Опитът за помирение в Гърмен – провален!

Срещата между враждуващите лагери не се състоя
Обновена: 26 май 2015 13:19 | 26 май 2015 13:18,
66
Опитът за помирение в Гърмен – провален!
Снимка: Булфото, ахрив

Опитът за заравяне на томахавките между българи и роми в Гърмен завърши с провал, а помирителната среща между двата враждуващи лагера не се състоя.

За опит за дискусия се заговори след посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов. Визитата обаче не успя да потуши напрежението след кървавите сблъсъци в събота, а по-скоро се случи обратното.

Още по темата

В знак на недоволство срещу резултатите от срещата на министъра и главния секретар, протестиращите отново блокираха за кратко пътя към селото и ромската махала. Градусът на напрежението се покачи, но до сериозни сблъсъци не се стигна. Протестиращите решиха занапред да правят шествия всеки ден. 

Кметицата Минка Капитанова призна публичните подозрения от последните дни за конфликт между нея и бившия кмет Ахмед Башев. Но отрече останалите подозрения: "Този конфликт няма нищо общо със случилото се", отсече тя пред Нова тв.

Нищо общо, оказа се, нямат и ромските набези. Поне според статистиката, която сочи 4 кражби в региона от началото на годината. Главният секретар на МВР Георги Костов подчерта, че в Гърмен битовата престъпност е много по-ниска от други населени места.

На този етап без отговор остава основният въпрос - дали и кога ще се бутат незаконните постройки в ромската махала. И така ултиматумът остава - бунт на 2 юни, ако положението продължи да виси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
кака мара преди 8 години
стига бе!само 4 кражби!!??....смях в залата..четири са ,щото хората не подават жалби понеже не виждат смисъл да се търси" неизвестен извършител" ....още повече като се знае и кой е
36
1
 
2
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Хората трябва да разберат едно - тези ситуации не са случайни,и ще стават все повече!Докато сме членове на ЕС и НАТО,истински,крути мерки срещу *те,няма да има!Това е целенасочена политика на запада,провеждана от платени от тях НПО,а когато се наложи - и с преки указания и директиви до управниците ни!Защо мислите,нямаше референдум за членството ни в тия престъпни организации,а бяхме набутани като овце вътре?Щото сме им много мили ли, боже опази...
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес.бг,Изтрили сте ми няколко коментара, в които не пишеше нищо обидно или цинично. Просто съдържаха логични изводи.Не правите добра услуга на никого, защото различни социологически агенции проучват коментарите в новинарските сайтове и правят изводи, които впоследствие биват докладвани на управляващите.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цензурата няма да промени мнението и нагласат на хората! Всенародният бунт зрее от ден на ден и в скоро време ще видите кво ще стане!
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е великата, работеща постоянно, ранно пенсионираща се полиция да защити хората, които им плащат заплатите и всичките им облаги!!! Пазят ромеите, които нищо не плащат, от хората, които изнемогвайки, плащат всичко в тази държава!!! Има нещо сбъркано в цялата ситуация!!!
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, не отстъпвайте!! Отстъпите ли сега това е победа за амуджите. Кметицата заедно с онзи чук гл.секретар гледат само как да отлагат и НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ!!! ТОВА Е АБСОЛЮТНО СИГУРНО!! Напред братя към свободата!! Стига са ни мачкали разни нещастни политици е държавни служители. Те гледат как да не си загубят местенцата. Къде е Батко Великия Премиер? Защо като премиер не изрази позиция??? *** долна и страхлива!!!
31
0
 
28
 
! Отговори
Хората пропищяха преди 8 години
безобразията на ромите, а това, че са регистрирани САМО четири кражби е камък във Вашата градина, г-н Главен секретар - местните вече и не пишат официални жалби, защото помощ няма и Вие току що го доказахте!!!Какъв диалог, какви пет лева, след като в отговор на протестите на стигналите до предела на отчаянието и безизходицата не-роми, представителите на центр. власт излязоха със следните предложения:- Ромите да бъдат търпени такива, каквито са;- Ромите да бъдат възнаградени с общински жилища
30
4
 
1
 
! Отговори
tele shipka преди 8 години
ami kak hubavo dosega si tarpiahte, tarpete si pak de...zer kato Levski, Rakovski, Botev i stote mu chetnici ste vi razbiat suratite nabarzo i ste vi visnat po klonite ... i sled vekove potretite Vi ste im krasiat stenite i kabinetite do glavite na drugi otstreliani gligani, eleni, mechki
29
1
 
35
 
! Отговори
! преди 8 години
Няколко пъти съм си говорил с полицията за всякакви нарушители и ефекта е отрицателен, вместо да накажат извършителите които се знаят ме викат мен по 3-4 пъти да пиша едни и също обяснения и оплаквания. Скоро ще е времето когато ще се разпусне тази псевдо полиция!!!
28
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората не съобщават за кражбите. Защото после те викат на разпит в полиция. После в прокуратура после в съда... Ци*анин на 35 години без ден трудов стаж с поне три деца без завършен първи клас. Не е плащал никакви осигуровки, не е плащал ток вода данъци , живее в незаконна къща... Ееееее колко да ги търпим. И като има направиш забележка налитат да се бият...
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Местан и Бочко се изпокриха в миши дупки. Нали ако отидат ще трябва да направят нещо. И току виж тия не гласуват за тях.
26
2
 
56
 
! Отговори
Иде Време Раздело! преди 8 години
Върху Българите в Гърмен има ГЕНОЦИД!!! И то от собствената им държава МАЩЕХА.... Нека знаят, че страх ВЕЧЕ НЯМА!!!
25
0
 
9
 
! Отговори
izliza преди 8 години
mvr li e nai-goliamata mafia v rbg - 60 000 dushi, hem dobre organizirana, vaorajena i na pochit i uvajenie li?!
24
0
 
18
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Удхаус го е казал "Стрихнин в супата"
23
0
 
44
 
! Отговори
тъпчо преди 8 години
Самият факт,че искат да решават ситуацията с ДИАЛОГ говори достатъчно! Правейки се на приятно разсеяни за законите и тяхното неизпълнение също говори достатъчно! Както сегашните,така и предишните,и тези преди тях, и по-предните,никой не иска да решава този въпрос! Ние сме циг*ните в тази държава!
22
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има решение и то е много лесно ! -- спираме да плащаме данъци,ток,вода и всичко друго и да видим тогава откъде ще има парички за социални помощи. Така правят в нормалните държави ХОРАТА !!!
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да се промени. Цига ните са гласуват основно за ГЕРБ и ДПС, а те няма да действат против избирателите си.
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха четири престъпления,две от тях разкрити,тоест петдесет процента успеваемост. Шкембеливите рушветчии са инструктирани да прикриват берящите престъпници. Затова статистиката е такава. Все едно има полза от тези лежащи ***, на държавна хранилка.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия полицай на снимката поне трябваше да направят една оборка на района поне щеше да има някаква полза от тях.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дебат в Македония, след като решили да правят министерство на флота. - А защо ще правим министерство на флота, след като нямаме море? - А българите защо имат министерство на вътрешните работи!