Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!

Еврокомисарят ни съветва, че за успех е нужна добра политика
Обновена: 20 юни 2015 15:01 | 20 юни 2015 15:00,
172
 Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!
Снимка: архив, Булфото

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание.

Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По думите й, страната ни отново се връща към темата за реформите.

"България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени", посочи тя.

"В сегашния мандат най-важното нещо, което мога да направя и го правя за България, е да помагам в страната да разбират какви възможности предоставя ЕС за нас - в бюджетен план, с плана "Юнкер", така че да се възползваме от тези възможности. Много се радвам, че вече всички програми за новия период за България са одобрени. Това са 32 милиарда лева", пресмета Георгиева.

Според нея правителството работи добре, но трябва и усвояването на еврофондовете да върви добре, за да стигат парите до тези, които най-много имат нужда от тях.

"Най-важното е да осъзнаем нещо изключително отговорно за правителството на България, за всички нас - че икономиката на Европа излиза от криза. Влязохме в ЕС, той влезе в криза. Това ни навреди, но сега европейската икономика излиза от кризата. Имаме много голяма нужда от инвестиции в страната, за да има работа за хората. Ако се вслушаме в техните гласове, какво ни казват българите - най-голямата им грижа е има ли работа за мен,
мога ли да разчитам на доход за моето семейство. Имаме нужда от работа в страната, за да не напускат българите", каза тя.

Според нея няма причина България да бърза към еврозоната.

"Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея", заяви еврокомисарят.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега.

"Какво ще се случи по-нататък - ще видим", добави зам.-председателят на ЕК.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее.

"Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството", коментира Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Кристалина, пак ли четкаш бат' си Бойко. Той управлявал добре, а народа само мрънка, така ли?
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагла хубавица!
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинка няма мисленето как да изгради бъдещето на България.На нея и са запушили мисловните канали с пачки пари и за това не и на акъла за никой освен за собствения си егоизъм.Такива не са израснали мисловно и духовно за да имат кауза и тя да е България.В нейните представи се побира единствено желанията на господаря и!! Ако тя вземе да мисли ще бъде изхвърлена от ЕС ,защо да го прави за едни бедни и прости българи,като тя си е по-важна и значима в този си вид!!
94
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 8 години
За съжаление вие и такива, като вас работите само за себе си и семействата си, но не и за страната си.......
93
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Да регистрираш фирма,да заложиш всичко каквото имаш ,да излезеш на пазар без протекции и да те дондурка някой ,безценно,тази жена знае ли какво е това?
92
0
 
2
 
! Отговори
oui преди 8 години
Ako duma za nezakonnite c*ganski architekturni zabelejitelnosti v rbg, naistina s mrankane ne stava. Ima nujda ot osvetiavane s svetena voda.
91
0
 
2
 
! Отговори
fals преди 8 години
Tea debeli zadni*i samo lapat ogromni zaplati i vzemat ogromni darenia za podkupi - slepite daje go vijdat.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази *** да не говори нищо за България !Да си гледа слугинажа на Световната банка и да забрави за България .Не я искаме .
89
1
 
11
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
АМАН от тая мазна муцуна, при наводненията в България избяга. Станала е като ФИДОСОВА
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яд ме е когато хора,като Сталинка и Кунева се опитват да говорят от името на народа и да изказват тяхно мнение без да се покрива с мнението на обикновения човек.Колко са ми отвратителни,като искат хем да са богати и хем да разбират от сиромашия и социална политика.Това ми говори за раздвоение на личността,а такива индивиди са с объркана психика и мислене.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази *** и Куневица се борят коя е по-отвратителна.
86
1
 
7
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Олигарсите се благоденстват както и преди!!! Сталинка покаэва отровна смес от арогантност и беэсрамно користолюбие!!! Всичко това в комбинация с най-тежките времена на строги ограничения!!! Спасителни фондове -наливане на пари в эагубени клауэи, печатене на пари!!! Евроэоната ще се раэпръсне на малки парчета или на един голям северен блок и раэпокъсан юг!!! Въпрос на време е РАЭПАДАНЕТО на ЕС!!!
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как-то има правила за членство в ЕС, така ще трябва да има и възможност за излизане от съюза.Гърция, като непредвидим партньор, трябва да мине от жълта зона в червена, а кредиторите да пият студена вода.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OT TEZI 32 MILIARDA DA SE DADAT NA ROMITE 10% ILI 3,2 MILIARDA ZA INTEGRIRANETO NA ROMITE ZA INTEGRAZIA V OBSHTESTVOTO ZASHTOTO EVROPA SHTE NI POTARSI SMETKATA.
83
1
 
15
 
! Отговори
Dedo Simo преди 8 години
С мрънкане Сталинке верно е става.Ама и с празно дрънкане, като твоето, също не става.Според мен обаче ти дължиш на нас българите, отговор на два въпроса - кого представляваш в ЕС като еврокомисар- България или САЩ? И второ, да обясниш на широката публика, как от правоверен комунист, се превърна в още по правоверен американски лакей? Да добавя и това, че имам собствени отговори и на двата въпроса, но все пак имаш правото да потвърдиш, или да се оправдаеш!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинке,проблемът на вас,управляващите, е ,че не четете правилна литература,а ако четете, правите точно обратното!Престани да пишеш и да се занимаваш с простотии,прочети написаното преди 85 години от човека,на когото си била кръстена,осмисли го и наистина реформирайте световната икономика!"Четенето- то СЛЯПОТО ОКАТО прави"- е казал един умен човек!През гугъла: "чтобы уничтожить кризисы, надо уничтожить капитализм"
81
1
 
17
 
! Отговори
българина преди 8 години
да ти е..а май.. та предастелска връщай българското гражданстово и върви на майната си. без теб един предател по малко, чуваш ли ти нямаш нищо общо с България измитай се и отивай в сащ да лижеш *** ***
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taa pak ot zloba i sluguvane stava vse po debela i grozna..a da si trae nakoi da a pita
79
2
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Че то най-голямото мрънкало в България е Б.Б. Вечно някой му е виновен, вечно с нещо не е съгласен, а уж се води премиер! И тази лелка как реши, че правителството работи добре, като няма никакви, ама никакви положителни реформи. Що не прочете, какво каза представителят на Световната банка за България Тони Томпсън. Так той заби в земята цялата дейност на корумпираното правителство. Ама продажните журналисти и медии си правят оглушки...
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иэ всички забравят или не знаят, че криСталина беше Партиен секретар в УНСС.