На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци

"Ти какво искаш за твоите подписи... накрая – прасе с крака на пиле"
Обновена: 23 юли 2015 12:11 | 23 юли 2015 11:48, Камелия Цветанова
56
На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци
Снимка: БТА

На БСП им омръзна от совалките в парламента заради промените в Конституцията и се оплакаха, че тези пазарлъци в крайна сметка се отразяват лошо не само на авторитета, на управляващото мнозинство, но и на целия парламент, а целта е прегрупирането и овладяването на съдебната власт.

Социалистите са против каквито и да било поправки в основния закон на този етап, защото според тях реформата може да бъде осъществена чрез промени в Закона за съдебната власт.

Още по темата

Лидерът на левицата Михаил Миков даде заявка, че червените депутати ще внесат такива през есента.

Той беше категоричен, че вече няма да участва в заседанията на председателския съвет на парламента, на които се говори за поправките в Конституцията.

"Срещите са ежедневни и то по няколко пъти на ден и нашето впечатление е, че разговорите са сведени до два проблема – аритметика за разпределението на двете колегии във ВСС и как да се съберат гласове за внасянето на нов проект за промени в Конституцията", обобщи позицията на БСП депутатът Янаки Стоилов.

Според Миков аритметичният подход при събирането на гласове подрива конституционните устои, а в това събиране на гласове има закана, че който не подкрепя проекта "не е от прогресивната част от човечеството".

"Сегашната ситуация придобива комичен оттенък", коментира Миков и с насмешка обяви, че ситуацията в парламента е като на пазара.

"Това ходене от кабинет на кабинет, ти какво искаш за твоите подписи, след това в други - ти какво искаш, и накрая се получава прасе с крака на пиле", отсече иронично червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви промени в конституцията ? Къде ги видяхте? Та там се предъвква само назначаването на свои хора на сладки служби!С ,какво малкото изтекла информация за готвените "промени" ни дава основание,че,ще се ускори процесът,и ще се гарантира безпристрастно правосъдие?
16
5
 
4
 
! Отговори
Мк преди 8 години
Палячовци! Омръзнало му било.... Дано не влезете з следващия парламент
15
6
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До 14Трольо, пенсионерите не знаят как са отваря интернет. Няма смисъл да пишеш глупости никой млад човек няма да ти повярва. За 25 годни от 1944 до 1945та колко пъти фалира България, колко пъти смениха парите, ЗАЩО?! Кажи на господаря си, че сбъркаха като ни изучиха ***. За твое сведение, аз съм роден точно 70тте години по време на великия социалистически "възход" и майка ми се е срамувала в магазина, че купува само 100г. салам за мен, защото с инж. заплата не се живееше, глуп***ко!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Super si prezenil si dalaverite i kombinaziahsta na gerb dps no i Kanev e Super ne im se dava lesno na gerb
13
5
 
7
 
! Отговори
РосНюзНадзор преди 8 години
Тоя алкохолик-олигарх нещо прасета и пилета му се превиждат. Явно за мезе на парцуцата. Срам и погнуса!!!!
12
6
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
10, без ефективен съд, който по възможност да не се управлява от "свиркаджията", всеки срещнат ще е все по-беден. Какви са подробностите и дали точно това трябва на България ще се види в последствие, но със сигурност нещо трябва да се промени и то скоро. От Мики маус незнам на кой не му е писнало и много се надявам да го няма и него и всички червени *** на политическата сцена скоро. Не че другите са някакви пичове и мислят за народа, но тези го доказха по неуспорим начин миналата година!
11
10
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Сто годишна партия с два периода на развитие ,терористичен и посттерористичен .Заради нея страната няма антитерористично законодателство,вероятно без аналог в ЕС
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Навремето по време на соца на БКП им пречеше тежкото буржоазно наследство.На сегашните "демократи" им пречи тежкото комунистическо наследство."...При соца въпреки недостатъците и извращенията за 25 години успяха от нулата да изградят икономика и 70те България беше страна със среден европейски стнандарт, не чак като Германия, но имаше промишленост, селско стопансво и се живееше добре. А сега 25 години затъваме в блатото - България е сравнима с бедни африкански страни кат Чад.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Навремето по време на соца на БКП им пречеше тежкото буржоазно наследство.На сегашните "демократи" им пречи тежкото комунистическо наследство. Нищо ново под слънцето. И тези "демократи" като предишните "комунисти". На крива ракета космоса и пречи.
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишето ще ревне, че никой не му предлага любимата водка, спокойно вас отдавна не ви броят - предатели сте!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Разбирам, че дрОгарите от ГЕРБ вече силно те дразнят. Но няма да пуснат властта лесно. Ще има геройски загинали, но баце винаги ще е облечен в бели одежди. Няма да се учудя и паметник приживе да му вдигнат.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лъжат всички са заедно , не искат да има промени защото всичките са за затвора , това кажете на хората
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gerb partiizite bkp kskto i Bsp bkp dps s partiizi bkp Pak sa Nikola se hvanahte ne moje da rasdelite milionite s bG tap narod
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей комунисти мръсни не се ли нядохте. Не убихте ли България достатъчно. Вземете си ваканция, че народа неможе да диша от вас вече.
3
19
 
7
 
! Отговори
Партизан за бой се с преди 8 години
И на нас ни втръсна от пост комунистически простотии Вашата мизерна партия принадлежи на историята Миков
2
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
през 92 год 2 адв колектив наложи правосъдие в българия 25 год нитоедно правителство не се справи с това правосъдие това означава че никой нежелае промени и да се запази статуквото имам спомен как иван татарчев казапо тв че изгонил всички червени от прокуратурата но оставил само леля ви защотое честна е хубаво като няма червени ние се зарадвахме сега ще настане една справедливост
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък аз симисля, че в следващия парлама няма да имате и 10 депутатинЪ