Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!

Еврокомисарят ни съветва, че за успех е нужна добра политика
Обновена: 20 юни 2015 15:01 | 20 юни 2015 15:00,
172
 Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!
Снимка: архив, Булфото

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание.

Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По думите й, страната ни отново се връща към темата за реформите.

"България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени", посочи тя.

"В сегашния мандат най-важното нещо, което мога да направя и го правя за България, е да помагам в страната да разбират какви възможности предоставя ЕС за нас - в бюджетен план, с плана "Юнкер", така че да се възползваме от тези възможности. Много се радвам, че вече всички програми за новия период за България са одобрени. Това са 32 милиарда лева", пресмета Георгиева.

Според нея правителството работи добре, но трябва и усвояването на еврофондовете да върви добре, за да стигат парите до тези, които най-много имат нужда от тях.

"Най-важното е да осъзнаем нещо изключително отговорно за правителството на България, за всички нас - че икономиката на Европа излиза от криза. Влязохме в ЕС, той влезе в криза. Това ни навреди, но сега европейската икономика излиза от кризата. Имаме много голяма нужда от инвестиции в страната, за да има работа за хората. Ако се вслушаме в техните гласове, какво ни казват българите - най-голямата им грижа е има ли работа за мен,
мога ли да разчитам на доход за моето семейство. Имаме нужда от работа в страната, за да не напускат българите", каза тя.

Според нея няма причина България да бърза към еврозоната.

"Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея", заяви еврокомисарят.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега.

"Какво ще се случи по-нататък - ще видим", добави зам.-председателят на ЕК.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее.

"Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството", коментира Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
12
 
! Отговори
уж голяма... преди 8 години
... неолибералка па много и хареса на държавна работа! Европа се напълни с неолиберали от САЩ.
76
0
 
15
 
! Отговори
Мрънлю преди 8 години
Ами спри да мрънкаш тогава първа
75
1
 
8
 
! Отговори
Аонименн преди 8 години
Извинявам се за допуснатите грешки.Понякога при бързо течащата мисъл ,човек се обърква несъзнателно,едно понякога мисли а друго пише.И друго съм забелязал,че когато не можеш да се побереш в 500символа се налага да се трият думи и не винаги се получава добър смислен и изчерпателен текст.Но това го разбират само хора,които имат какво да кажат и са се сблъсквали с това неудобство.По-важно е човек да може да мисли ,
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 114 АнонименНе лева,драги не са лева!!!!!В ЕВРО е дългът!!!!
73
0
 
15
 
! Отговори
Като следствие... преди 8 години
... 5 годишната работа на Кристалина Георгиева като еврокомисар по хуманитарната помощ и помощта за развиващите се страни цяла Африка, Сирия, Ирак и Афганистан са на път към Европа. На нейно място хората с малко морал се срамуват от факта, че 5 години са получавали заплати.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро чух един да се изказва как ЕС щял да даде за емигрантите колкото пари си поискаме,само и само да ги приберем.Как така ще дава колкото си поискаме? Кой ще ги връща тези пари? Не стига,че БВД на страната е 53,1милиард.лв. ами и тези помощи на чужденци. .Крисалина Г. що не обясни,че сме най-бедната страна в ЕСи не можем да си позовлим това,ами като Кунева все ЙЕС им вика.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 111Ами именно. В друго страна няма да стане. Не разбираш ли? Германците са си германци, и живеят като германци. Габонците са габонци., и т.н. Всичко зависи от хората , вкл раболепие и т.н. Каквито са хората, такива управляващите, по определен начин се отнасят към определени хора.
70
1
 
8
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
И на тая единственото и облекло е знамето на ЕС като на Кунева.Това всеки психолог вярвам ще потвърди издава липса на собствена личност.Това са просто едни чиновнички без грам мозък,едни сенки на ЕС!А от гледна точка на България са едни долнопробни предателки. Предложението и да населим България със сомалийци за да сме си решали демографския проблем трябва да върви в досието и на тая и да се поглежда всеки път преди да се говори с нея за да си припомнят хората умствено-психическото и състояние.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАЛИНКЕ КАТО ТИ ЗНАМ ЕНГЕЛЕЗКИЯ НАПРАВО ГИ ИЗКЪРТИ АНГЛИЧАНИТЕ. ВСИЧКО ТИ РАЗБИРАТ АМА НА БЪЛГАРСКИ. ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ КАКВО НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИТЕ? ОСВЕН ЧЕ СИ ВЗИМАШ ТЛЪСТАТА ЗАПЛАТКА ЗА ДРУГО НЕ СЕ СЕЩАМ. ПО ДОБРЕ ВЗЕМИ СЕ СКРИИ ДА НЕ ДРАЗНИШ ХОРАТА ЧЕ НА *** НЯКОИ ЧАСТИ МНОГО Я СЪРБЯТ.
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уффф, тая фръцла освен да реди лозунги и постулати друго не е направила досега. И тя като омайната Мая се изживява сякаш е на ревю - за какво е там назначена, на никой не е ясно!Обикновена чиновническа калинка на евро-заплата!
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.....трябват и пари Кристалинке, не асфалт и лентички.Всеки го знае.
66
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинка да ни представлява по света... Какво падение. Пък и акъл дава.
65
2
 
15
 
! Отговори
няма надежда! преди 8 години
Целта беше да се съсипе държавата и да се постави в зависимост от зап.европейските грандове.Това стана лесно с подкупване на определените от запада родни предатели за жълти стотинки.Как се развива нова икономическа база с тези банки,които явно задържат развитието с високите,непосилни лихви от 12 до 16 %?Как да стане с драконовските изисквания и регламенти,които за нас са задължителни,а за много фирми на запад не толкова?Как да стане като съзнателно изпуснахме кадрите си навън?Добре премислено!!!
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо общо с ГЕРБ. Осъзнайте се. Проблемът е в хората на тази географска ширина, наречена България. Така не става и не може да стане. Трябва характер, честност, образование, смелост, доблест - все качества, които липсват на повечето българи
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А *** й "постижения" започнаха да ни ги връщат със самолети от Австрия и Швеция!!!!!
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обикновена лихварка и калинка на ГЕРБ и мутреса на Тиквата.
61
2
 
23
 
! Отговори
Ай сиктир бе! преди 8 години
Анти българка,срам и позор.Помниш ли от къде дойде,кой те докара?Какво си направила за България?Престани да говориш за България и да даваш акъл.Скрий се в Брюксел и не се показвай.
60
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарката криСТАЛИНА няма думата.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето не е казала че трябва да си сменим чипа...
58
17
 
3
 
! Отговори
американска подлога преди 8 години
Ами к'во толко е казала, права е!