НСО – преторианската гвардия на елита

Бивш гард на службата: Гражданите трябва да са под закрилата й
3 авг 2015 09:03,
86
НСО – преторианската гвардия на елита
Снимка: НСО

НСО е преторианската гвардия на елита, настоя пред bTV независимият депутат Велизар Енчев. Според него, новият закон за НСО "визира хора като Ахмед Доган, които не влизат в списъка с държавни лица за защита".

Преди да се гласува, опозицията е имала предложение НСО да предоставя охрана на лица, които не могат сами да си позволят такава, но това е било отхвърлено, обясни депутата.

Още по темата

"Този закон е концептуално сгрешен", смята Николай Марков, бивш служител на службата.

"НСО не е национална служба, тя има представителство само в София и няма как бъде национална и да има закон". Според него, службата не трябва бъде към президента, защото той е освободен от носене на отговорност.

"НСО има работа с терористи. Трябва да има законодателство, което касае защитата от терористи, гражданите трябва да са под закрилата на НСО", поясни още Марков.

Според него, в момента службата се възстановява като едно луксозно украшение.

"Службата си гласува най-различни способи при масови безредици, като например използването на въжета, шокови и други палки, белезници, химически и халосни патрони, бронирани машини и др. Това жандармерия ли е, SS команда ли е?", попита Велизар Енчев.

"НСО няма отношение към масовите безредици, а към терористи", категоричен е Марков. По думите му, Националната служба за охрана е превишавала правомощията си не веднъж.

"Това е защото не е имало законодателство, което да документира дейността й", твърди екс гардът. Бившият служител даде пример: "Жена с две деца отиде през таван в полето, след като бе изблъскана от коли на НСО, пред очите на един човек, по това време държавен глава. Тогава, той махна с ръка и продължи".

Според Марков, след това са последвали заплахи срещу тези хора и те са замълчали.

"Не е логично НСО да използва Закона за отбраната и въоръжените сили, това са спортисти, озеленители и те не могат да придобиват военни правомощия", допълни още Николай Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
4
 
! Отговори
келеши! преди 8 години
Мутрите и *** като тоя Костов от миналата седмица скочиха на НСО-то. Пречи им на бабаитските изцепки по шосетата на бегето. Той се возел в една кола, пък жена му се возела в друга кола, па синът му се возел в трета, а тъщата му карала четвърта кола. Е в колко коли пътува семейството на *** Костов (не Иван, друг Костов)? Откъде има парите за толкова много коли? Я да му направят финансова проверка както в западните държави се прави за законност на доходите му.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НСО е излишна, защото народа обича управляващите неистово. При евентуален референдум, службата ще отпадне.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наследника на УБО още една комунисти4еска гадост
33
2
 
18
 
! Отговори
не стават за нищо преди 8 години
Тия от Нсо не стават за нищо. Преди време при мен дойдоха бивши от Нсо да търсят работа. Назначих ги, защото предполагах, че имат качества. Оказа се, че те дори не можеха да идват навреме на работа, липсваше им елементарна работна дисциплина, постоянно нарушаваха Закона за движение по пътя, бягаха от всякаква отговорност. Най-неприятното беше, че бяха постоянно алкохолизирани.
32
1
 
10
 
! Отговори
закривай преди 8 години
Закривай УБО
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последният който писа за страха ясно показва, страх да се насажда в хората защото уважение и респект не може да има. Как да ги има като тяхната дейност предизвиква отвръщение и погнуса от примитивния слугинаж на престъпници които унищожават България. Това е като при комунизма, като не можеш да убедиш с аргументи всяваш страх. Но времената са други и колкото да им се иска на някои да властват безнаказано това ще има край. И тези от НСО да не се молят за животеца си като в Украйна. Помните нали?
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберските във форума защитават едни БАНДИТИ и УБИЙЦИ!Жалка картинка, пожелавам ви вашите семейства да попаднат на пътя на тия подивели мутри, гадни гербери
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сте гледали Христо Гърбов в Улицата - ГАЗИМ е това са НСО. Бегай, защото идват и те газят, те са над закона. В Р.Б. само си играем на демокрация иначе всичко си е постарумо.
28
2
 
24
 
! Отговори
без страх преди 8 години
След като бабаитите от НСО са такива храбреци, че размахват автомат срещу едно беззащитно семейство, защо не отидат в Ирак и в Сирия, да се бият срещу джихадистите от ИД?
27
2
 
16
 
! Отговори
наши и ваши преди 8 години
Законът за НСО е грубо нарушение на чл. 6-ти на конституцията на България, че всички граждани са равни. В закона за НСО, гражданите произволно се разделят на наши и на ваши. Като нашите винаги са прави и имат право да бият и да унижават, а вашите имат право да бъдат бити, унижавани и да са винаги виновни за всичко.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно държавници, например в Скандинавия, да идват с колело или метро на работа? Те защо не се плашат, защо не харчат милиони? Защото си вършат работата нормално, не крадат и най-важното, не са поставени от мафиозки структури. А у нас се пазят доказани бивши бандити с богато минало, треперещи от страх за гнусотиите които са вършили, вършат и ще вършат. Какъв народен представител е този който не смее без огромна охрана да се види с обикновените хора? Смехотворци!!!
25
2
 
15
 
! Отговори
ненаказуеми преди 8 години
Законът за НСО предвижда, служителите винаги да са арогантни, високомерни и агресивни към останалите българи. Да заплашват с оръжие жени, баби, дядовци и домашни животни. Да не спазват законите на България, защото са ненаказуеми. По външен вид да не се различават от тривиалните улични мутри.
24
1
 
12
 
! Отговори
ашколсун! преди 8 години
България е най-новата дестинация за сафари. НСО-то ще развежда гости из България, на които ще им се дава правото/а то е и узаконено/ да стрелят по хора. Каква тръпка само! Не им трябва лъвове или тигри. Друго си е да пуцаш по живи хора, моткащи се насам-натам. Абакалъм!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фона на масовата мизерия бюджета на НСО е като "на гол г.з чифте пищови".
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, как от нищото се появиха защитници на тази абсолютно излишна служба. Това показва едно, колко народ получава големи пари без никакви основания на гърба на грабения българин. И още нещо, увеличаване правата и парите на НСО показва, че властниците усещат омразата и ненавистта към тях и тя е съвсем основателна. Ето защо се подсигуряват на с парите на бедния човек. Ако искат толкова сигурност защо не си плащат те? Защо безмозъчният от Банкя ще пилее милиони като с нищо не в подобрил живот
21
1
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Този закон е концептуално сгрешен" Неее,не е сгрешен.Много добре са си го изпипали.
20
1
 
14
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ !!! преди 8 години
Живея в Държава с най-ниски заплати, на-ниски пенсии , но с най високи партийни субсидии !!!
19
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
НСО ОХРАНЯВА ХОРА ОТ ЪНДЪРГРАУНА И МАФИЯТА. ТЕ НЕ СА В СЛУЖБА НА НАРОДА. ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА НАРОДА Е ДА СИ ВНАСЯ ДАНЪЦИТЕ ЗА ДА ИМ ОСИГУРИ "ЗАПЛАТКИТЕ" И ЕКСТРИТЕ НА ТОВА ЗВЕНО. АМИ ЗАИНТЕРИСУВАЙТЕ СЕ КОИ И КАКВИ ХОРА РАБОТЯТ ТАМ. ПО НАТАТЪК КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН.
18
11
 
0
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
Все едно някой да поиска закриването на прокуратурата и съда в българия. понеже както знаем не си вършат никак работата. Или някой да поиска закриването на затворите в страната, понеже има избягали от тях затворници. Това е вече съвсем прозрачно. Когато искаш да закриваш самата институция, а не да изгониш некадърниците в нея, нещата са съвсем прозрачни. За целите които преследваш. Ясно се вижда чуждестранната поръчка. Така беше със селското ни стопанство, така беше и с индустрията ни,здравеопазв
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нали си искахте Бойко Борисов бе хора, какво недовлствате сега? На ви Борисов, търпете го.