другари, та стига до най-новите соц-другари - Воленчо, Чуки Десолович и останалата новосъветска команда. Затова не се отваряй много много, ами залягай над новопартийната пропаганда и идеология, че требе да скриете еврогейското демократично-ционистко минало на Волен
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Колко ти струва?Няма да ти стигнат 30 лева за лекарства, да знаеш!На тебе ти трябват от най-скъпите и пак шансовете са доста малки....
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миуо ми мишуенце, защо като си в опозиция само ги говорите тея работи. Зашо като сте във властта не ви се чува гласецът за тези наболели въпроси? Мисля сам да си отговориш, *** пияна.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Окупатора САЩ ни убива.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7А бе, ***, като нямаш 30 лева за лекарства, откъде вадиш пари за да тролиш по Интернет, а? Колко ти струва Интернет-а?И ти се правиш на мъж нещо пред клавиатурата, ама като стане дума да се изправиш очи в очи с някого, ставаш сгушен като лалугер.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, за границата с Турция си в грешка. Това е единственото свястно нещо, което това правителство прави! Не прави мили очи на съседите, които се подлага го...
5
2
 
7
 
! Отговори
Кали Станкова преди 9 години
Къде останаха почтенните и добри хора . Къде останаха честните и трудолюбиви хора . Къде останаха истинските българи . Каква е тази политика в странста ни . Какво е това самосъзнание на някои политици . Какви са тия разбирания и порядки . Къде е достойният български народ .
4
6
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До Пешко НЕ ГИ ПОДПИСАХА ЗАЩОТО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ГОСПОДАРИ НА КОИТО И ТИ ЛИЖЕШ *** БЯХА ТУК ВСЕКИ ДЕН
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нема такава държава и ако има начин веднага я напускам тоя парламент и тоя живот тука е отвратителен
2
0
 
6
 
! Отговори
sdr преди 9 години
Сам си каза в какво превърнахте не само тези две неща, а и цяла България. Долен *****..
1
5
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Михов, абе що си мисля, че БСП беше във властта съвсем доскоро... Какво си тръгнал да опяваш "енергийните проекти"? Та нали самите вие не ги подписахте, знаейки, че са измама