Кънев: Намираме се на ръба на исторически компромис!

Предстоят разговори с ГЕРБ, добави още той
Обновена: 23 юли 2015 14:19 | 23 юли 2015 14:00, Камелия Цветанова
37
Кънев: Намираме се на ръба на исторически компромис!
Снимка: Булфото, ахрив

Намираме се на ръба на наистина исторически компромис. Това обяви съпредседателят на парламентарната група на РБ Радан Кънев след поредната си среща с лидера на ДПС Лютви Местан.

Кънев призна, че към момента явно няма нужната подкрепа от 160 депутатски гласа за внесения вече проект за промени в Конституцията, който утре трябва да бъде разгледан от Народното събрание.

Още по темата

"Предстои ни среща на нашата парламентарна група, предстоят разговори с ГЕРБ", анонсира той. Вероятно след тях ще се стигне до "историческия компромис".

Освен това този следобед предстои поредното заседание на председателския съвет на парламента, на което се очаква да ръководствата на парламентарните групи да решат дали ще има нов проект за поправки в Конституцията или ще се гласува вече внесения.

Тази сутрин също имаше такова заседание, но то не се увенча с успех.

Вчера след консултации на премиера Бойко Борисов с парламентарните групи стана ясно, че има договорка за внасяне на нов проектозакон за изменение на Конституцията.

По-късно обаче реформаторите излязоха с решение, че няма да подкрепят законопроект за промяна на Конституцията, различен от вече внесения, който обаче няма нужната подкрепа от160 гласа, за да бъде приет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Корекция на заглавие преди 8 години
"Даваме гърба и се навеждаме за исторически компромис" - опа това не звучи добре,защото никой компромис не е исторически за РБ.Компромисите за тях са ежедневие.
19
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист- костовист преди 8 години
Краят на ДСБ вече се вижда!
18
1
 
5
 
! Отговори
Гепи Москов преди 8 години
Радан се ръкува с мафията .Това не е правилно .
17
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Компромис правят личности,а тука нещо не ги забелязвам на хоризонта.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намираме се на ръба на исторически компроми .Сега пак Кънев ще започне да извива ръцете на ГЕРБ с още искания за Рехорматорите демек де компромис. ГЕРБ не се ли усещат?Ами то Реформаторите май са с повече власт , министри, зам. министри и пр. големи клечки пък и при нови избори са наистина навън.
15
1
 
9
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Компромис с националните интереси, компромис с доверието на хората. Стига компромиси. Не виждате ли, че хората не ви искат. ОСТАВКА
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами човека ви го каза в прав текст. Без ДПС няма да стане (агент Павел)
13
1
 
11
 
! Отговори
алекс2 преди 8 години
Като гледаш контрапротестиращите трябва да си *** да не се светнеш каква *** роля играе ДПС в България !!!
12
0
 
3
 
! Отговори
432 преди 8 години
По въпроса за конституцията, демократичните партии са в пълна конступация (бълг. ЗАПЕК).
11
0
 
13
 
! Отговори
Петьофи преди 8 години
Местан ще решава ,защото с хитрост и подмазване всичко си го постига.Чудя се Б.Б навид голям мъжкар ,как търпи подобни *** ,хлъзгави елементи да му се усукват и натрапват.Това е държава ,Родина все пак ,толкова ли лесно се предава в ръцете на целенасочено унищожаване на култура и език като се замества с друг който го има в съседна държава,много е пошло и елементарно да се съгласяват политиците на подобно нещо.Май толерантността ми се изчерпа и пак ние трябва да си защитаваме страната от враго
10
0
 
12
 
! Отговори
Рафинара преди 8 години
Новият законопроект съобразен с исканията на Местан ли са?Ако да по добре да няма промяна в Конституцията ,щом Местан ще дирижира държавата а не един билюк партии които не искат да са обединени и да променят баз проблем Конституцията а ще се оставят в ръцете на етническа партия като ДПС тя да им определя какво ще става в държавата.СРАМ И убида за българските граждани,извинение към пребоядисаните мюсюлмани от българи на турци обаче това е положението.
9
0
 
28
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Най-правилно е да се каже,че се разиграва политически цирк!
8
1
 
27
 
! Отговори
аз преди 8 години
Исторически компромис е, че още ви търпим. Но всичко си има граници и часовника неумолимо цъка. На народа скоро ще му писне съвсем и тогава всички *** партийци дет ни мародерствате десетилетия така ще си го отнесете, че ви е бедна фантазията.
7
10
 
4
 
! Отговори
. преди 8 години
Радан влиза в историята!
6
0
 
3
 
! Отговори
Беяча преди 8 години
И десет костентуции да турят па че си бием!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами Бойко и Местан ви намацаха задните части обилно с вазелин.Сега колкото и да се правите че стискате и се пазите от проникване драги Реформатори е късно.Иначе няма повече Народно събрание и папкане на разни постове с които се уредихте.Така ,че ще приемете всичко ,че ще питате има ли още
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам и думица на този добре платен удбаш.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така наречената "съдебна реформа" ... досега се изразява единствено в преговори за мнозинство и кой е по-по най, както винаги.Така и не се разбра в какво точно ще се състои тази реформа
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под "исторически компромис" Радан Кънев има предвид, че една противоконституционна партия, която навремето не подписа конституцията /ако не помните/, сега ще участва заедно с Реформаторския блок и така наречените патриоти в промяната на конституцията. Звучи абсурдно, но е така. Радан, Валери и Каракачанов знаят, че никога повече няма да видят парламент, затова ще си продадат меките продължения на гърба на ДПС, само и само да лапкат следващите 4 години.
1
3
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Понеже в сайта държат да се изказваме на академично ниво ще кажа, че тези от РБ са по контактните личности от женски род,както им викахме в квартала!!