На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци

"Ти какво искаш за твоите подписи... накрая – прасе с крака на пиле"
Обновена: 23 юли 2015 12:11 | 23 юли 2015 11:48, Камелия Цветанова
56
На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци
Снимка: БТА

На БСП им омръзна от совалките в парламента заради промените в Конституцията и се оплакаха, че тези пазарлъци в крайна сметка се отразяват лошо не само на авторитета, на управляващото мнозинство, но и на целия парламент, а целта е прегрупирането и овладяването на съдебната власт.

Социалистите са против каквито и да било поправки в основния закон на този етап, защото според тях реформата може да бъде осъществена чрез промени в Закона за съдебната власт.

Още по темата

Лидерът на левицата Михаил Миков даде заявка, че червените депутати ще внесат такива през есента.

Той беше категоричен, че вече няма да участва в заседанията на председателския съвет на парламента, на които се говори за поправките в Конституцията.

"Срещите са ежедневни и то по няколко пъти на ден и нашето впечатление е, че разговорите са сведени до два проблема – аритметика за разпределението на двете колегии във ВСС и как да се съберат гласове за внасянето на нов проект за промени в Конституцията", обобщи позицията на БСП депутатът Янаки Стоилов.

Според Миков аритметичният подход при събирането на гласове подрива конституционните устои, а в това събиране на гласове има закана, че който не подкрепя проекта "не е от прогресивната част от човечеството".

"Сегашната ситуация придобива комичен оттенък", коментира Миков и с насмешка обяви, че ситуацията в парламента е като на пазара.

"Това ходене от кабинет на кабинет, ти какво искаш за твоите подписи, след това в други - ти какво искаш, и накрая се получава прасе с крака на пиле", отсече иронично червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
О'Нуф Рий II преди 8 години
"На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци"=- То и на нас ни втръсна от лъжливата върхушка в БСП, и ние не и вярваме та, някъде тук се ражда Взаимността на следващите поколения.
36
1
 
1
 
! Отговори
анинимен преди 8 години
бай Вълчо.ЗЛАТНА ТИ УСТА....
35
4
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Има поне 4 партии които за отговорни за т.нар. преход.Е, БСП-то е една от тях.ДПС,СДС и милиционерската ГЕРБ са след нея.Нека им покажем среден пръст на изборите през есента.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде,моля,поборниците за така предложената"реформа",да обяснят,кои текстове спомагат за ускорено и безпристрастно правосъдие,защо всичко се прави на тъмно с пазарлъци?Подозирам,че няма да получа адекватно обяснение,понеже привържениците на партийните централи,боравят само с мантри и заклинания!
33
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Бих ги оприличил на огромна спяща клетка ,дремят някъде по канцеларии,бъркат си в носа,взимат някаква заплата и чакат сигнал да се струпат до чинията на бира и кебапчета
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вашта *** наглаТе твоите искания все левичарски,ама нейсе,даже не се усещаш.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой от тук подкрепящи реформата да обясни как съдопроизводството ще стане по бързо и по безпристрастно. Че всички ще са равни пред закона. Това че ще разделят ВВС на 2 , че ще се гласува явно /ясно е тока по лесно се контролират магистратите/ според мен не променя скоростта на съдопроизводство.
30
7
 
3
 
! Отговори
N преди 8 години
Втръсна им,защото вече не могат да крадат както и колкото си искат,вече не са на власт и няма пари за тях!Станишев заради това замина за Европа за да оправдаят защо ДПС издърпа които гласува за тях през тези години!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"прасе с крака на пиле"Признаха си вече, че по време на ВНС създадоха свинска конституция тип прасе без крака. Сега к'во...
28
8
 
6
 
! Отговори
вашта *** нагла преди 8 години
Комуняци, като сте запитали какво искаме, то отговорът е *** - лустрация на самозабравата се мутригархия, равноправие пред закона и справедливо заплащане! Съвсем простички нещица, от които обаче комунистът бяга като дявол от тамян, щото в среда със законност и справедливост просто комунизъм не вирее!
27
6
 
11
 
! Отговори
ранчо преди 8 години
До БСП-100г. лъжи Само сто години ли бяха. Сега са 25 години обири и събличане на последната риза на българина. Останахме без образование и здравеопазване. Стига сте винили за всичко БСП. Ако другите бяха държавници за 25 години България щеше да стане цветуща държава. Къде според теб е Костов, Радан, Лукарски, Кунева , Цецка Цачева, а дебелата нотариуска Федосова. Сега се краде много повече - милиарди. Къде са заводите ни и производството
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Комунистите унищожихА роднините на Радан Кънев /леля партизанка / ,Ивет Димитрова/баба партизанка/ унищожили ги ?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мк Интересно дали знаеш кой и как създаде ДПС. Позаповед на посолството на САЩ с помощта на СДС . Я погледни снимките от начало на демокрацията,надвнасяне СДС и ДПС са заедно. Избора на Желев за президент с гласовете на ДПС.При свалянето на Виденов отново бяха заедно снимките пред Невски са категорични. СДС и ДПС се разделиха при Костов и то заради икономически интереси ( и то лични ) а не по принципни въпроси. Вземи се порови и тогава пиши.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП чакат обаждане от Москва дали да подкрепят промените, но там са против защото искат да се поддържа мизерията в Б-я и са сме лош пример за бедна страна членка на ЕС
23
4
 
8
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Интересно защо се плюе по партия заела ясна позиция? Управляващите внасят ли законопроект по който самите те са постигнали съгласие или ще се дебатира за нещо компромисно с което да се отчете дейност пред електората?
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И преди и сега БСП са мафия
21
4
 
8
 
! Отговори
Мк преди 8 години
ДПС е това, което е САМО И ЕДИНСТВЕНО заради БСП. Само заради това БСП заслужава да умре. Няма смисъл изобщо да се дискутира какво предлагат, какви програми имат и тн. Просто трябва да ги няма.
20
1
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
До ДО vesko02Какви са били изброените,твои съотборници ,това са били
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизмът си беше гадна диктатура,само,че имаха стратегия за развитие и сия следваха,а вече трошащите се магистрали,и метрото,са няма нищо за развитието на страната.
18
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До Един Българин1944-1969 та :)п.п. Как тогава всички бяхме равни, а някои бяха много "по-равни" от други, а? Средна ръка държава в Европа? Беше много под средното, а при царя, който е работил е живеел много по-добре. Дядовците ни казваха, че гърлежите понеже са мързели живеели 5 пъти по-зле от нас 40тте години, но след 45 години комунизъм и 25 години беззаконие и безнаказаност какво се случва с България и Българите?