НСО – преторианската гвардия на елита

Бивш гард на службата: Гражданите трябва да са под закрилата й
3 авг 2015 09:03,
86
НСО – преторианската гвардия на елита
Снимка: НСО

НСО е преторианската гвардия на елита, настоя пред bTV независимият депутат Велизар Енчев. Според него, новият закон за НСО "визира хора като Ахмед Доган, които не влизат в списъка с държавни лица за защита".

Преди да се гласува, опозицията е имала предложение НСО да предоставя охрана на лица, които не могат сами да си позволят такава, но това е било отхвърлено, обясни депутата.

Още по темата

"Този закон е концептуално сгрешен", смята Николай Марков, бивш служител на службата.

"НСО не е национална служба, тя има представителство само в София и няма как бъде национална и да има закон". Според него, службата не трябва бъде към президента, защото той е освободен от носене на отговорност.

"НСО има работа с терористи. Трябва да има законодателство, което касае защитата от терористи, гражданите трябва да са под закрилата на НСО", поясни още Марков.

Според него, в момента службата се възстановява като едно луксозно украшение.

"Службата си гласува най-различни способи при масови безредици, като например използването на въжета, шокови и други палки, белезници, химически и халосни патрони, бронирани машини и др. Това жандармерия ли е, SS команда ли е?", попита Велизар Енчев.

"НСО няма отношение към масовите безредици, а към терористи", категоричен е Марков. По думите му, Националната служба за охрана е превишавала правомощията си не веднъж.

"Това е защото не е имало законодателство, което да документира дейността й", твърди екс гардът. Бившият служител даде пример: "Жена с две деца отиде през таван в полето, след като бе изблъскана от коли на НСО, пред очите на един човек, по това време държавен глава. Тогава, той махна с ръка и продължи".

Според Марков, след това са последвали заплахи срещу тези хора и те са замълчали.

"Не е логично НСО да използва Закона за отбраната и въоръжените сили, това са спортисти, озеленители и те не могат да придобиват военни правомощия", допълни още Николай Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Абе къде изчезнаха "умните и красиви" да протестират против това? А, сещам се, вече всички са на сладки държавни служби ;)
15
18
 
2
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
На вас ви е поставена задачата (от посолството на съседна балканска държава примерно) да разбиете държавните институции на България и накрая самата държава, като водите бясна кампания срещу тях в медиите. и вие го правите за 20 сребърника. Изпълнявате спуснатата поръчка.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Елементарно!Ти болен ли си ??
13
18
 
1
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
До Анонимен 10С тия твои драсканици в нета и тая ваша кампания срещу институциите, нещата не само няма се подобрят,а ще в влошат още повече. Чуждата агентура, която опитва да разбие тотално институциите и държавата ни, е и нагла на всичкото отгоре! размислили се уж за обикновените хора. Дайте да ви разрушим държавата защото сега не е добре. Ами като я разрушите и няма изобщо държава ще стане съвсем зле. Ще бъда Дивият запад и гангстерски рай. Ама вие това искате всъщност нали?
12
1
 
10
 
! Отговори
боко преди 8 години
Матряла е лош и требе да се изтребва :)
11
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя, който драска против НСО и МВР получава турски лири за което от посолството на Ердоган в София. А тоя който драска без пари е просто един ***!
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Елементарно!Ние и сега нямаме работещи институции. Най-много полиция на глава от населението, въпреки това престъпнйостта не е никак ниска. Огромна администрация, и какво за един документ трябва да попълниш 5-20 страници заявления и да минеш през няколко ведомства докато стане ясно, че пак ти си в грешка. Параламента - коментарът е излишен. НСО - комплексари връзкари с лъскави костюми, лъскави коли и големи заплати, които пазят незанйно кой. Ние нямаме институции, нито държава...
9
19
 
3
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
Ако имахме армия кампанията щеше да се води и срещу нея, но вече нямаме на практика армия и задачата на някои хора е много улеснена.
8
1
 
35
 
! Отговори
против преди 8 години
Защо НСО се движат с предимство? Толкова ли е спешно откриването на нови обекти/магистрали, колкото спасяването на живот с линейка?Ако е толкова спешно за държавата - да летят.
7
1
 
41
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Това си е някакъв анадолски синдром. В Турция същата работа. Ердоган се разкарва с 20 гавази и брониран джип даже сега избухна скандал защото купили Мерцедес за 300 хиляди лири на мюфтията. В Гърция Ципрас се разкарва сам самичък по улиците със скутерче и живее в скромен апартамент а съседите му са обикновени хора. Все едно Боко да живее на панелката във вашия вход.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе, какво се възмущаваш? Тези, дето ги пази НСО, вие сте ги избирали, вие им гласувате правомощия да правят такива закони, че после да ви бият на улицата, да ви убиват по тяхна си преценка и да ви мачкат колите по пътищата! Такива структури като НСО много отдавна са отживелица по цял свят, само тука и в САЩ още има подобни узаконени убийци!
5
36
 
2
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
Мафията води в медиите и интернет злостна кампания срещу МВР, НСО и всички държавни институции За да ги разбие и разруши държавата на практика. Няма институции-няма държава. Която да пречи на свои и чужди престъпници.То не бяха пътни инциденти с НСО, то не бяха снимки и компромати на полицейски коли върху зебра или места за инвалиди, затворени улици ,забранено място за паркиране и прочее. То не бяха снимки на заспал в колата полицай. Просто се търсят компромати за разбиване на институцията.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HCO e съвременото SS-командо, вече над закона. Треперете, скъпи сънародници!
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 милиона за година да пазят дебе*зи, страхливи и крадливи нещастници. И от какво ги пазят, кой ги е заплашил или страха от грабежа и беззаконията им събуждат гузната съвест? Вижте само колко струва дебелия *** на Борисов, колко милиона на година? С тези пари могат де се изпратят десетки деца с редки заболявания в чужбина и да се излекуват. Ако тулупа малко поне да беше направил за хората те сами щяха да го пазят. Да се закрие тази служба веднага!!!!!
2
1
 
26
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Както УБО преди това беше преторианската гвардия на Живков.
1
2
 
33
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
С правителствата на Орешака и Борисов-2 се върнахме десетилетие и нещо назад в прехода. Шиши влачи ЯКО.