Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан

Патриотите нападнаха ДПС, че са в основата на конфликта в Гърмен
27 май 2015 11:07,
183
Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.

Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напражението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.

Още по темата

"Според ДПС първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност", каза Местан и поиска целенасочена политика за интеграция на ромите.

Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да  посещава детска градина и училище.

"На колко семейства от квартал "Надежда" в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко", каза Местан и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.

Според лидера на ДПС това е единственото решение на ромския проблем, останалото било "дрън-дрън-ярина".   "Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите", каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като "популация", "паразит" или "изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
13
 
! Отговори
Гатанка преди 8 години
Що е то - крадлив, мързелив и смръдлив?
69
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Какво да ги образоваш тия те започват първи клас без да знаят дума на български. Бутат ги до 3 клас след това напускат училище и ходят да крадат или да събират желязо. Интеграцията е невъзможна това трябва да стане ясно на управниците ни, народа и Европа!
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха-ха! Местан нещо се е объркал! Нали депутатите са грамотни? Е, спазват ли закона? Не, най-големите престъпници са именно те!
67
1
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 8 години
И РОМИ И ПОЛИТИЦИ ИГРАЕТЕ БАБАНКА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ И СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. ТОВА КОЕТО ИЗГАРЯ ДУШИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ СТОВАРИ С ОГРОМНА СИЛА СРЕЩУ ДВЕТЕ БАНДИТСКИ ГРУПИРОВКИ В БЪЛГАРИЯ РОМИ И ПОЛИТИЦИ !
66
0
 
16
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
И как да ги образоваме, като тях освен кражбите и помощите нищо друго не ги интересува
65
0
 
10
 
! Отговори
Умишлено е преди 8 години
И учителите са виновни - как е стигнал до 6-ти клас, като не може името си да напише. Ниските заплати не са оправдание. Като не им харесват, да си търсят друга работа или да протестират и се борят. Но компромисът с качеството на образованието е бомба със закъснител.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко пари по програми изтекоха за интеграция на ромите? Защо не ги усвоихте за толкова години и не ги образовахте а давахте на ромите помощи за храна ,енергия,детски и за всичко друго но не и за образование.Сега ги мързяло и не им се работило.Ами,като ги научехте,че без труд може да се преживява що ще искат да учат? Това го допуснаха партиите,че мълчаха в угода на интереси,че ромите ще са златната кокошка за изборите.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами хайде да ги интегрираме тогава. Предлагам да започнем като ги "НАКАЗВАМЕ" като престъпят закона. Иначе можем ние да се интегрираме към тях и задружно да сперем да плащаме данъци, сметки, осигуровки и т. н. Понякога ме е повече яд, че с наши пари се издържат тия *** отколкото, че с тях се издържат .
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона..."--------------------------Защо ли се сещам за Ботевите "Гатанки":"Ти го чакаш да се роди, а аз думам: умряло е! Що е то?- Патриотизма на дяда владика." Да се разпознава кой както си иска...
61
0
 
19
 
! Отговори
Ново 5 преди 8 години
Ами 20 години сте във властта бе, мафиот мазен! Защо не ги образовахте, а само ги покупвате и лъжете!?
60
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
тоя казва образоват но има предвид обрязват
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битието ли определя съзнанието или съзнанието битието.Там ,където далаверата е най-печелившия бизнес,тариката трудно ще го научиш на труд,та било той от малцинствата или кореняк българин.Да не забравяме,че голяма част от ромите са използвани от кухи български фирми,за да избягат от закона.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЬБЕ СКАРАН ФЕС, ТИ КАТО МНОГО СИ КОМПЕТЕНТЕН, КАЖИ КАК СЕ ОБРАЗОВЕТ БЕ ?! ТЕ СА НАУЧЕНИ ОТ РАЖДАНЕТО СИ ДА ЛЪЖАТ, КРАДАТ И ПРИЛАГАТ НАСИЛИЕ СРЕЩУ БЕЗЗАЩИТНИ! ВИЖДАЛ СЪМ ТРУДОВИ КНИЖКИ НА ПО НА 50 ГОДИНИ С 2 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ! ТОВА КАКВО Е БЕ ФЕС !!!
57
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 8 години
ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА ! УЧИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ЗА ПО 400- 500 ЛЕВА !
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя къде е ходил на детска градина,че се прави на толкова образован или е припкал из махалата докат му дадат образование,щом като не знае,че образование се взема с четене,учене,изпити и т.н. не се дава по промоция за участие,или посещение в учебно заведение,та кой ги спрял да учат неизвестно за голямо съжаление,та ги приказва едни равен достъп до образование,а достъпът им е от равен по равен кат седят в пети клас с мустаци,колко по равен да е и в библиотека да идат все за 5 клас книжки ще четат.
55
4
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 8 години
Е КАК ДА СТАНЕ НА ПРАКТИКА КАТО ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА ,УЧИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ ЗА ПО 4900 ЛЕВА А ВИЕ НЕ РАБОТИТЕ И ВЗЕМАТЕ ЗАПЛАТИ ПО 4000-5000 ЛЕВА ? РИБАТА СЕ ВМИРИСМА ОТКЪМ ГЛАВАТА. А РОМИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ СА ТЕЗИ КОИТО УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ !
54
0
 
14
 
! Отговори
G.O. преди 8 години
Как да интегрираш някой, който КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВА да бъде интегриран? Има една народна мъдрост, която гласи "На сила хубост не става..." Имам много познати от ромски произход, които са имали желание и са го направили без, никой да ги кара! Учили са, имат хубави професии, плащат наем, сметки и имат по едно дете (ако са могли да си го позволят)... Който е искал да се интегрира го е направил.... Цялата тази работа с интеграцията е само някой да *** някакви милиончета.....
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"долу един съфорумец го е написал, ще го напиша и аз от мене си - баба ми и дядо ми бяха завършили 4 клас, обучени бяха колкото да си напишат името. Цял живот работиха като луди и никога не са се редили за помощи, нито са нарушавали закона !!!!"(LIKE)
52
3
 
10
 
! Отговори
с преди 8 години
Гробаджиите и ДПС си бранят електората. Ама нещо не ми се чини, че можеш да образоваш "рома". Опитаха да им дадат апартаменти, за да живеят по-човешки, те нацепиха паркета за огън и вкараха коне вътре. Единственото решение, е възстановяването на Строителни войски и всичкото да строи за Родината. Стига само са крали и "вземали". Едно време там ги учеха на занаят, труд и елементарно четене и писане. "Демократичните дивотии виждаме докъде ни докараха.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, стига ве !! По-долу един съфорумец го е написал, ще го напиша и аз от мене си - баба ми и дядо ми бяха завършили 4 клас, обучени бяха колкото да си напишат името. Цял живот работиха като луди и никога не са се редили за помощи, нито са нарушавали закона !!!! Така че мухлцо крадлив, накарай си електората / щото са точно това /да започне да спазва закона !!! Освен това образованието е безплатно, така че няма извинениние