Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!

Еврокомисарят ни съветва, че за успех е нужна добра политика
Обновена: 20 юни 2015 15:01 | 20 юни 2015 15:00,
172
 Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!
Снимка: архив, Булфото

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание.

Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По думите й, страната ни отново се връща към темата за реформите.

"България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени", посочи тя.

"В сегашния мандат най-важното нещо, което мога да направя и го правя за България, е да помагам в страната да разбират какви възможности предоставя ЕС за нас - в бюджетен план, с плана "Юнкер", така че да се възползваме от тези възможности. Много се радвам, че вече всички програми за новия период за България са одобрени. Това са 32 милиарда лева", пресмета Георгиева.

Според нея правителството работи добре, но трябва и усвояването на еврофондовете да върви добре, за да стигат парите до тези, които най-много имат нужда от тях.

"Най-важното е да осъзнаем нещо изключително отговорно за правителството на България, за всички нас - че икономиката на Европа излиза от криза. Влязохме в ЕС, той влезе в криза. Това ни навреди, но сега европейската икономика излиза от кризата. Имаме много голяма нужда от инвестиции в страната, за да има работа за хората. Ако се вслушаме в техните гласове, какво ни казват българите - най-голямата им грижа е има ли работа за мен,
мога ли да разчитам на доход за моето семейство. Имаме нужда от работа в страната, за да не напускат българите", каза тя.

Според нея няма причина България да бърза към еврозоната.

"Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея", заяви еврокомисарят.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега.

"Какво ще се случи по-нататък - ще видим", добави зам.-председателят на ЕК.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее.

"Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството", коментира Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
9
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Като чета тъпите коментари, по добре да ни заличат от света... Мързелив, всезнаещ, тарикатски народ, на никой няма да липсва!!!
56
4
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До шимпанзеИво Минджев...ти ли си?
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шимпанзе"високообразовано" може след време един такъв да ти резне главицата или да реши ,че тук му е добре да налага шириата ..за да интегрира изостаналите неинтегрирани местни православни християни !!!!
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кво лошо виждаш в името й бе ***. Да не би малкото дете да си избира името само.В края на крайщата и *** преди години е било много модерно име,но времената се менят.
53
3
 
6
 
! Отговори
Vans преди 8 години
До РЕАЛНА ПРОМЯНАБожа опази! Когато в миналото правителство подпираше ДПС не ви ли стана ясно, каква игра играе тоя?!
52
10
 
2
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
Аз пък мисля,че бежанците хич,не се чувстват удобно в Бг. По-скоро ние трябва по умело да разговаряме с някой институций за тяхното по-пълноценно интегриране,.В края на крайщата и у тях има високообразовани хора с професий и умения от които бг държавата може да извлече изгода
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАЛИНка, хубаво, демократично, съвременно име. Защо всяко второ девойче не се кръщава с това хубаво име?
50
9
 
5
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
Аве какво заличаване ,какви простотий пишете,бе...Повече от 500 г,една друга, много по-мощна империя се е опитвала да заличи това племе,та сега ли ще ни заличат няколко хиляди бежанци-кораво и жилаво племе сме ние,айде вдигнете си главите малко,де какво е това черногледство.Но все пак БГто трябва да настоява за малко повече помощи във връзка бежанския проблем,да не забравяме,че сме част от европейското семейство
49
2
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До шимпанзеНе пиша от компа, бе МАЙМУН!Сигурно си нЕкой ***...
48
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 години
***, проста комунистка кат Император тиквонии ,само концлагер за такива кат Сталинка тя и от името си дори се срамува
47
2
 
14
 
! Отговори
8 преди 8 години
До шимпанзеСВЕТЛИНАТА,ДЕТО Я ВИЖДАШ В ТУНЕЛА,НАЛИ ЗНАЕШ,ЧЕ Е НА ИДВАЩИЯ ВЛАК!ТУТУУУУУУУУУУ!
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинка ми прилича на Сорос с пола !!! Освен външната прилика и двама та споделят едни и същи принципи ,а те са постепенно заличаване на православните българи и заместването им с роми и всякакви навлеци от Азия и Африка !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
45
7
 
1
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
Кви са тия глупости-цитирам ""мъртъв народ"",ако Бог ни е отредил да бъдем-ще бъдем,ако не е върви на гледачка
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тази евробюрократка иска да приемаме колкото може повече бежанци , според едно нейно изказване -за да ни оправили демографския проблем ...как ще стане тази работа като първо тези не се интегрират ,а са затворена общност на религиозен принцип и второ нашите жени ли ще им предлага за разплод???
43
6
 
1
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
До АНТИ Споко брад,лошото мина-щом имаш кумпютър и плюеш тука значи не си умраял от глад
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70 Ти да не мислиш че според нейните способности са я сложили на този пост -и кака Пена чистачката да бе предложил Борисов -и тя щеше да стане еврокомисар -единственото условие е да е чистила преди това няколко години къщи на богати англичани -за да е усвоила освен езика и маниера да лицемерничи !!!!!!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До baihui 69 много ревулиционно си се настроил господине,ама май си като генерал без армия,хихихих
40
3
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Дават Ви евроатлантически ценности, а вие мрънкате! Защо бе българи?Заплатите български-цените европейски!И по-лошо ще стане!
39
5
 
9
 
! Отговори
РЕАЛНА ПРОМЯНА преди 8 години
Сидеров - президент!България - президентска република!
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66 Ами хайде,де малко ти остава и ще успееш,хайде че децата вече по улицата питат,що чака тоя та досега не се е доказал колко е способен,хахаха,май само да си чешеш езика можеш-Поздрави .