Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!

Къде са майките и бащите на джигитите, чуди се премиерът
14 авг 2015 12:12,
368
Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов за пореден път призова да се обяви война на джигитите на пътя. И докато преди време той се обърна към обществото и съседите на убийците зад волана, днес той попита къде са родителите им и защо не реагират.

"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза той и допълни, че ролята на семейството е изключително важна.

"Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", настоя премиерът.

Още по темата

Той предположи, че джигитите приготвят предварително колите си за състезанията вкъщи и родителите им виждат това.  "Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?", попита Борисов.

Премиерът припомни, че държавата всеки ден строи нови пътища. "Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата", попита министър-председателят.

Той беше категоричен, че законите са добри и достатъчно ясни: "Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?"

Той предположи хипотетично, че полицията стане по-твърда с джигитите. Тогава според него обаче държавата ще бъде обвинена, че тормози децата, отишли да се повозят. "Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята", отсече Борисов.

Той обясни, че гонките и сега са забранени и проблемът не е в законите. "То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато...", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той беше категоричен, че възпитанието на децата е задължение на всеки родител и на цялото общество.

"Насищаме с камери...Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим", каза още Борисов.

Коментарът на премиера идва след поредица от кървави инциденти на пътя, при които загинаха деца и млади хора.

Снощи в центъра на Ловеч 20-годишен младеж прегази и уби 10-годишно момиче. Два дни по-рано при незаконна гонка край Лесидрен бяха убити други две деца – 16 годишно момиче и 16-годишно момче.

Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глобата за превишаване на разрешената скорост с между 30 и 40 км/час е около минималната заплата и около половината от средната заплата. Къде по света е така? За сведение - така шофират всички шофьори по определени пътища, например по Ботевградско шосе в София. Ако спазват 50км/час там веднага ще се задръсти.
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкооо,не родителите на пълнолетните джигити/и те са същите като тях/,а народа трябва да си влезе в ролята,като най-напред ви свали от власт,след това си избере някой умен и образован лидер,след това бъде свалена неадекватната министърка на МВР/не че тя управлява ведомството,де,то е ясно Боко и Цоко дърпат конците,а тя е само за пред хората.И тогава може и да се оправим.
169
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега аз искам да дам съвет на премиера.При ПТП предизвикано от превишена скорост,от пиян или дрогиран водач-съд по бързата процедура,отнемане на книжката и колата и солена глоба,а ако има смъртен случай,плюс гореизброените мерки и доживотен затвор.Тогава ще се оправят нещата.С благословии,поставяне на кръстове и съвети няма да се оправят.
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стоги наказания ни трябват, а да има винаги наказание за всяко нарушение. Как не се разбра, че и от сегашните прекомерно високи санкции, няма ефект?
167
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата,Борисов,държавата да си влезе в ролята.Лесно е да режеш лентички,трудно е да управляваш държава.Само от началото на тази година колко народ в т.ч.и деца измряха по пътищата,а премиера вместо най-строги наказания ни дава съвети.
166
1
 
8
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
И за ккъФ *** ни е Държавата?
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се спазват правилата за движение по пътищата си има решение - премахване на КАТ като особено вредни за безопасността на движението и създаването на нова структура с нови хора, която да налага санкции за всяко нарушение.
164
0
 
19
 
! Отговори
Аре преди 8 години
Какви родители на 28-годишен ***, убил 2 деца и потрошил трето? Да не е юнакът от приказките, що бозал 25 години? Щом са му чукнали 18, става пълноправен гражданин и никой не може да му определя какво да прави. Да гласува може сам, за всичко друго вместо него отговаряли мама и тате. Ай стига!
163
1
 
8
 
! Отговори
щирлиц преди 8 години
ТИЯ ЧЕКИСТИ ТОВА ЛИ МОЖАХА ДА ИЗМИСЛЯТ само...
162
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА къде е полицията,чудим се ние???...А като има полиция пак ще ревете, че имало много полиция и било полицейска държава. Полицията ли да ти възпитава децата?
161
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като я няма държавата, родителите да правораздават и това го казва премиера, който би трябвало да представлява държавата! Кой го избра този!?
160
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, матряло дето плюета тук - ако не беше ГЕРБ - кой щеше да бъде - БСП или някоя коалициа. И какво по-различно ви предлага БСП или някой друг - всички предлагат една и съща система която доказано не работи.
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е полицията,чудим се ние???
158
0
 
20
 
! Отговори
солидарен преди 8 години
И аз съм на мнение,че за всичко са виновни родителите...на Бойко
157
0
 
18
 
! Отговори
Ка-47 преди 8 години
Аха. От родителите на нарушителите се очаква да ги спрат, да ги глобят, да ги пратят в затвора. От тях се очаква да не им продават книжки или да им ги отнемат при по-големи нарушения.Полицията и съдът нямат работа тук, спазването на правилата ще се налага от родителите на нарушителите. Изобщо, дай да връчим държавата на родителите на престъпниците, а Боко да си ходи.
156
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен225То на Тикваря само мантинели и асфалт са му в главата,то поне да правеше нещо,а 90% от пътищата в държавата са ***.
155
0
 
13
 
! Отговори
проф.шофьор преди 8 години
А аз да ви запитам горе 5-мата на снимката:Къде по СВЕТА им ОМЕКВА АСФАЛТА над 35* по целзии и ЗАБРАНЯВАТ ДВИЖЕНИЕТО НА ТИР-овете над 20т.бе другари строители на магистрали в скандинавските държави се движат по 100т камиони и асфалта не им омеква.Та питаме ние Пазарджишката магистрална полиция как се справят с пълнолетните джигите ония викат никак но виж вас ТИР-аджиите ви спираме като стане 30*,казват за 1месец са хванали 1056 джигити с над допустимите 140км/ч,а пак обвинявайте родителите им!!!
154
1
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Жалък премиер си имаме... Но нали неговото дете се пази от НСО... Нашите деца умират, а държавата бездейства и позволява това да се случва
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Например сега в Младост 4 отсечката от Околовръстното до втората писта на Метрото вече я пробват за писта луди мотористи и упражняват шумов терор. Слава богу все-още не е пусната цялата дължина та да си правят гонки. Трябва да се поставят такива съоръжения които да ги принудят да намалят скоростта а не постфактум да оплакваме убитите деца Защо в Бразилия това действа почти век а у нас .... Май сме век зад тях
152
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова тъпо семе като тоя. Да беше попитал къде са родителите на тези разхождащите се свободно по пътя и по тротоарите!