Кунева оптимист: Май влизаме в Шенген до края на 2015

Само две страни не ни искат там заради сигурността
53
Кунева оптимист: Май влизаме в Шенген до края на 2015
Снимка: Булфото, архив

До края на годината има голяма вероятност България да влезе в Шенген, коментира вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, след като провери техническата готовност на синята ни граница при Бургас.

Още по темата

Според нея, докато не сме част от Шенгенското пространство губим възможност нашите усилия да бъдат оценени, "да се каже, че българските власти, вършат отлична работа, каквато те наистина вършат и че ние сме вложили много усилия и качества".

Кунева припомни, че преди седем години седем европейски страни са били против влизането на България в Шенген, а сега са само две.

Причините за техните резерви са пропуските в съдебната система и сигурността.

Кунева се запозна с цялата налична техника на Гранична полиция на пристанище Бургас.  С техническата обезпеченост и кадровия ресурс на ГКПП на така наречената синя граница. Престои проверка на Летище Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
ТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ ВЪРШАТ ОТЛИЧНА РАБОТА АМА ВЪВ ВАША ПОЛЗА . ОТ 10 ООО ЗАТВОРНИКА КОЛКО ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ В ЗАТВОРА .И НЯМА ДА Е ЛОШО АКО ти ПЪРВА СЕДНЕШ НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА , ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА МИНАТ ОТ ТАМ . Г_ЖО КУНЕВА *** НАРОД НЯМА ИМА МАЧКАНЕ НА НАРОДА И ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ НА НИКОГО ВЕЧЕ. ГРАЖДАНИ НЕКА ВСЕКИ КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ ОТ ВЛАСТТА И КОРУПЦИЯТА ДА ЗАЛЕЕМ ШЕНГЕН С ПИСМАТА СИ КВО ГИ КРИЕМ ОЩЕ
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куно,Куно,май ще влизаме....ама ако влезе ,тогава ще го усетиш.
21
0
 
28
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И за какво да влизаме в Шенген? Да гледаме като Гаврошовци пълните витрини и да не можем да си купим нищо, защото Вие г-жо Кунева заедно с шайката престъпници, която ни управлява ни докарахте до просешка тояга. На България не и трябва Шенген. На България и трябва работеща икономика, трябват работни места за населението, трябва да се повиши покупателната способност на българина
20
1
 
24
 
! Отговори
me преди 8 години
Аз искам да попитам, на кой освен на хората пренасящи наркотици, му пука дали сме в Шенген? Защото за средно-статистическия човек, няма особена разлика в това дали ще си покаже личната карта на летище/граница или ще си мине през нея. Вместо тия усилия да се инвестират в развитие на страната, която трудно може да стане по-умряла в мирно време, ни пръскат прах в очите с тоя Шенген, все едно е голямата работа. Ми не, не е. Унизително е, че не ни пускат вътре, но така или иначе е безмислен.
19
4
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До МРАВКА ПО---ДОБРЕ ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО--
18
1
 
25
 
! Отговори
дебре преди 8 години
хахахаха, Куневице, ама те ти казват, в прав текст, че това нашето не е държава, а ти се радваш, че страните против били само две :))) Да ти кажа, ако не си го разбрала- в Европа има добри маниери, хората ще те почерпят, ще ти се усмихнат и ще ти кажат- "всичко е ок., само ей онзи там застъпва мнението, че си пълен "
17
0
 
16
 
! Отговори
Че Гевара преди 8 години
осъдена за предателство,чрез обесване
16
0
 
28
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Абе тая в някакъв свой измислен свят ли живее?
15
2
 
31
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Най-бедната страна в Европа се засилила да влиза в Шенген! Защо никой не говори за малък, среден и голям бизнес, защо никой не говори, че хората в България гладуват и посягат на живота си. Явно политиците не живеят с проблемите на народа.
14
1
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
Голям праз
13
1
 
22
 
! Отговори
вън вън вън преди 8 години
Червената снаха защо не я скрият в някой музей на предателството. Щом проговори - змии излизат от кривата й уста.
12
3
 
23
 
! Отговори
ivo1 преди 8 години
Кунева,Ти влизай където си щеш! Не дърпай и нас на там защото не ни е необходимо! Просто е безсмислено,бих казал вредно!
11
0
 
12
 
! Отговори
мчи преди 8 години
Нали сме в ЕС и НАТО, стига ни. Ако влезем в Шенген, добре, ако не влезем, не е болка за умиране.
10
3
 
21
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Май??? И това кога Ви го казаха? Може би когато продадохте националния интерес с тегления нов заем за 16 милиарда? Или когато смешното Ви правителство със смешният Ви Премиер и послушкото Президент са на път да ни вкарат в конфликт с Русия? Или може би на откриването на новата станция на метрото?
9
0
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
А това, че през границата ни минават необезпокоявано хиляди НЕЛЕГАЛНИ имигранти дали отговаря на стандартите на Шенгенското пространство?! Питам аз и отговор не чакам.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
golqm praz Schengen , i kvo ..... az lichno nevijdam da dovede do nqkakva promqna priemaneto ni ama nashite politizi drugo neznaqt , skysaha typana veche
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРИВОУСТАТА ПАК СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА. ДРУГАРКО КРИВОУСТА НА НАС НЕ НИ ТРЯБВА ШЕНГЕН НИТО НАТО НИТО ЕSS. НА НАРОДА МУ ТРЯБВАТ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ. ДА ПРОИЗВЖДА И ДА ХРАНИ ДЕЦАТА СИ. А НЕ ДЕЦАТА ИМ ДА ХОДЯТ ДА СЛУГУВАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ДА СЪЗДАВАТ БЛАГА НА КАПИТАЛИСТИТЕ!!!! ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ОСВЕН ДА УНИЩОЖАВАТЕ ТОВА КОЕТО НАШИТЕ БАБИ ДЯДОВЦИ МАЙКИ И БАЩИ СЪЗДАДОХА ДРУГО НЕ ПРАВИТЕ. С ТАКИВА КАТО ВАС НИЩО ДОБРО НЕ ГИ ЧАКА НИТО НАС НИТО ДЕЦАТА НИ НИТО ВНУЦИТЕ НИ.
6
0
 
20
 
! Отговори
Орнитолог преди 8 години
Стига с тази отблъскваща кукумявка ! Тя е от особените кукумявки обаче - не казва кукумяу-кукумяу, а О, ЙЕС О, ЙЕС !
5
1
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
НА КУКОВО ЛЯТО .СПРАВИЛИ СЕ С КОРУПЦИЯТА , ЧЕ ДА СИ МЕЧТАЕШ ЗА ШЕНГЕН .
4
1
 
13
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Нали всичко друго оправи та сега само за Шенген бленува.