Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си

Той обясни, че за момента искане за разполагане на US-танкове у нас няма
2 юли 2015 18:22,
119
Ненчев за истерията с танковете: Не намирам вина в себе си
Снимка: Архив Булфото

Военният министър Николай Ненчев нарече "истерия" и "разминаване" напрежението, породено около очакваното пристигане на до 14 американски танка у нас и неговата реакция по случая. Той беше изслушан днес от депутатите от комисията по отбрана в парламента. Министърът обясни, че не чувства в себе си вина за напрежението.  

То назря след като Америка обяви, че ще разположи танкове в 6 държави от Европа, сред които и България. Тогава министерството на Ненчев обяви официално, че такова искане не е отправено към България.  

Още по темата

Днес Ненчев обясни, че въпросът към ведомството му бил ще бъдат ли разполагани US-танкове за постоянно у нас. "На този въпрос отговорих, че такова искане не е постъпвало и до момента няма", каза той.  

Министърът обясни и че винаги се е стремял към пълна прозрачност и ще продължи да го прави. "Надявам се, че след днешното заседание още по-ясно и тясно ще съгласуваме всяка позиция, за да няма разминаване и истерия. Защото наистина се създаде едно усещане от страна на обществото, че нещо особено се случва, но повярвайте ми, че не намирам особена вина в себе си", каза Ненчев.  

Министърът каза и че няма съмнение, че е уведомен за всички танкове преди те да пристигнат в България. Той отново обясни, че пристигането на американската техника е част от съвместни дейности, които са планирани до края на годината.  

Междувременно депутатът от ГЕРБ Валентин Радев обясни, че от изслушването на Ненчев станало ясно, че той още през февруари е уведомил с писмо шефката на парламента Цецка Цачева за предстоящото пристигане на танковете. "Те /б.р.-Министерство на отбраната/ са ги знаели, но министърът, когато е отговарял, не е могъл да знае дали това е изпълнено", каза Радев и допълни: "Нашата забележка беше да има по-голям синхрон и да се обяснява недвусмислено, да покаже документ, ако трябва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
народен съд за виновниците за поредната катастрофа на българиякойто остане жив да знае кой е виновен и да търси възмездие
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 27Силата на Русия е такава, че само тя спира нахлуването на янките с тяхните бултериери и пуделчета в огромната страна. Не е шега работа да изстрелят синхронно по РФ няколко хиляди крилати ракети! Много зор ще видят руснаците да ги свалят всичките, въпреки зенитните комплекси, МиГ - 31, средствата за РЕБ. Затова предупреждението е ясно, каза го и Путин, и Лавров - моментално следва ответен удар с ядрено и неядрено оръжие! Новите руски ракети могат да летят по ниска траектория, да маневрират
76
12
 
1
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
На задунайците им се разтрепериха мартинките от 14 танка...Явно техните приятели от Русия са им съобщили, че се отказват да ни освобождават, ако ще има танкове в България...хи-хи-хи
75
14
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
До Анонимен 98 Защо лъжеш бе руска подлого ! Аз лично съм виждал руски войници и то много пъти -и след 1956 и след1968 най-често от тези с дръпнати очички.
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо 93"...негов близък роднина, член на БЗНС Никола Петков, е бил политически емигрант в Германия.". Това е от Интернет. "...неговият баща и чичо са жестоко репресирани от комунистите" , пишеш ти. Я поразкажи още някоя басня, забавен си! А тези танкове не могат да плуват, не могат да преплуват Черно море, да минат трите ръкава на Дунавската делта, ще закъсат още в блатата, като в Ирак. И никого не плашат, само дразнят - целта на заниманието.
73
1
 
14
 
! Отговори
Лъжа преди 8 години
Лъжци нагли!!! Нали бяха 2 танка. След това станаха 14 ???? Долу !!! Оставка !!!! На цялото предателско правителство !!! Чужди войски не искаме !!! Нито руски нито "Демократични" !!!!Аз лично видях преди 2 седмици как влязоха в БГ около 10 танка с камиони. По железница още поне десет, а със самолети докараха няколко ????? Какво става питам аз ???? Във война ли искате да ни вкарате ??? Перуки предателски ????
72
0
 
1
 
! Отговори
Плюс преди 8 години
До bocАре "плюс" и на теб за коментара !
71
0
 
1
 
! Отговори
Имаш "плюс" преди 8 години
До онИмаш "плюс" от мен !На изборите трябва да покажем позиция !!!
70
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България имаше 2000 танка че и ракети имаха ами ги нарязаха на скрап защото на новите господари не им харесва да има руска военна техника в БГ Е сега МВФ ще ви даде пари за американска техника ама ще станем с дълговете втора Гърция! Рашките даваха танкове за развалени и домати и болгарски перец ама Американците искат долари а доларите ги печата ФЕД
69
1
 
7
 
! Отговори
Пешко, бе, преди 8 години
като ти чета лексиката, *** ти сигурно си някой жаден за червена кръв възкръснал вампир, обесен от народния съд след 9-ти септември, бе.
68
0
 
1
 
! Отговори
да живее БЪЛГАРИЯtap преди 8 години
До да живее БЪЛГАРИЯDa, be, kolko silna stana Bulgaria, eiii takava nezemna sila subrana na edno mesto sveta za pruv put vijda. To ikonomika, to armiq, to politika, to obrazovanie - sila be, sila. Mejduplanetarna sila.
67
19
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Както винаги министър Ненчев е точен и със спокойното си и правилно поведение всява страх на червената върхушка.Да не забравяме,че неговият баща и чичо са жестоко репресирани от комунистите,а Вие сега какво искате техните синове да го обичат ли?Колкото повече го нападат,това е знак,че той е на правилният път.Все пак той е човек с две висши образования и няма да падне на нивото на простаците болшевици!
66
1
 
19
 
! Отговори
Народен съд преди 8 години
Вие не намирате вина в себе си, но бъдещият Народен съд на Народна република България ще намери и ще ви осъди подобаващо.
65
1
 
16
 
! Отговори
IYI преди 8 години
До МРАВКА че са национални предатели спор няма, само че са агенти не само на ЦРУ. Което не им пречи активно и едновременно да доразграбват и унищожават родината ни.
64
0
 
34
 
! Отговори
он преди 8 години
Американското правителство обяви че ще разположи 250 танка за постоянно в 6 страни включително и в Бьлгария и че това е сьгласувано с тези правителства.Ненчев и Митов и двамата американски слуги льжат че това е по стара програма,защото ги е страх да кажат истината и защото се боят от реакцията на народа особено преди изборите.Ако са учения нормално е да кажат и кога ще си трьгнат.Бьлгарският народ не е питан за влизане в НАТО и трябва да кажат кой е поканил американските фашисти в Бьлгария.КЬДЕТО МИНАТ ЯНКИТЕ СЕЯТ СМЬРТ И НЕЩАСТИЕ.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако има война то няма да се води въобще с танкове-виж как цру ликвидира боко харам-пуснаха газ който се съедини с кислорода във въздуха -после минаха само да съберат труповете
62
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
"да покаже документ, ако трябва" да тично тъка.Анай добре е документа да е подписано заявление за прекратяване на трудови взаимоотношения.
61
0
 
25
 
! Отговори
Тиква от бостана преди 8 години
Ако можеше с косата да се присади и акъл...нямаше да си Хамериканска ***,национален предател или обикножен ***!
60
2
 
28
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ВСИЧКИ НА ВЛАСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г. СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И АГЕНТИ НА Ц.Р.У..
59
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Няма виновен министър! Историята го доказва!!!